המזוזה הגדולה בעולם, בעיצובו של יעקב אגם, נחנכה בירושלים

המזוזה הגדולה בעולם, בעיצובו של יעקב אגם, נחנכה בירושלים
קרדיט תמונות: פרי מנדלבוים וינאי רובחה

ראש העיר ירושלים, משה ליאון, נשיא קרן מנומדין חיים טייב, יהורם גאון, פלייר חסן-נחום, ברק רוזן, אסי טוכמאייר, איתמר דויטשר, רו"ח ראובן שיף,  אברהם פודהוצר, הרב קובלסקי ואחרים לקחו חלק באירוע עמותת "אור בבית"

המזוזה מוקדשת לזכר הרוגי האסון במירון

קרדיט תמונות: פרי מנדלבוים וינאי רובחה

עמותת "אור בבית" המתקינה מזוזות חינם בעשרות אלפי בתים בישראל ציינה אמש (28.07) עשור לפעילותה באירוע בו נחשפה המזוזה הגדולה בעולם בעיצובו של האמן יעקב אגם, שהוצבה במוזיאון לאומנות יהודית בהיכל שלמה בירושלים.

באירוע, במעמד ראש העיר ירושלים משה ליאון, השתתפו התורמים המרכזיים, אשר מאפשרים את פעילות העמותה, ותרמו לבניית המזוזה- נשיא קבוצת מיטרלי ונשיא קרן מנומדין חיים טייב, המשנה לראש העיר פלייר חסן-נחום ברק רוזן ואסי טוכמאייר (ישראל קנדה). כמו כן, תומכי העמותה רו"ח ראובן שיף, איתמר דויטשר (קבוצת אלקטרה), איש העסקים אברהם פודהוצר, הזמר יהורם גאון, הרב חיים דוד קובלסקי (רבה של עמותת "אור בבית) והמפיק דני מרקס.

קרדיט תמונות: פרי מנדלבוים וינאי רובחה

ראש העיר ירושלים, מר משה ליאון אמר באירוע: "לא ויתרתי על האירוע הזה גם בימים עמוסים של תקציב. זו גאווה עצומה לידידי העמותה, לעיר ירושלים ולעם היהודי כולו שכאן נקבעת המזוזה הגדולה בעולם. אנחנו מתפללים ורוצים שבכל בית בישראל תקבע מזוזה, ועמותת אור בבית מזכה עשרות אלפי בתים בישראל, שלא ידעו מה זה מזוזה, לקבוע אותה בפתח ביתם. אני רוצה לברך את כל העוסקים במלאה, שתמשיכו במעשה הענק של קביעת מזוזות בארץ ישראל לתושבי ישראל"

 

"את המזוזה הזו ואת עשרות אלפי המזוזות שתתקין העמותה בשנה הקרובה אנחנו מבקשים להקדיש לקירוב לבבות, לאחדות העם ולעילוי נשמותיהם של קורבנות האסון במירון". מספר חיים טייב, נשיא קרן מנומדין, ומיוזמי האירוע. "אמנם אירוע רודף אירוע בישראל, אבל אנחנו חייבים לזכור את העבר כדי שנוכל להפיק את הלקחים ולבנות את העתיד".

קרדיט תמונות: פרי מנדלבוים וינאי רובחה

עמותת "אור בבית" מתקינה מזוזות בחינם בכל רחבי הארץ, מתוך הרצון לחבר ציבורים הולכים וגדלים למסורת ישראל ולרוחניות הגלומה בה. את המזוזה הגדולה בעולם עיצב האמן הבינלאומי יעקב אגם והקלף נכתב עלי ידי סופר הסת"ם יוסף שושן. גובה המזוזה 2.1 ורוחבה כ- 80 ס"מ. אנשי העמותה מתכננים להגיש את המזוזה לספר השיאים של גינס. את התואר הנוכחי מחזיקה מזוזה המוצבת בישיבת אש התורה בירושלים, שאורכה, כפי שנמדד על ידי אנשי גינס, כ- 1.5 מ'.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מהמקום שבו הכול נעצר, לבמה של מדינה שלמה
כשנתיים וחצי לאחר הטבח ב-7 באוקטובר, עמרי סאסי, ממפיקי מסיבת...
"סדקים של אור" מחווה לרונית אלקבץ
בערב תוקרא יצירתה הקולנועית כטקסט ספרותי הפתוח לפרשנויות, ויוארו הרבדים...
נאום נשיא המדינה יצחק הרצוג בעצרת הפתיחה הממלכתית של אירועי יום הזיכרון לשואה ולגבורה
אחיותיי ואחיי, אזרחיות ואזרחי ישראל, הימים הלאומיים שבים אלינו השנה,...
תערוכה חדשה במוזיאון ישראל: "כשהמילים נאלמות, האמנות הופכת לשפה" התערוכה המציגה את תהליכי השיקום של לוחמי "חרבות ברזל" מחוות החוסן "ורטיגו"
מוזיאון ישראל, בשיתוף חוות החוסן "ורטיגו", מציג תערוכה ייחודית המעניקה...
מסקר שערכה עמותת 'הראש הכרוני שלי' עולה: מעל למחצית מחולי המיגרנה מדווחים על עלייה בתדירות ההתקפים מאז תחילת המלחמה וכ 90% נאלצו להיכנס למרחב מוגן בזמן התקף כ 9% מהמשיבים הם תושבי ירושלים והסביבה
פייגא מרקס, יו"ר עמותת 'הראש הכרוני שלי': "ממצאי הסקר מוכיחים...
מלחמת יש ברירה
אלו ימים לא פשוטים, אלו ימים בהם אנו מתמודדים עם...
איך לקבל פטור ממס הכנסה לנכים בצורה אפקטיבית
סוגי תו נכה סוגי תו נכה הם כלי חשוב לכל אדם...
מוזיאון ידידי ישראל בירושלים ממשיך לפעול גם בימים אלה ויפעל גם בפסח בהתאם להנחיות פיקוד העורף
מוזיאון ידידי ישראל, מהאתרים החווייתיים והמרגשים בירושלים, מודיע על פתיחתו...
מלון "המלך דוד" בירושלים, מרשת מלונות דן, אירח את הפגישה בין שר החוץ של ישראל לבין שר החוץ של צרפת
מלון "המלך דוד" בירושלים, מרשת מלונות דן, אירח את הפגישה...
המוקדנים של מד"א שהגיעו להציל חיים בזירת נפילת הטיל בבית שמש
אלעד ומאיר, שניהם קצינים במוקד הארצי של מד"א ותושבי בית...
דילוג לתוכן