חוזה הליסינג לא חודש: ניידות "מתנדבים בתנועה" בירושלים צפויות להתבטל

חוזה הליסינג לא חודש: ניידות "מתנדבים בתנועה" בירושלים צפויות להתבטל
(צילום: עמיעד טאוב)
(צילום: עמיעד טאוב)

בשנים האחרונות מפעילים אגף התנועה במשטרת ישראל והרשות הלאומית לבטיחות בדרכים את פרויקט "מתנדבים בתנועה", במסגרתו מוזמנים אזרחים להצטרף לשורות מתנדבי המשטרה ולשמש כשוטרים לכל דבר. בין היזמים של הפרויקט הייתה גם עמותת "אור ירוק", אך בשנים האחרונות, ספג הפרויקט מכה קשה כשאיבד ניידות רבות כתוצאה מבלאי הרכב.

בסוף שנת 2013, יצאה תכנית לחידוש מלאי הניידות והשבת המתנדבים לפעילות בצורת "מנות", כאשר מדי שלושה חודשים 25 ניידות חדשות ייכנסו לפעילות. כעת, שלוש שנים לאחר "מנת הניידות הראשונה", עומד להסתיים חוזה הליסינג של הניידות. למרות חשיבות הפרויקט לבטיחות בדרכים, טרם חודש החוזה: 25 ניידות עומדות לצאת משימוש ללא ניידות שצפויות להחליפן. המשמעות היא, כי בערים רבות מתנדבים שתפקידם הוא לתפוס עבריינים בכבישים ולמנוע את תאונות הדרכים – לא יוכלו להמשיך ולעשות זאת כיוון שאין להם ניידת לפעול בה.

בין תחנות המשטרה בהן צפויה להתבטל ניידת גם שלוש תחנות בירושלים, בהן אמורות להתבטל שלוש ניידות.

מתנדבי התנועה פועלים בשיתוף לשוטרים המקומיים. המתנדבים פועלים בצוותים של שניים במשמרת ומבצעים פעילות אכיפה, ביום וגם בלילה. פעילות המתנדבים מכוונת לאכיפת משטרה, על פי הדרישות והיעדים של אגף התנועה. הדגש הוא על עבירות המגודרות כעבירות איכות, הכוללות עבירות כגון: עקיפה על קו לבן, חציית צומת במופע אור אדום, אי מתן זכות קדימה, אי ציות לתמרור עצור ובדיקות אלכוהול.

עמותת אור ירוק: "פרויקט 'מתנדבים בתנועה', הוא פרויקט בעל חשיבות עליונה. התוצאות המרשימות מלמדות על חשיבות מערך המתנדבים במסגרת האכיפה המשטרתית. הקיצוץ בתקציב הבטיחות בדרכים, שמביא גם לקיצוץ בפרויקט מתנדבים בתנועה, מהווה מכה אנושה למאבק בכבישים להצלת חיי אדם. המדינה חייבת לדאוג לכך שיועברו התקציבים הנדרשים בכדי להפסיק לחשוף את אזרחי המדינה לסכנות בכבישים ולאפשר לאגף התנועה של משטרת ישראל להגביר את האכיפה".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ולעצמו לא ביקש דבר - במלאת שלושים לפטירתו של סגן נשיא בית המשפט המחוזי, השופט אהרן אמינוף
בימי ה"שבעה", פקדו מאות חברים, מכרים וידידים מתחנות חייו השונות...
בסימן שנה וחצי בשבי החמאס ולרגל חג הפסח: נשיא המדינה נפגש עם נציגי משפחות החטופים בבית הנשיא
נשיא המדינה: ״59 אזרחים אהובים ויקרים שלנו שנמצאים שם, נמצאים...
קניון מבשרת מתחדש עם חנויות חדשות: לחם טלר, לה גופרה, פיצוחי מורנו, KSP ומשחקיה חדשה
האביב כבר כאן וגם בקניון מבשרת מרגישים את ההתחדשות. שינויים...
רשת מלונות פתאל משיקה את מלון הבוטיק האורבני הייחודי 'Bazaar' בשדרות ירושלים, יפו, לחוויה המשלבת שימור מורשת היסטורית וחדשנות עכשווית
במלון Bazaar הושקעו למעלה מ 90 מיליון ₪ והוא מהווה את...
מנהל הגימנסיה העברית, ד״ר זאב דגני, בכנס של ארגון תמורה: ״מדינת ישראל מונעת מהמורים בחינוך הממלכתי כלים ראויים לטיפוח זהות יהודית-חילונית"
בכנס שציין 20 שנות פעילות לארגון תמורה הושקה גרסה דמוקרטית...
פסח לכל המשפחה במוזיאון ידידי ישראל סדנה ייחודית להכנת קמעות וציורי סתרים בעקבות מצרים העתיקה סיורים חווייתיים לכל המשפחה
מוזיאון ידידי ישראל פותח את שעריו בחג הפסח ומזמין את...
נשיא המדינה נפגש עם ראש ממשלת יוון
נשיא המדינה יצחק הרצוג נפגש היום, יום ראשון, א׳ בניסן,...
מרכז המבקרים של יקבי ירושלים אגודה חקלאית שיתופית יפעל במהלך חול המועד פסח
יקבי ירושלים אגודה חקלאית שיתופית, היקב הירושלמי הוותיק והיחידי בעיר,...
ארגון "תמורה יהדות חילונית" קיים הבוקר כנס לציון 20 שנות פעילות
״הגיע הזמן שמגילת העצמאות תהפוך למגילה ככל המגילות של העם...
נשיא המדינה אירח בבית הנשיא ארוחה לשבירת צום הרמדאן (איפטאר)
נשיא המדינה יצחק הרצוג אירח בבית הנשיא היום, יום ראשון,...
דילוג לתוכן