Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

הרוג ופצועים בפיגוע חבלני בירושלים

הרוג ופצועים בפיגוע חבלני בירושלים
צילום דוברות המשטרה

בהמשך לפיגוע חבלה משולב של מטעני רסס שהופעלו הבוקר בתחנות הסעה בסמוך לכניסה לעיר ירושלים ובאזור צומת רמות, לפני זמן קצר התקיימה הערכת מצב נוספת בזירה בראשות השר לבט״פ, מפכ״ל המשטרה ומפקד מחוז ירושלים.

מאות שוטרים של מחוז ירושלים, לוחמי משמר הגבול, כוחות תגבור משטרתיים ארציים, פועלים יחד עם כוחות הביטחון מהקרקע ומהאוויר לסריקות נרחבות במספר מעגלים ברחבי ירושלים ובסביבתה.

חבלני משטרת ישראל ממשיכים לפעול בזירות מטעני החבלה והרסס בשתי הזירות.

עפ״י דיווח של גורמי הרפואה 19 פצועים ונפגעי חרדה, בהם: 4 במצב קשה, 1 במצב בינוני, 10 במצב קל ו-4 נפגעי חרדה. מותו של אחד הפצועים נקבע זמן קצר אחרי פינויו לבית החולים.

מבדיקה של חבלני משטרת ישראל בשתי הזירות עולה כי מדובר במטעני חבלה שהונחו בשתי הזירות ועפ״י החשד מדובר בפיגוע משולב במתאר דומה.

בדקות אלו כוחות המשטרה פועלים לפתיחת ציר הכניסה והיציאה הראשי לעיר ירושלים בסמוך לזירה. ישנם עומסי תנועה גדולים באזור הכניסה לירושלים ובמוקדים שונים ברחבי העיר, וציבור הנהגים מתבקש להימנע מלהגיע למקום, להתאזר בסבלנות ולהשתמש בדרכים חלופיות.

צילום דוברות המשטרה

מפכ"ל המשטרה רנ״צ יעקב שבתאי אמר הבוקר ״בוקר לא פשוט, מתווה של פיגוע ששנים רבות לא היה כמותו, שני פיגועים ברצף. עיקר המאמץ של משטרת ישראל הוא כרגע סריקות בכל האזורים – תחנות אוטובוס, הסעה וריכוזי קהל, במקביל למאמץ של המרדף על מנת לשים את היד על מבצע הפיגוע. אנחנו נעשה כל שביכולתנו יחד עם כל גורמי הביטחון האחרים להגיע לחוליה הזאת״.

מפקד מחוז ירושלים ניצב דורון תורג׳מן אמר:
״מדובר באירוע חבלה מתגלגל שהחל בשעה 7:05 ולאחר זמן קצר אירוע גם בצומת רמות. אנחנו כרגע עדיין בשלבי סריקות ופעילות בזירת האירוע ובהיקפים הנרחבים יותר. החקירה נמצאת בראשיתה עם כל הכוח, גם כוחות המחוז וגם כוחות תגבור ארציים״.

השר לביטחון הפנים עמר בר-לב ביקר לפני שעה קלה בשתי זירות הפיגוע בירושלים. השר בר-לב קיבל עידכון במקום ממפכ"ל המשטרה רב-ניצב קובי שבתאי וממפקד מחוז ירושלים ניצב דורון תורג'מן.

השר בר-לב "אנו נמצאים בבוקר קשה. מדובר בפיגוע משולב מורכב בשתי זירות, שנראה תוצאה של תשתית מאורגנת, ולא פעולה של השראה כפי שהיכרנו בשנים האחרונות. משטרת ישראל, שירות הביטחון הכללי וצה"ל פועלים בשעות הללו כדי לאתר את המחבלים ואת מי ששלח אותם לבצע את הפיגוע, ואנחנו נגיע אליהם, ונתפוס אותם חיים או מתים. המאבק שלנו נגד הטרור הפלסטיני הוא ארוך שנים, מורכב, ואין לנו שום כוונה להרפות לרגע. הפעילות הזו תימשך במלוא הנחישות והעוצמה. אני משתתף בצער משפחת ההרוג בפיגוע ומאחל החלמה מהירה לפצועים".

צילום דוברות השר לביטחון פנים
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
שבוע הקולנוע היהודי ירושלים 2023 יציין השנה את מהדורתו ה-25 ויתקיים בחג החנוכה, בתאריכים 9 עד 14 בדצמבר 2023, בסינמטק ירושלים
"נפש אחת" (One Life) בכיכובו של זוכה אוסקר, סר אנתוני...
נשיא המדינה אירח טקס לציון 18 שנות פעילות לארגון המתנדבים הלאומי 'איחוד הצלה'
נשיא המדינה יצחק הרצוג אירח ביום רביעי, י"ב בתשרי, 27...
שיתוף פעולה ישראלי-אמריקני: הושלם אימון משותף במערכות ההגנה האווירית של ישראל וארה"ב להגנה מטילים
מנהלת חומה במפא״ת שבמשרד הביטחון, הסוכנות האמריקאית להגנה מפני טילים...
נשיא המדינה קיבל את כתבי ההאמנה של השגרירים החדשים של חוף השנהב, פרו, קפריסין, בריטניה, צרפת, אירלנד וברזיל
נשיא המדינה יצחק הרצוג, קיבל ביום שלישי, ד' בתשרי, 19...
משרד הביטחון וצה״ל החלו בעבודות לשדרוג והרחבת מעבר מזמוריה מדרום לירושלים והמעברים אייל ותרקומיא לאורך קו התפר
העבודות הן חלק מפרויקט רחב, ביוזמת שר הביטחון, יואב גלנט,...
בחודש הסליחות ולקראת ראש השנה, נשיא המדינה השתתף באמירת הסליחות בירושלים
בחודש הסליחות ולקראת ראש השנה, נשיא המדינה יצחק הרצוג, השתתף...
נשיא המדינה העניק את "עיטור הנשיא" לשנת תשפ"ג לאישים שתרמו תרומה ייחודית למדינת ישראל
לרגל שנת ה-75, נשיא המדינה יצחק הרצוג העניק ביום רביעי...
נשיא המדינה נשא דברים בטקס האזכרה לנשיא התשיעי שמעון פרס ז"ל
נשיא המדינה יצחק הרצוג, ורעייתו מיכל השתתפו היום, יום רביעי,...
משרד הבטחון ימגן רכבים ביהודה ושומרון
בהנחיית שר הביטחון, יואב גלנט, משרד הביטחון ימגן את רכבי...
נשיא המדינה התקבל בארמון הנשיאות בוינה בטקס קבלת פנים ממלכתי
נשיא המדינה יצחק הרצוג התקבל היום, יום שלישי, י"ט באלול,...