הקמת עמותה – רעיון, רישום, גיוס תרומות וניהול שוטף

הקמת עמותה – רעיון, רישום, גיוס תרומות וניהול שוטף

רבים מאיתנו ישבו ערב אחד בסלון עם חברים והסכימו כי כך המצב לא יכול להמשיך ושהם בטוחים שמצאו את פתרון הקסם כדי לשנות את פני המצב הנוכחי. רובינו לא עשינו כלום עם הרעיון המהפכני או האידיאולוגיה המשותפת והשארנו את הרצון לשנות והחלום הגדול במגירה אך ישנם בודדים שדווקא כן מחליטים ללכת הלאה עם הרעיון ובוחרים להקים עמותה. הקמת עמותה למעשה מתחילה בהבנה כי יש לכם שותפים לדרך, כלומר הרעיון או הרצון שלכם לעזור לחלקים באוכלוסייה או לתרום לציבור כולו בדרך מסוימת מתיישב בדיוק עם דעתם של האנשים הסובבים אתכם. לאחר מכן יש להירשם כעמותה אצל רשם העמותות ולהזניק את העמותה קדימה על מנת לבצע את השינוי המיוחל הלכה למעשה. רישום עמותה הוא הליך פשוט יחסית אך במידה ואין לכם את הניסיון הדרוש מומלץ לפנות לאיש מקצוע שיסייע לכם בהליך וימנע מכם טעויות מביכות.

אחרי שנרשמתם כעמותה מגיעים השלבים הקשים באמת בהם אתם צריכים לגייס תרומות ומתנדבים שייקחו את הרעיון שלכם קדימה לעבר המטרה. כל עמותה צריכה לקבוע לעצמה מטרות ויעדים ברורים כדי שאכן תהיה לה זכות קיום אחרת מדובר בסתם אוסף של אנשים שמאמינים בדעה משותפת ודרך משותפת. השלב האחרון הוא תפעול העמותה הן מבחינת הזמן והן מבחינה כלכלית בצורה הנבונה והנכונה ביותר.

איך מקימים עמותה – כל השלבים החשובים

אחרי שמצאתם את האנשים הנכונים שמוכנים ללכת איתכם ועם הרעיון שלכם עד הסוף, אתם צריכים להחליט שאתם אכן רוצים להיות עמותה לכל דבר. הרישום אצל רשם העמותות הוא למעשה ההבדל הגדול בין אנשים שמאמינים במשהו משותף אבל לא רוצים להתעסק בזה באופן קבוע לבין אנשים שמחליטים להקדיש את חייהם למטרה הזו על אף שמדובר בארגון ללא מטרות רווח אלא רק לטובת הציבור או חלק ממנו. אחרי שנרשמתם והתחלתם לתפקד כעמותה עליכם לדאוג לניהול השותף של הארגון כי התשובה לשאלה איך מקימים עמותה היא פשוטה יחסית אבל השאלה הגדולה היא איך ממשיכים בתפעולה גם אחרי הקמתה וזו השאלה המורכבת יותר.

אז ששואלים אתכם איך מקימים עמותה, הכוונה היא לא רק להקמה או להרשמה עצמה של העמותה אלא לגיוס המתנדבים, לגיוס התרומות, לניהול השוטף, לדאגה לניהול תקין ושקוף, לבחון האם ישנה עמידה ביעדים ובמטרות, לעמוד בדרישות של המדינה כדי להיות זכאים להטבות ועזרה כלכלית ולבחון עם עצמכם האם אתם אכן מרגישים שהעמותה שלכם מביאה אכן תועלת לציבור. הקמת עמותה זה אחד המעשים היפים ביותר שניתן לעשות, מדובר בקבוצה של אנשים שמחליטים לתרום מזמנם, מכישרונם וניסיונם כדי להביא למצב טוב יותר, אותם אנשים מוותרים באופן כזה או אחר על עסק פרטי או עצמאי משל עצמכם והם אינם מונעים מכוונת רווח אלא רק מטעמי רצון של עזרה לאוכלוסייה ובהחלט ניתן לומר שזה אינו צעד מובן מאליו.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
כמה דברים שכדאי לבדוק לפני לקיחת משכנתא
משכנתא היא אחת מההתחייבויות ארוכות הטווח שישנן בתחום הפיננסיים ובמיוחד...
מה ההבדל בין תו נכה לתג נכה?
רבים תוהים מה ההבדל בין תו נכה לתג נכה, אך...
איך באמת יוצאים מהמינוס?
אתם מוצאים את עצמכם, למרות שאתם עובדים לא מעט שעות...
דיווח על הכנסות שלא דיווחתם עליהן בעבר: איך עושים את זה?
כאשר מדובר על אי דיווח  על הכנסות לצורך תשלום מס,...
להניע את העסק, להתפתח ולצמוח בעזרת יועץ עסקי
בפני עסקים קטנים שאין להם משאבים רבים עומדים אתגרים שונים....
למה מוצרים ממותגים חשובים כל כך לעסק שלכם?
כולנו חושבים בכל יום מחדש כיצד נוכל לקדם את העסק...
נשיא המדינה התראיין בוועידת הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס
במסגרת ביקורו של נשיא המדינה בפורום הכלכלי העולמי בדאבוס, התראיין,...
רוצים להרחיב אופקים וגם אפיקים להשקעה? כך תעשו את זה
היום, כאשר המצב הכלכלי בארץ אינו מהנוחים שהיו, כשהמצב הבטחוני...
ייעוץ עסקי לעסקים - הדרך להצלחה כלכלית נבנית צעד אחר צעד
ההצלחה העסקית לא מגיעה במקרה. היא תוצאה של תכנון מדויק,...
BDI שלילי? יש לנו הלוואה גם בשבילכם
ניסיתם לקבל הלוואה אבל קיבלתם סירוב? משערים או שידוע לכם...
דילוג לתוכן