Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

טקס הכנסת 65 ספרי תורה עתיקים לזכר חללי מערכות ישראל

טקס הכנסת 65 ספרי תורה עתיקים לזכר חללי מערכות ישראל

נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין נשא דברי ברכה בטקס הכנסת 65 ספרי תורה עתיקים ששרדו בתפוצות והועלו ארצה מרחבי העולם אחרי ששוקמו ושופצו, לזכר חללי מערכות ישראל.

"לפני מספר חודשים עמדתי כאן, למרגלות כותל התפילות והדמעות, ונשאתי דברים בפתחו של יום הזיכרון. והנה פעם נוספת אנו מתכנסים כאן היום למרגלות הכותל, כשספרי תורה בידינו," אמר הנשיא בהתרגשות והוסיף: "לא בכדי בחר העם היהודי בספר התורה להנציח את שמות יקירינו. בין עצי החיים של ספר התורה, מתוחות יריעות המהוות את תעודת הזהות הנצחית שלנו- עם הספר. התורה צעדה עם העם היהודי ברום ובשפל, בטוב וברע. ספר התורה ליווה אותנו בנדודינו בגלות ובגאולה. בתוך גוויליו חיינו, מהם שאבנו כוח ואמונה".

הנשיא התייחס לשיקום הספרים ולעובדה כי על אף שספרים רבים אינם שורדים תוכנם ומשמעותם נחקקים בלב העם ואמר: ״האותיות חיות לנצח, נחקקות בליבנו. האותיות הפורחות הללו הן צו של חיים, מזכירות לנו את יקירנו ואת צוואתם הנצחית. צוואה של חיוך,  שמחה  ונתינה. צוואה כי ניתן לחייהם משמעות. כשביקרתי את הפצועים ואת המשפחות השכולות, חוויתי רגעים עוצמתיים ומרגשים. רגעים שלא אשכח לעולם. רגעים שבהם האותיות- אותיות צוואת הנצח של בנינו- שבו והאירו. ספרי התורה הללו, תעודות הזהות הללו, הם סמל לחיים שממשיכים, למדינה שממשיכה לצמוח ולפרוח. סמל לדרך נצחית של עם ששב לארצו, החיה את שפתו והקים לו מדינה. עם שלא שוכח את יקיריו, וחב להם חוב נצחי".

בטקס נשאו דברים שר הביטחון, משה (בוגי) יעלון, הרב הספרדי הראשי, הראשון לציון, הרב יצחק יוסף ויו"ר ארגון ״יד לבנים״, אלי בן שם. הטקס נערך ברחבת הכותל המערבי ובנוכחות נציגי חיילות צה"ל, נציגי שוטרי מג"ב, נציגי משטרת ישראל ובני המשפחות השכולות. הטקס נפתח בהצגת 65 הספרים אותם נשאו חיילי צה"ל , חיילי מג"ב, שוטרי משטרת ישראל ונציגי המשפחות שכולות. במהלך הטקס כתב הנשיא אות באחד מספרי התורה אשר טרם נחתמו, ונשאה תפילה משותפת בסמוך לכותל על ידי משתתפי האירוע המיוחד.

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
התעניינות שיא בקרב תושבי חוץ לרכישת דירות בפרויקט אשטרום קריית היובל
מורן בר-שי סמנכ"ל מכירות משגב שיווק מתחמי מגורים המשווקת את...
כמה אתם שווים באמת?
ישראלים שונים מאמריקאים בכך שאינם מודדים את שוויו של אדם...
נשיא המדינה קיבל את כתבי ההאמנה של השגרירים החדשים של חוף השנהב, פרו, קפריסין, בריטניה, צרפת, אירלנד וברזיל
נשיא המדינה יצחק הרצוג, קיבל ביום שלישי, ד' בתשרי, 19...
אירוע לציון 50 שנה ללחימת חטיבה 14 במלחמת יום הכיפורים
"לפני חמישים שנה בדיוק עמדנו בפני איום קיומי מבחוץ, כשאויבינו...
בחודש הסליחות ולקראת ראש השנה, נשיא המדינה השתתף באמירת הסליחות בירושלים
בחודש הסליחות ולקראת ראש השנה, נשיא המדינה יצחק הרצוג, השתתף...
נשיא המדינה העניק את "עיטור הנשיא" לשנת תשפ"ג לאישים שתרמו תרומה ייחודית למדינת ישראל
לרגל שנת ה-75, נשיא המדינה יצחק הרצוג העניק ביום רביעי...
פעוטון העצים של 'יער האקלים' יישתל על גגו של אברהם ירושלים
הכדור שלנו מתחמם, והעיר מתמלאה ביותר מידי בניינים ופחות מידי...
גאווה מקומית- מצטיין מאו״ג 91
רב סרן יאיר צ'יקו שגדל בלוד קיבל ב-5 בספטמבר הצטיינות...
מצטייני שר הביטחון
ביום ראשון הקרוב ה-3.9, התקיים טקס מצטייני שר הביטחון. בין...
נשיא המדינה יצחק הרצוג במפגש עם חברי הקהילה היהודית באוסטריה:
״ישנם רגעים במשברים מהסוג הזה, שמנהיגות נדרשת כדי לנצל את...