המסע הירושלמי לקבלת תעודות הזהות

המסע הירושלמי לקבלת תעודות הזהות
קרדיט: דוברות רשת אמית

תלמידי שכבת י' בבית החינוך אמית איתן במעלה אדומים יצאו לסיור קבלת תעודת זהות בגבעת התחמושת והר הרצל- חיבור לשורשים ולזהות הציונית.

בגבעת התחמושת התלמידים שמעו הסבר על המקום והקרב במלחמת ששת הימים, לאחר מכן נכנסו לצפות במיצג האור קולי. משם המשיכו התלמידים לסיור בהר הרצל שהכינו והעבירו חברי השכבה.

בהמשך ביקרו בחלקת חללי 'צוק איתן' ומלחמת לבנון השניה, כאשר במהלך היום פגשו התלמידים את ערכי הרעות, המסירות והציונות עליהם קמה ועומדת מדינת ישראל ומתעצב העם היהודי שמתקצב אליה. שיאו של הסיור והיום המשמעותי היה באנדרטת עולי אתיופיה שם התקיים טקס חלוקת תעודות הזהות.

קרדיט: דוברות רשת אמית

אורי שנורמן תלמיד כיתה י'1 משתף: "עברנו יום משמעותי ומיוחד מאוד. ביום הזה הבנו קצת יותר מה המשמעות שלהיות אזרחים ויהודים במדינת ישראל".

הרב נריה מימון מחנך כיתה י'3:: "לפני שבועיים נפטר חברנו לכיתה-שכבה, אברהם ליפשיץ ז"ל, לאחר שהתמודד עם מחלת לב ממושכת. אברהם ומשפחתו עלו לארץ מארצות הברית. קבלת תעודת זהות, מחוייבות וחיבור שורשי לארץ, סמוך לפטירתו ולחיבור העמוק השכבה עברה עם הסיפור שלו, מעצימים את הזהות היהודית והאחריות של כל אחד מאיתנו ליצירת חברה מתוקנת ומתקנת".

דניאל בארי, מנהל בית החינוך: "בשנת מנהיגות, יש משמעות מעשית לקבלת תעודת זהות ביום עוצמתי שכזה. המסע של התלמידים לגדול להיות אנשים- אזרחים פעילים, אחראיים ומובילים מתחיל בשנים אלה מהבית, מקהילת בית החינוך, ובעז"ה ימשיך בבחירת מסגרות ההמשך והשירות המשמעותי. אנחנו מאמינים שנזכה לראות את התלמידים היקרים, נמצאים בתפקידים משמעותיים כאזרחים".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מהמעבדה לתעשייה: למעלה מ-110 חוקרים, אנשי תעשייה ובכירי מערכת הבריאות השתתפו בכנס המחקר היישומי הראשון של מכללת עזריאלי להנדסה בירושלים
פרופ' תמר רז נחום: "המכללה הקצתה בעשור האחרון מעל 28...
נשיא המדינה נועד עם יו”ר ועדת הבחירות המרכזית וראש השב”כ ויחד הצהירו על תמיכתם המלאה בוועדת הבחירות המרכזית ובהבטחת תקינותן
״יש גורמים מבפנים ובעיקר מבחוץ, המבקשים להשפיע ולחבל בטוהר הבחירות...
"אני שמחה כל כך כאילו נולדה לי ילדה חדשה"
לאחר שטבעה בבריכה ציבורית, תאיר בת ה-13 נפגשה עם צוות...
פלטפורמת אימון לבישה לילדים עם אוטיזם וחיבורי חשמל חכמים
אלו המיזמים הזוכים במסגרת ה"דמו דיי" של אקסלרטור AtoBe של...
אומנות, מדע ובכירי המשק
ראש עיריית ירושלים משה ליאון ובכירי מקורות וארד מים ,...
כמחווה ליום העצמאות ה-250 של ארצות הברית: נשיא המדינה ביקר בשגרירות ארה״ב בירושלים ומסר איגרת ברכה לנשיא טראמפ ולעם האמריקני
לקראת חגיגות יום העצמאות ה-250 של ארצות הברית שיצוינו ב-4...
אלף ימים לשבעה באוקטובר: נשיא המדינה ורעייתו קיימו מפגש מרגש עם ניצולי הטבח של קיבוץ כרם שלום ובני משפחות שכולות
נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל אירחו מפגש מרגש לציון...
בר הקיץ של אמריקן קולוני נפתח עם תפריט חדש ואווירה אירופאית בלב ירושלים
בבר הקיץ הממוקם באחת הפינות היפות של מלון אמריקן קולוני...
18 שנים לתוכנית 360: "אסור לנו להילחם את המלחמה של אתמול בזמן שאתגרי המחר כבר כאן"
פרופ' הלל שמיד, מבכירי חוקרי העבודה הסוציאלית בישראל, חבר סגל...
נשיא המדינה נשא דברים והניח זר בטקס האזכרה הממלכתי לזכר חללי מלחמת לבנון השנייה
"במזרח התיכון של ימינו אין די בתגובה לאיום - חובתנו...
דילוג לתוכן