Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

ירושלים על המסך

ירושלים על המסך

עיריית ירושלים והרשות לפיתוח ירושלים מקדמות ומעודדות צילום סרטים בינלאומיים בבירה, באמצעות קרן הקולנוע העירונית הראשונה בישראל. ההשקעה בהפקות הזרות תכלול סיוע להפקה בינלאומית בסכום כולל של עד 400,000 $ (1.6 מיליון שקלים). ההשקעה מקודמת לאור העלייה חסרת התקדים בהפקות סרטים וסדרות בירושלים והיא ניתנת על-פי קריטריונים הנוגעים למיקומה של ירושלים בתסריט ובהתבסס על תוכן, איכות קריאטיבית והקצאות של תפוקת התקציב לעיר ירושלים.

ירושלים היא העיר הראשונה והיחידה, שמעמידה לרשות המפיקים הישראלים והזרים שירות ללא תמורה ONE STOP SHOP, שעובד 7 ימים בשבוע 24 שעות ומספק מענה בזמן אמת לתיאום ולאישור הפקות בעיר. כמו כן לרשות המפיק תעמוד אפשרות להנפיק פוליסת ענבל, פוליסת ביטוח לסיכוני טרור ומלחמה שנועדה לכסות, במקרה הצורך, נזק פיזי לרכוש ההפקה בישראל.

במקביל להטבות הפיננסיות, מוביל ראש העיר, ניר ברקת, מערך שיווקי בחו"ל, שמטרתו להעלות לתודעת המפיקים הזרים את ההטבות ובכך להניע את ההפקות לבירה. הדבר מתבטא בשיתופי פעולה שמקיימת העירייה עם מיזמים ויוצרים מאירופה ומארה"ב, בהקמת גוף "ידידים" בארה"ב וביצירת קשר עם אנשי מפתח בתעשייה בהוליווד.

המיזם לקולנוע ולטלוויזיה ברשות לפיתוח ירושלים, הוקם בהובלתו של ראש העיר, ניר ברקת בשנת 2008. המיזם גייס מאז שנת 2008 מקורות מימון חדשים לקולנוע הישראלי, בכללם: 32 מיליון ש"ח שהוקצו על ידי הממשלה באמצעות הרשות לפיתוח ירושלים. עד להקמת המיזם צולמו בירושלים רק כ-5% מסרטי הקולנוע הישראלים. כאשר מאז הקמת המיזם זינק אחוז הסרטים וסדרות הטלוויזיה המופקים בירושלים ל-20%: בממוצע, כל חודש וחצי מתחילה הפקה קולנועית חדשה בעיר.

ניכר כי השקעת המיזם משתלמת, כאשר לצד העלייה חסרת התקדים בהפקות סרטים וסדרות בירושלים כל סרטי המיזם שיצאו לאקרנים עד כה זכו בפרסים מרכזיים בארץ ובחו"ל. הסרט שליחותו של הממונה על משאבי אנוש זכה בפרס הקהל בפסטיבל לוקרנו 2011 ו-5 פרסי אופיר, הסרט הדקדוק הפנימי זכה בפרס סקורה בפסטיבל יפן 2010, השתתף בפסטיבל ברלין 2010, וקיבל מקום שני בפסטיבל הסרטים במיאמי 2010 והסרט הערת שוליים זכה בפרס התסריט פסטיבל קאן 2011. השנה משתתפים בפסטיבל לוקרנו: "השוטר" ו"ת'אנתור".

המיזם השקיע מאז הקמתו בשנת 2008 ועד היום יותר מ-20 מילוני שקלים בהפקת 19 סרטי קולנוע ו-6 סדרות טלוויזיה ובפיתוח 33 פרויקטים חדשים ופועל לפיתוח תעשיית הקולנוע בעיר. כאשר השנה אושרו להשקעה למעלה מ-3 מיליון שקלים נוספים ב-13 פרויקטים קולנועיים וטלוויזיוניים חדשים בירושלים.

ראש העיר, ניר ברקת, ציין כי "ההישגים של מיזם הקולנוע הירושלמי שמו את ירושלים על מפת הקולנוע הבינלאומית ומאפשרים לנו להרחיב את הפעילות מעבר לתעשייה המקומית ולמשוך לעיר צילומים של סרטים וסדרות בינלאומיים. אתריה ונופיה המרהיבים של העיר הם תפאורה מושלמת ונוכחותם על מסכי העולם בסדרות וסרטים יימשכו אליה תיירים ויועילו לכלכלה".

 

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
כמה אתם שווים באמת?
ישראלים שונים מאמריקאים בכך שאינם מודדים את שוויו של אדם...
נשיא המדינה קיבל את כתבי ההאמנה של השגרירים החדשים של חוף השנהב, פרו, קפריסין, בריטניה, צרפת, אירלנד וברזיל
נשיא המדינה יצחק הרצוג, קיבל ביום שלישי, ד' בתשרי, 19...
אירוע לציון 50 שנה ללחימת חטיבה 14 במלחמת יום הכיפורים
"לפני חמישים שנה בדיוק עמדנו בפני איום קיומי מבחוץ, כשאויבינו...
בחודש הסליחות ולקראת ראש השנה, נשיא המדינה השתתף באמירת הסליחות בירושלים
בחודש הסליחות ולקראת ראש השנה, נשיא המדינה יצחק הרצוג, השתתף...
נשיא המדינה העניק את "עיטור הנשיא" לשנת תשפ"ג לאישים שתרמו תרומה ייחודית למדינת ישראל
לרגל שנת ה-75, נשיא המדינה יצחק הרצוג העניק ביום רביעי...
פעוטון העצים של 'יער האקלים' יישתל על גגו של אברהם ירושלים
הכדור שלנו מתחמם, והעיר מתמלאה ביותר מידי בניינים ופחות מידי...
גאווה מקומית- מצטיין מאו״ג 91
רב סרן יאיר צ'יקו שגדל בלוד קיבל ב-5 בספטמבר הצטיינות...
מצטייני שר הביטחון
ביום ראשון הקרוב ה-3.9, התקיים טקס מצטייני שר הביטחון. בין...
נשיא המדינה יצחק הרצוג במפגש עם חברי הקהילה היהודית באוסטריה:
״ישנם רגעים במשברים מהסוג הזה, שמנהיגות נדרשת כדי לנצל את...
נשיא המדינה התקבל בארמון הנשיאותי בברטיסלבה בטקס קבלת פנים ממלכתי
נשיא המדינה יצחק הרצוג התקבל הבוקר, יום שני, י"ח באלול,...