השקעה של מליוני שקלים בתוכנית לקידום צעירים ונשים בירושלים

השקעה של מליוני שקלים בתוכנית לקידום צעירים ונשים בירושלים
צילום: ויקטור זיסלין

ראש העיר ירושלים ניר ברקת והשרה לשוויון חברתי חה"כ גילה גמליאל חתמו  על הסכמים בהיקף של מיליוני שקלים, לקידום תכניות לצעירים, נשים ואוכלוסיות נזקקות. בין התכניות: הקמת מרכזי צעירים, קידום נשים, שירותי "עיר חכמה", קידום אוכלוסיות רווחה ועולים ופעילות ספורט במזרח העיר בהשקעה של מיליוני שקלים

במסגרת שיתוף הפעולה יקודמו תכניות במגוון תחומים ובהם תמיכה במרכז הצעירים והקמת מרכז צעירים למגזר החרדי ולמגזר הערבי, עידוד מעורבות חברתית, קידום מעמד האישה בעיר, תכנית ליוצאי אתיופיה, רווחת התושבים הוותיקים, פעילות ספורט במזרח העיר ועוד. עיריית ירושלים היא הרשות המקומית הגדולה ביותר שזוכה לקבל מענקים אלו.

צילום: ויקטור זיסלין

השרה לשוויון חברתי , ח"כ גילה גמליאל הסבירה כי ייחודיותם של ההסכמים עליהם חתמו היא בכך שזו הפעם הראשונה שמשרד ממשלתי אינו "מנחית" על רשות מקומית תכניות, אלא מעמיד בפניה סל מגוון של תכניות לבחירתה– "למעשה, אנו נותנים לרשות "לתפור לעצמה את החליפה" שבאמת מתאימה לה ולתושביה. ההסכמים עליהם חתמנו השבוע ייטיבו וישפרו את רווחתם של תושבי ירושלים על הצעירים שבהם, על הוותיקים והנשים. בנוסף, במסגרת המענק של המשרד לשוויון חברתי לעירייה בנושא פיתוח הדיגיטציה יחוו תושבי ירושלים שיפור משמעותי בהנגשת השירותים שיקבלו מהעירייה. אני שמחה על שיתוף הפעולה עם ידידי ראש העיר ירושלים, ניר ברקת, ובטוחני כי עוד נצעד דרך ארוכה ביחד לרווחת תושבי העיר".

ניר ברקת, ראש העיר ירושלים הודה לשרה על שיתוף הפעולה והתמיכה ואמר "המגוון האנושי של ירושלים הוא הייחוד, האתגר ומקור הכוח שלה. לכן קידום השוויון החברתי בעיר הוא אחד היעדים המובהקים שלנו. הסכמי התמיכה שחתמנו עליהם יאפשרו לנו להרחיב עוד יותר את מגוון הפעילויות שאנו יוזמים כל העת עבור כלל האוכלוסיות בעיר."

אלדד וייל, מנכ"ל "צעירים במרכז" מסר כי מרכז הצעירים של ירושלים הוא ארגון הצעירים המוביל בעיר ומהגדולים והחלוציים בארץ. "לירושלים יש המון להציע לצעירים, והודות לתמיכה המשמעותית של המשרד לשוויון חברתי נצליח להעמיק ולהרחיב את הפעילות החשובה בתחומי פיתוח קריירה, אקטיביזם ומעורבות חברתית."

הטקס התקיים במרכז הצעירים של עיריית ירושלים, מהוותיקים בארץ והמוביל שבהם. מרכז הצעירים פועל בירושלים מזה כ-11 שנה, ולאורך השנים סייע בקידום מדיניות עירונית בתחומי צעירים, סטודנטים ומשפחות צעירות. המרכז פועל כיום בתחום פיתוח קריירה לצעירים, במתודת עבודה ייחודית אותה מאמצים עוד ועוד ארגונים וגופים דומים ברחבי הארץ, וכן בתחום האקטיביזם והמעורבות החברתית. "צעירים במרכז" מהווה בית לצעירים בירושלים ומעניק מענה מדויק לכל אחת ואחד, על פי צרכיו הייחודיים.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
חגיגת סוכות: אשטרום מגורים להשכרה קיימה הפנינג חגיגי במרכז המסחרי החדש 'הדסה הקטנה'
אתמול (ד', 8/10/25),  במהלך חול המועד סוכות, התקיים הפנינג חגיגי...
נשיא המדינה בטקס הזיכרון לנרצחי פסטיבל הנובה באתר ההנצחה רעים
״בשעות אלה ממש כולנו נושאים עיניים למשא ומתן בשארם א-שייח'...
נשיא המדינה נשא דברים בטקס האזכרה הממלכתי לזכר חללי מלחמת יום הכיפורים
נשיא המדינה יצחק הרצוג נשא דברים היום, יום ראשון, י״ג...
נשיא המדינה אירח את ראש השב"כ הנכנס
נשיא המדינה יצחק הרצוג אירח היום, יום ראשון, י״ג בתשרי,...
למי יהיה נוח לפנות אל עורך דין מקרקעין ברעננה?
עורך דין מקרקעין ברעננה מעניק שירותים משפטיים מקיפים בתחום הנדל"ן...
התפקיד הרגיש והטעון של עורך דין סכסוכי ירושה
סכסוכי ירושה הם תחום רגיש ומורכב ולעיתים מערבים רגשות חזקים,...
נשיא המדינה יצחק הרצוג בטקס זיכרון למשפחות שכולות בשיתוף הסתדרות עובדי המדינה
״מחר ייפגש ראש הממשלה בנימין נתניהו עם נשיא ארצות הברית...
לרגל חגי תשרי- אירחו נשיא המדינה ורעייתו דבוראים מקו העימות בצפון
הנשיא ברך את עם ישראל בתפוחים מהגליל ואיחל לשובם המהיר...
מסע בעקבות אבני ירושלים תערוכת יחיד לאמן חן וינקלר
האמן חן וינקלר, אל"מ במילואים, ציוני, דור תשיעי בארץ מביא...
נשיא המדינה העניק את "אות הנשיא בספורט" לשנת 2025
נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל אירחו היום, יום חמישי,...
דילוג לתוכן