עובדה – שלושה מכל ארבעה סטרטאפים לא מצליחים להתרומם ולרשום אפילו הישג מינימלי. אך הבשורות הטובות הן שזה לא נובע מכך שאין בבסיס רעיון טוב או שלא הייתה אפשרות לפתח מוצר בעל ערך. יש פשוט כל כך הרבה מהמורות בדרך, שמי שלא נערך נכון פשוט לא מצליח לגייס תקציב מספק ונאלץ "לסגור את הבסטה" הרבה יותר מוקדם מהצפוי. הכלים הבאים שיעזרו לכם בדרך החדשה יגדילו מאוד את סיכויי ההצלחה.

ייעוץ ובדיקת פטנטים
אם יש לכם רעיון שנשמע מוצלח על הנייר, זו נקודת התחלה סבירה ביותר. אבל, כדי באמת להתקדם הלאה צריך לבדוק שיש היתכנות טכנולוגית. במידה ואין לכם רקע רחב, אפשר לשכור ייעוץ טכנולוגי על מנת להעריך אם יש מקום להתקדם בתחום. בנוסף, חשוב לבדוק פטנטים קיימים, בארץ ובעיקר בחו"ל. אם כבר נרשם פטנט על טכנולוגיה כזאת, יתכן ותצטרכו לפנות לכיוון אחר או לבצע שינויים מהותיים ברעיון או בפטנט שעלה בראשכם.
איך יודעים אם הרעיון מספיק טוב
לא מעט חברות סטרטאפ נכשלות מפני שיש לכן רעיון כל כך טוב, שהן מתאהבות בו. צריך לזכור שרעיון בפני עצמו הוא חסר משמעות אם הוא נשמע לכם מדהים, אך הוא לא עונה על צורך ממשי. כדי לדעת אם רעיון הוא טוב, צריך לשאול שאלות כמו – מי צפוי להיות המשתמש הסופי. על איזה צורך עונה הרעיון. האם אנשים יהיו מוכנים לשלם על השימוש. האם אין פתרונות אחרים זמינים וטובים, שעונים על הצורך. איך הרעיון פותר בעיה בצורה טובה יותר או זולה יותר, לעומת רעיונות אחרים.
הכל תלוי בשותפים שלכם
יזם יחיד לבדו מאוד מוגבל בפיתוח סטרטאפ ראוי לשמו. אפילו היזמים המצליחים ביותר רק לעיתים נדירות הצליחו לבד. כמעט תמיד מדובר בעבודת צוות. לכן, כל סטרטאפ צריך להיבנות מראש על צוות של אנשים שיכולים לשתף פעולה ומבינים את החיוניות הזאת. הצוות צריך לכלול אנשים בעלי יכולות משלימות. אחדים יהיו בעלי הבנה טכנית עמוקה, אחדים יהיו בעלי ידע בתחום גיוס הכספים, הנעת אנשים, גישה שיווקית וכדומה.
להבין מאיפה להביא כסף
הכלי הבא שעוזר לחברות סטרטאפ הוא להבין מאיפה להביא כסף. רק בודדים מהיזמים מסתמכים על הון עצמי בלבד. את הזרמת ההון הראשוני נהוג להביא מחברים או משפחה, מחממה טכנולוגית שמוכנה להשקיע בכם, ממקורות של גיוס המונים. בשלבי גיוס מתקדמים יותר, כאשר ברור לאן הסטרטאפ הולך ומהם סיכוייו, יותר מקובל להכניס אנג'לים ואפילו קרנות הון סיכון.
אב טיפוס, הזול ביותר האפשרי
כדאי לחתור כמה שיותר מהר להגיע לאב טיפוס, אפילו אם הוא יהיה חלקי ולא מושלם. ישנה גישה שאומרת שכדאי לחתור אל האב טיפוס הזול ביותר האפשרי, אך כזה שעדיין ימחיש את המוצר עבור משקיעים או עבור לקוחות פוטנציאליים.