טקס סיום של קורס שירות לאומי-אזרחי בקהילה החרדית התקיים בתחנת מד"א בירושלים

טקס סיום של קורס שירות לאומי-אזרחי בקהילה החרדית התקיים בתחנת מד"א בירושלים
(צילום: יוסף קסוטו תיעוד מבצעי מדא)

שבוע התקיים בתחנת מד"א בירושלים טקס סיום והענקת דרגות כתף לבוגרי קורס חובשי רפואת חירום של מד"א לשירות האזרחי למגזר החרדי בהשתתפות מנכ"ל מד"א אלי בין ומנכ"ל רשות השירות הלאומי-אזרחי שר-שלום ג'רבי.

(צילום: יוסף קסוטו תיעוד מבצעי מדא)

במסגרת השירות האזרחי צעירים מהציבור החרדי עוברים הכשרה מקיפה לתפקידי חובשי רפואת חירום ונהגי אמבולנס. מתחילת הפרויקט, לפני כארבעה חודשים, הוכשרו כ- 20 צעירים ובימים אלו חמישה צעירים נוספים נמצאים בתהליך הכשרה. בוגרי הקורס פועלים כחובשים ונהגי אמבולנס במד"א בשכונות ובקהילה החרדית.

הכשרת מתנדבי השירות לאומי-אזרחי כבר מוכיחה את עצמה, כאשר לפני כחודש צעירה בשנות ה-20 התמוטטה ותוך פחות מ- 4 דקות הגיעו למקום חובשי רפואת חירום מהשירות הלאומי-אזרחי באמבולנס של מד"א, העניקו טיפול רפואי וביצע פעולות החייאה ממושכות וכאשר מצבה התייצב מעט והדופק חזר, היא פונתה לבית החולים בניידת טיפול נמרץ של מד"א. בזכות התגובה המהירה והמקצועית הצעירה ניצלה, השתקמה, הגיעה לטקס הסיום וברגע מרגש פגשה את המתנדבים שהצילו את חייה. בעלה שעלה לבמה הודה לצוותי מד"א.

אביגדור דרקסלר, בוגר המחזור הראשון של השירות הלאומי-אזרחי במד"א סיפר בטקס "אני זוכר את עצמי עובר על ציר הרכבת הקלה בימי גל הטרור בשנה האחרונה – חשוף לפגיעות, לאימה, לחוסר האונים ומנגד גם לקולות הסירנה, לאנשים שנמצאים שם כדי להגיש עזרה. רגשות של חובה כלפי עמי התעוררו חזק וביקשו להיות חלק. כשקיבלתי מחבר הצעה להיות חלק ממערך חדש של שירות אזרחי במד"א ידעתי שאני הולך על זה. זה נגע לי בדיוק בעצב החשוף של הרצון להיות שם באותם רגעים קשים, להקל ולשפוך אור"

מנכ"ל רשות השירות הלאומי-אזרחי, שר-שלום ג'רבי בירך את המשרתים באירוע: "משרתי המגזר החרדי זוכים להשתלב בתפקידי ליבה המסייעים לציבור הישראלי כולו, ובכלל זה שירות בתפקידים בעלי ערך במד"א. היום, עם קבלת דרגות הכתף ניתנת להם ההזדמנות לתרום בצורה משמעותית לצד רכישת ידע ומקצוע ערכי. יחד עם השר הממונה על השירות אורי אריאל, אנו פועלים ליצירת מקומות שירות משמעותיים ומבקשים לעודד את הצעירים לשירות ממצה וייחודי אשר יתאים לאופיים, אורח חייהם וליכולותיהם האישיות."

מנכ"ל מד"א, אלי בין: "במד"א אלפי מתנדבים מהציבור החרדי ואך טבעי הוא שהשירות לאומי-אזרחי יגדל וישתרש במד"א. אני מברך את צעירי השירות הלאומי-אזרחי על הצטרפותם והירתמותם למשימה החשובה של הצלת חיים. כל אדם שמצטרף לפרויקט "הצלת חיים בקהילה" מהווה תוספת כוח משמעותית לפעילות מד"א ואין לי ספק כי תתרמו רבות למשימת הצלת החיים העומדת בפנינו."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מלון אמריקן קולוני ירושלים המקום הנכון והרגוע להיות בו בימים אלה
הבריכה, הגינות, הקולינריה והשקט, מלון אמריקן קולוני מציע את כל...
אירוע האמנות השנתי הגדול, הוותיק והמשפיע ביותר בירושלים עם אלפי מבקרים - יוצא לדרך!
פסטיבל מנופים 2025: "נקודת קיצון" 22-26 ביולי בירושלים *השקה של מתחם...
פגישת עבודה ברקע סיום מבצע ״עם כלביא״
מנכ״ל משרד הביטחון, אלוף (מיל׳) אמיר ברעם ומבקר המדינה, מתניהו...
העיצוב של ''מלון התיאטרון' החדש בירושלים: מראה יוקרתי המשלב אותנטיות ירושלמית. חזית המלון מתכתב עם חזית תיאטרון ירושלים
מלון היוקרה החדש בירושלים, מלון התיאטרון, נפתח השבוע לקהל הרחב. ...
פסטיבל הקולנוע הבינלאומי ירושלים ה-42 ייפתח במועדו ויתקיים בין התאריכים 17-26 ביולי
צוות פסטיבל הקולנוע הבינלאומי ירושלים מודיע היום, כי המהדורה ה-42...
חבר הנאמנים של מכללת עזריאלי להנדסה בירושלים צירף לשורותיו חברים חדשים
במהלך מפגש מושב חבר הנאמנים השנתי של מכללת עזריאלי להנדסה...
הספד נשיא המדינה יצחק הרצוג בהלווייתו של יונתן סמרנו ז״ל
משפחת סמרנו האהובה, קובי, איילת, יאיר, וכל אוהביו, אהוביו ומוקיריו...
נשיא המדינה במוקד המבצעי הארצי של מגן דוד אדום: ״האויב מנסה להתיש אותנו בטפטופי טילים - אבל בסוף הם ירימו ידיים כי לא תהיה להם ברירה״
נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל ביקרו היום, יום שני,...
מלון היוקרה החדש: ''מלון התיאטרון' נפתח לקהל הרחב בירושלים
מלון היוקרה החדש בירושלים, מלון התיאטרון, נפתח  לקהל הרחב.  מדובר...
נשיא המדינה לטייסים בכנף 1: ״זו משימה בסדר גודל היסטורי, לא יכולנו לאפשר לאיראן להגיע ליכולת גרעינית - מדובר בהישג עצום״
סגן מפקד טייסת 101: כשאני יוצא לטוס אני מקבל תמונה...
דילוג לתוכן