הקהילה הנוצרית המצטמקת בירושלים תזכה לתמיכת האפיפיור

הקהילה הנוצרית המצטמקת בירושלים תזכה לתמיכת האפיפיור

תוכנית ביקורו של האפיפיור מצביעה על מאמץ קתולי גדול לפעול למען הקהילות המקומיות הערביות.

במיסות ההמוניות שיערוך האפיפיור בירושלים (ליד גת שמנים), בנצרת (בהר הקפיצה) ובבית לחם ישתתפו מרבית הנוצרים הערבים החיים בארץ הקודש.

ביקור האפיפיור אמור לתת זריקת עידוד לקהילה הנוצרית המצטמקת בישראל יחד עם שורת צעדים וביניהם בניית פרויקטים למגורים למשפחות נוצריות צעירות וטיפוח מערכת החינוך, בה לומדים גם תלמידים מוסלמים רבים.

האפיפיור בנדיקטוס ה-16 מקווה כי ביקורו בארץ הקודש יפנה את תשומת הלב של העולם הקתולי והעולם הנוצרי למצבן הקשה של הקהילות הנוצריות הערביות. ממידע שנאסף על ידי ד"ר אמנון רמון ממכון ירושלים לחקר ישראל עולה כי קיים חשש גדול של ראשי הכנסייה מהיעלמותן של הקהילות הנוצריות המקומיות, המכונות לעיתים "האבנים החיות" והפיכת המקומות הקדושים ל"מוזיאונים" ללא קהילות חיות.

כך לדוגמא מרבית בניה של הקהילה הנוצרית בעיר, שמנתה בסוף תקופת המנדט הבריטי כ-31 אלף נפש הגרו לעבר הירדן או לחו"ל – בעיקר לארה"ב, קנדה ודרום אמריקה. למעשה רוב האוכלוסייה הנוצרית הלא-ערבית עזב את ירושלים.

שיעור האוכלוסייה הנוצרית בירושלים הצטמצם מ-19% מכלל אוכלוסיית העיר ב-1946 ל-4.1% ב-1967 ולכ-2% כיום – 14,000 נפש מתוכם 2600 נזירים ואנשי כמורה זרים. ד"ר רמון מוסר כי נוסף להידלדלות הדמוגרפית סובלת הקהילה הנוצרית בירושלים מפיצול פנימי. מתברר כי הקהילה הנוצרית הגדולה בירושלים היא הקתולית שמונה כ-4500 נפש. הקהילה היוונית-אורתודוכסית מונה 3500 נפש, הקהילה הארמנית – 1500 נפש, הקהילות הפרוטסטנטיות מונות 850 נפש, הקהילות הקופטית והסורית- אורתודוכסית כ-250 נפש כל אחת והאתיופית כ-60 נפש.

ביקור האפיפיור והנושאים הקשורים בו יידונו בערב עיון מיוחד שיערך ע"י מכון ירושלים לחקר ישראל בשיתוף עם מרכז ירושלים ליחסי יהודים ונוצרים והמרכז לחקר הנצרות באונ' העברית.

הכנס הכנסייה הקתולית, העם היהודי ומדינת ישראל יתקיים ביום ב', 4 במאי 2009, בשעה 17.00 במכון ירושלים, ר"ח רד"ק 20 ,ירושלים, טל' 02-5630175 הכניסה חופשית.

להל"ן סדר היום: יו"ר: דניאל רוסינג, מנהל מרכז ירושלים ליחסי יהודים ונוצרים.

ד"ר אמנון רמון, מכון ירושלים לחקר ישראל – מהרצל ועד גולדה מאיר – מבט היסטורי על פגישות מנהיגים ציונים וישראלים בארמון הוותיקן

גב' יסכה הרני, מרצה וחוקרת בנושאי הנצרות והכנסיות- ביקורי האפיפיורים פאולוס השישי (1964) ויוחנן פאולוס השני (2000) בראי הקריקטורות

בעיתונות העברית הרב דוד רוזן, מנהל המחלקה הבין-דתית, הוועד היהודי-אמריקני – יחסי הכנסייה הקתולית, העם היהודי ומדינת ישראל בתקופת כהונתו של בנדיקטוס ה-16

פייר-בטיסטה פיצאבלה, שומר ארץ הקודש, הקוסטודיה טרה-סנטה – ביקור האפיפיור בנדיקטוס ה-16 בארץ הקודש מנקודת מבט קתולית

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ארגון "תמורה יהדות חילונית" קיים הבוקר כנס לציון 20 שנות פעילות
״הגיע הזמן שמגילת העצמאות תהפוך למגילה ככל המגילות של העם...
נשיא המדינה אירח בבית הנשיא ארוחה לשבירת צום הרמדאן (איפטאר)
נשיא המדינה יצחק הרצוג אירח בבית הנשיא היום, יום ראשון,...
לראשונה חברת הנדל"ן אזורים משיקה מרכז ייעודי להתחדשות עירונית בירושלים כל המידע, כל השאלות, כל האפשרויות – במקום אחד בירושלים!
חברת אזורים משיקה מרכז ייעודי להתחדשות עירונית בירושלים, אשר יעניק...
מה? מיוחד לפסח!! חוויות בירושלים
מה? מיוחד לפסח!! בעקבות הזמן - חוויית עלייה לרגל לירושלים...
לגעת בטבע פסטיבל האביב למלאכות קדומות בעין יעל - חוה"מ פסח
פסטיבל האביב למלאכות קדומות בעין יעל מציע חוויה אותנטית המשלבת...
להסיר בפניהן את הכובע
השבוע נצפתה ליד מחסום המנהרות שליד שכונת גילה בירושלים קבוצה...
גיא אדירן, מנכ"ל מלונות דן באזור ירושלים אירח את עדן חסון וטונה בסוף שבוע עם הופעות חיות DAN LIVE במלונות דן ירושלים
גיא אדירן, מנכ"ל מלונות דן באזור ירושלים אירח את עדן...
הושק "אקו-ממשל" - מרחב רב מגזרי של ארגונים הפועלים לחיזוק השירות הציבורי בישראל
המהלך הושק בכנס חגיגי שנערך אתמול בירושלים (5.3) בהשתתפות מנהלי...
נשיא המדינה אירח היום במשכנו את הרמטכ"ל היוצא רב-אלוף הרצי הלוי, ואת הרמטכ"ל הנכנס רב-אלוף אייל זמיר, לברכת הנשיא
נשיא המדינה יצחק הרצוג אירח היום, יום רביעי, ה׳ באדר,...
השקת מרכז יה"ל בירושלים בנוכחות ח"כ מיכל וולדיגר, נציגי משרד הבריאות ועירייה: אבן דרך במערך התמיכה במשפחות מתמודדי נפש
אתמול התקיים אירוע חגיגי לרגל השקת מרכז יה"ל ירושלים ,...
דילוג לתוכן