Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

השפה העברית תהיה הנושא המרכזי בשנת הלימודים הבאה

השפה העברית תהיה הנושא המרכזי בשנת הלימודים הבאה

היו"ר אורלב: "אחד מסימני הזהות החשובים לתרבות של עם היא השפה, במיוחד אצל העם היהודי העתיק ושפתו העתיקה – עברית,  שהיא אחד ממרכיבי חידוש הלאומיות בארץ ישראל. זאת, לצד הגלובליזציה המשתלטת. במקום לצמצם במילים הלועזיות, המאבק יעשה על ידי תגבור ועידוד השימוש והידע של השפה העברית. לצורך כך אני קורא למשרד החינוך לקבוע שלוש יחידות חובה בבחינת הבגרות בעברית במקום השתיים הקיימות כיום. אני קורא לחזור ולאפשר לימוד השפה העברית, בחינם, לכל עולה ולכל מבוגר הרוצה בכך".

שר החינוך ח"כ גדעון סער: "קבעתי את השפה העברית כנושא המרכז לשנת הלימודים הבאה, תשע"א. אני רוצה לחזק את המיומנויות בשפת אם כי הם הבסיס לכל המקצועות. אם אין הבנת הנקרא, אי אפשר להבין שום שאלה בשום מקצוע. בכלים שיש לנו, ארכז מאמץ לחזק את השפה העברית כתרבות ולעודד את שימושה".

הד"ר אבשלום קור: "כדי לקדם את השפה העברית אפשר לקבוע, בחקיקה, כי שלטים של בתי עסק יהיו בעברית וכי האותיות בעברית תהיינה גדולות יותר מהאות בלועזית, אם רוצים להשתמש בשתי השפות. דרך נוספת לקידום השפה היא להשיב את שיעורי הזמרה. בזמני, בשיעורי הזמרה למדנו מהשירים לחן, שירה והיסטוריה, כדברי אליעזר בן יהודה "שני הדברים שבלעדיהם לא יהיו היהודים לעם: הארץ והלשון".

רוביק רוזנטל: "הדיבור הוא דבר חשוב ביותר, וכמו בחו"ל יש להפוך זאת לפרויקט לאומי לדעת לשאת נאום רהוט ונכון בשפה העברית. אפילו בכנסת אין דיבור נכון. הזנחנו את הדיבור. יש לקדם אפליה מתקנת להבעה בעל פה".

בסיכום הישיבה אמר היו"ר אורלב: "אני מברך אך שר החינוך שקבע את השפה העברית כנושא המרכז לשנה"ל תשע"א. אל יקל הדבר בעיניכם – קרוב ל-50% מאזרחי המדינה: ערבים, עולים, וחרדים אינם מדברים את השפה העברית בבתיהם כלשון שגורה. אני מציע למשרד החינוך לשקול את ההצעות שהושמעו בדיון ולהרחיב את התוכנית בהצעות אלה".

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
התעניינות שיא בקרב תושבי חוץ לרכישת דירות בפרויקט אשטרום קריית היובל
מורן בר-שי סמנכ"ל מכירות משגב שיווק מתחמי מגורים המשווקת את...
כמה אתם שווים באמת?
ישראלים שונים מאמריקאים בכך שאינם מודדים את שוויו של אדם...
נשיא המדינה קיבל את כתבי ההאמנה של השגרירים החדשים של חוף השנהב, פרו, קפריסין, בריטניה, צרפת, אירלנד וברזיל
נשיא המדינה יצחק הרצוג, קיבל ביום שלישי, ד' בתשרי, 19...
אירוע לציון 50 שנה ללחימת חטיבה 14 במלחמת יום הכיפורים
"לפני חמישים שנה בדיוק עמדנו בפני איום קיומי מבחוץ, כשאויבינו...
בחודש הסליחות ולקראת ראש השנה, נשיא המדינה השתתף באמירת הסליחות בירושלים
בחודש הסליחות ולקראת ראש השנה, נשיא המדינה יצחק הרצוג, השתתף...
נשיא המדינה העניק את "עיטור הנשיא" לשנת תשפ"ג לאישים שתרמו תרומה ייחודית למדינת ישראל
לרגל שנת ה-75, נשיא המדינה יצחק הרצוג העניק ביום רביעי...
פעוטון העצים של 'יער האקלים' יישתל על גגו של אברהם ירושלים
הכדור שלנו מתחמם, והעיר מתמלאה ביותר מידי בניינים ופחות מידי...
גאווה מקומית- מצטיין מאו״ג 91
רב סרן יאיר צ'יקו שגדל בלוד קיבל ב-5 בספטמבר הצטיינות...
מצטייני שר הביטחון
ביום ראשון הקרוב ה-3.9, התקיים טקס מצטייני שר הביטחון. בין...
נשיא המדינה יצחק הרצוג במפגש עם חברי הקהילה היהודית באוסטריה:
״ישנם רגעים במשברים מהסוג הזה, שמנהיגות נדרשת כדי לנצל את...