טרנד חדש: מסעדות בתי המלון זוכות לעדנה

טרנד חדש: מסעדות בתי המלון זוכות לעדנה
(צילום: עמיעד טאוב)
(צילום: עמיעד טאוב)

ציבור הבליינים ופוקדי בתי האוכל מחפש תמיד את הלהיט הבא בתור, וכאשר המסעדות הרגילות כבר לא עונות על הצרכים ואינן מספקות את ההתלהבות הדרושה – באות מסעדות המלון וממלאות בשמחה את החלל המתהווה.

לא מדובר רק באיזה ניצן פורח פה ושם, אלא בטרנד של ממש בקרב השפים המובילים בארץ. לאחרונה נפתחה מסעדת "אלומה" – מסעדה בשרית חדשה וכשרה במלון קראון פלזה ירושלים, ששואבת את השראתה העיקרית מהשילוב בין מזרח ומערב: תפריט אירופאי עם השילובים הישראלים הנדרשים. מסעדות שף נוספות שהוקמו בבתי מלון כוללות את בלו סקאיי של השף מאיר אדוני במלון קרלטון, מסעדת הקומה ה-11 של השף אסף מישקובסקי במלון סיטי סנטר תל אביב, הירקון 99 במלון דן תל אביב, יאקימונו במלון הילטון… והרשימה יכולה להמשיך.

בתקופה שבה תחום המסעדנות חווה קשיים לא מעטים, חלקם בגלל סגירה של מסעדות חדשות וחלקם בשל קשיים ביטחוניים – מסעדה הממוקמת בבית מלון היא יתרון עצום – גם נהנית מגב כלכלי שמאפשר לה להתקיים ללא חשש, וגם יכולה להציע תפריטים מגוונים שמסעדות אחרות פחות יכולות להרשות לעצמן. בנוסף, מסעדות מלון נהנות מזרם הלקוחות הפוקד בקביעות את בית המלון, ואגב כך מתוודע גם לקיומן.

כשרה ולא מתפשרת

במסעדת אלומה בקראון פלזה ירושלים הושקעו 3 מיליון שקלים, והיא מחליפה את המסעדה ההודית הכשרה "קוהינור" שפעלה שם עד לא מזמן. מתוקף היותה מסעדה ירושלמית, לכאורה נדמה שעניין הכשרות ב"אלומה" עלול להיות לה לרועץ. אבל מבחינת השף, מיכאל כץ, הדבר היווה אתגר מרתק והוא נענה לו בשמחה.

תפריט המסעדה הוא בכשרות מהודרת בהשגחת רבנות ירושלים, והבשר כשר בהשגחת הרב מחפוד. התפריט האירופי-ישראלי מציע חוויה קולינרית ייחודית, וחגיגת טעמים אמיתית לכל מי ששומר כשרות ולא מוכן להתפשר על איכות. מהמנות הראשונות והעיקריות ועד לקינוחים, הושקעה מחשבה רבה בכל מנה – בעיקר מהמטבח הבלגי, בו הוכשר השף כץ.

נוף מרהיב עושה תיאבון

עיצוב המסעדה הופקד בידיו של המעצב מיכאל אזולי, שהצליח ליצור במקום אווירה אלגנטית ושלווה. המסעדה מציעה 100 מקומות ישיבה בחלל סגור, לצד 80 מקומות ישיבה נוספים במרפסת הצופה לבריכת המלון ולנוף הירושלמי המרהיב.

מסעדה נוספת שהשכילה להצטרף לטרנד בתי המלון, היא מסעדת הקומה ה-11 במלון קראון פלזה סיטי סנטר בתל אביב. כשמה כן היא, המסעדה ממוקמת בקומה ה-11 של מלון סיטי סנטר, במגדלי עזריאלי, וצופה אל נוף תל אביבי מדהים. תפריט הפיוז'ן הכשר של הקומה ה-11 מושך אליו רבים, הנהנים מארוחות בוקר עשירות, מעסקיות צהריים בשריות ומתפריט ערב אקסקלוסיבי.

אין ספק שטרנד מסעדות המלון תופס תאוצה, ולנוכח המהירות בה נפתחות עוד ועוד מסעדות בבתי מלון ידועים – נראה שלחובבי האוכל יש סיבה אמיתית למסיבה. בהחלט משמח לראות את סצינת המסעדות הישראלית תוססת ומלהיבה יותר מאי פעם.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
דיווח על הכנסות שלא דיווחתם עליהן בעבר: איך עושים את זה?
כאשר מדובר על אי דיווח  על הכנסות לצורך תשלום מס,...
להניע את העסק, להתפתח ולצמוח בעזרת יועץ עסקי
בפני עסקים קטנים שאין להם משאבים רבים עומדים אתגרים שונים....
למה מוצרים ממותגים חשובים כל כך לעסק שלכם?
כולנו חושבים בכל יום מחדש כיצד נוכל לקדם את העסק...
נשיא המדינה התראיין בוועידת הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס
במסגרת ביקורו של נשיא המדינה בפורום הכלכלי העולמי בדאבוס, התראיין,...
רוצים להרחיב אופקים וגם אפיקים להשקעה? כך תעשו את זה
היום, כאשר המצב הכלכלי בארץ אינו מהנוחים שהיו, כשהמצב הבטחוני...
ייעוץ עסקי לעסקים - הדרך להצלחה כלכלית נבנית צעד אחר צעד
ההצלחה העסקית לא מגיעה במקרה. היא תוצאה של תכנון מדויק,...
BDI שלילי? יש לנו הלוואה גם בשבילכם
ניסיתם לקבל הלוואה אבל קיבלתם סירוב? משערים או שידוע לכם...
כיצד תהפכו למתווכי נדלן מצליחים
במידה ואתם מחפשים קריירה מעניינת ומתגמלת שתאפשר לכם לעבוד עם...
עורכי דין שמומחים לענייני עבירות מס
מיסים הם מסוג אותם הנושאים שלכולנו יש הרבה מה להגיד...
מה ההבדל בין עוסק פטור לעוסק מורשה?
כאשר אדם פותח עסק עליו לפתוח תיק במס הכנסה ומע"מ...
דילוג לתוכן