בפתח הדיון אמר יו"ר הועדה ח"כ חיים כץ: " הועדה מייצגת נאמנה את האינטרסים של ציבור הקשישים . לא ניתן יד וחצי יד לפגיעה בציבור הקשישים . מדובר בתוכנית ניסיונית ורצונית ואני לא מבין על מה החשש הגדול והלחצים הגדולים שמופעלים על חברי הכנסת. אני מבקש להודיע לכולם אנחנו לא לחיצים".
ח"כ שלי יחימוביץ:" מופעלים לחצים לא מידתיים על ניסוי מצומצם כי מדובר בכסף גדול מאוד. מדובר ב 3 מיליארד ₪ ו200 מיליון ₪ בשנה כאשר רוב רובו של הכסף זורם היישר לחברות כוח אדם ומהם מועברים לקשיש .
חשוב לדעת כי חברת כוח אדם מקבלת 40 ₪ לשעה ומעבירה 21 ₪ בלבד לטיפול בקשיש כלומר בדרך נחתך קופון שלא ישוער . יש ניסיון נואל להפעיל עלינו לחץ ע"י חברה יחצנית וזאת כדי להבטיח את המשכיות זרימת הכסף .חברות כוח האדם לא דואגות לקשישים יותר מאשר אנו דואגים להורינו .הניסוי הסתיים בהצלחה רבה . המשפחות דווחו על פחות בירוקרטיה למרות זאת לא הזדרזנו להחיל את החוק במלואו אלא להרחיבו בשנה אחת .
ח"כ עפו אגברייה : מכפישים משפחות שלמות שכן יכולות ורוצות לדאוג לקשישים שלא דרך חברת כוח אדם .רוצים לנשל את זכות הבחירה מהמשפחות . הצעת החוק אינה גורפת והיא מאפשרת ניסוי מורחב יותר .אסתר דומיניסיני מנכ"לית הביטוח הלאומי אמרה : "הביטוח הלאומי משלם 55 מיליארד ₪ בקצבאות . כל הקצבאות מועברות באופן ישיר וללא תווך של חברת כוח אדם . החוק מאפשר זכות בחירה למשפחות ואנחנו תומכים בחוק . הטענה שתהיה פגיעה בהליכי הביקורת הינה שטות מוחלטת . הועדות שקיימות בשלטון המקומי הן אלו שמחליטת האם לאשר קצבה בכסף או דרך חברת כוח אדם ?.אם יש חשש של פגיעה בקשיש הועדה לא מאפשרת העברת של הכסף למשפחה . צריך לומר בקול רם הניסוי הצליח" .
יהורם הל – עמותת כן לזקן : "מדובר בהצעת חוק טובה ולכן אנו תומכים בהרחבת הניסוי בשנה שכן הרחבתו תאפשר בדיקה מעמיקה יותר של יתרונותיו וחסרונותיו ".