גירושין הם הליך מורכב מאוד שעלול לקחת לא מעט זמן עד שמסדירים את כל הנושאים הרלוונטיים. ההגעה להחלטות לגבי ההמשך יכולה להתבצע בשתי דרכים: בהליך גישור בו יגיעו בני הזוג יחד להחלטות בכל נושא, או בבית המשפט בהליך לא קצר ומסורבל בו יגיע בית המשפט להחלטות. חשוב לציין שהיום, גם כאשר אחד מבני הזוג מגיש תביעת גירושין חד צדדית בעזרת עורך או עורכת דין גירושין, המדינה מחייבת קודם כל לנסות לעבור הליך גישור להסדרת הדברים לפני שהדבר עובר לטיפול בית המשפט. לכן, כל עוד התקשורת בין בני הזוג תקינה, מומלץ להגיע להסכם גירושין בגישור, הליך שיהיה בד"כ קצר וגם זול יותר מדיונים בבית המשפט. הדבר גם יאפשר לשני בני הזוג לשלוט באופן מלא על כל סעיף שבהסכם.
למעשה, בהסכם גירושין ראוי, יגיעו הצדדים – פחות או יותר – להסכם הדומה מאוד לפסק הדין שאמור היה להתקבל בסופו של יום, אולם – בלי הממון הרב שהוציאו הצדדים, משך הזמן הארוך שנלקח מהם, ובעיקר – בלי המריבות האיומות שמתחרשות עקב ההליכים המשפטיים. לכן, מאוד מומלץ להתגבש לקראת גישור אצל מגשר איכותי, שהוא כמובן – עו"ד טוב, המכיר היטב את דיני הגירושין, על כל האספקטים השונים שלהם.
מהי תביעת הפחתת מזונות?
אחד הנושאים החשובים בהם מתקבלת החלטה בזמן גירושין הוא המזונות. המזונות כוללים קודם כל את מזונות הילדים ולמצבים מסוימים – ישנם גם מזונות אישה. אמנם גובה המזונות הנקבע עוד בתהליך הגירושין אמור להנחות לטווח ארוך, אך החיים דינמיים וקורים בהם שינויים העשויים להשפיע. כך למשל, אם קודם עיקר זמני השהות ניתנו לאם ולאחר מספר שנים ישנה חלוקה שונה של זמני השהות, יתכן מאוד שהדבר יצדיק גם את הפחתת המזונות, כך שיש מקום להגיש תביעה בעזרת עורך דין לענייני מזונות. מצב נוסף הוא פגיעה או מחלה של האב שהביאו לירידה משמעותית ביכולת ההשתכרות שלו. בכל שינוי מהותי מומלץ להתייעץ עם עורך דין המומחה בתחום ולבדוק האם יש עילה להגשת התביעה.
להקל על עצמכם בזמן הגירושין בעזרת הסכם ממון
כאשר זוג נישא, הדבר האחרון עליו ירצה לחשוב לפני החתונה הוא שישנה אפשרות לכך שירצה להתגרש בעתיד. עם זאת המציאות מראה שלא מעט זוגות אכן מסיימים בגירושין וגם שגירושין הם הליך מורכב הגורם להוצאת מטענים ואמוציות לא חיוביים. אחד הנושאים הגורמים למלחמות בזמן הגירושין הוא חלוקת הרכוש. עריכת הסכם ממון עוד לפני הנישואין יכולה להקל משמעותית על כל הנושא של חלוקת הרכוש. יש לגעת בכל רכוש עתידי ולהחליט כיצד יחולק, כולל רכוש של אחד הצדדים שנראתה בו כוונת שיתוף וגם הצד השני השקיע בו (למשל דירה בה התגורר הזוג השייכת לאחד מהם), נכסים ממוניים כמו פנסיה ועוד.
עו"ד דנה בר נר מתמחה בדיני משפחה ומקרקעין. לקוחותיה מקבלים ייעוץ וייצוג מקצועיים ללא פשרות וגם יחס אישי. מוזמנים ליצור קשר.