הורים כדאי להיזהר – ילדים משתמשים בסירופ לשיעול כתחליף לסמי רחוב

הורים כדאי להיזהר – ילדים משתמשים בסירופ לשיעול כתחליף לסמי רחוב

בשנת 2008 כ-47.3% מהילדים שהופנו למכון הארצי למידע רפואי בהרעלות  נפגעו מהרעלה של תרופות לעומת כ-40% שנפגעו מהרעלה של כימיקלים.  כך עולה מנתונים שפורסמו  בשנתון "ילדים בישראל – 2009" של המועצה הלאומית לשלום הילד.  

על פי מחקר של המכון הארצי למידע בהרעלות שבקריה הרפואית רמב"ם, משככי כאבים גרמו ליותר מ- 2,000 מקרי הרעלה בשנה ובנוסף תרופות צינון ושיעול גרמו לכ- 500 מקרי הרעלה בשנה בכל הגילאים. כמו כן, כ- 14,800 ילדים מגיל 0 עד גיל 18,  נחשפו למקרה הרעלה כלשהו בשנה, מתוכם כ-3,800 ילדים  שנחשפו להרעלה אשר גרמה להם לסיכון בדרגות שונות.  

שימוש ארוך טווח במשככי כאבים יכול להוביל לתלות, אפילו לאנשים שמקבלים מרשמים כדי להקל על המצב הבריאותי שלהם – בסופו של דבר הם נופלים למלכודת של שימוש לרעה והתמכרות. במספר מקרים, הסכנה במשככי כאבים לא מופיעה על פני השטח עד שזה כבר מאוחר מידי. בשנת 2007 לדוגמא, שימוש לרעה במשכך הכאבים Fentanyl גרם למוות של יותר  מ- 1,000- איש בארצות הברית. נמצא שהסם היה חזק פי 30 עד 50 מהרואין (!)  

שימוש לרעה בתרופות מרשם יכול להיות אפילו מסוכן יותר מהשימוש בסמים המיוצרים באופן לא חוקי. משככי הכאבים החזקים ביותר הניתנים במרשם נקראים opioids  והם  תרכובות מהסוג של אופיום. הם מיוצרים כדי לפעול על מערכת העצבים באותה הדרך כמו הסמים שמופקים מפרג  כגון הרואין. ההשפעה החזקה של כמה מהסמים הסינתטיים  המיוצרים באופן מלאכותי, הזמינים לרכישה כתרופות מרשם יוצרת סיכון גבוה למנת יתר. זה נכון במיוחד לגבי אוקסיקונטין ומשככי כאבים דומים, שבהם מספר מקרי המוות כתוצאה ממנת יתר הכפיל את עצמו בתוך תקופה של 5 שנים.  

ארגון "עולם ללא סמים" מוביל תנועה חברתית הנלחמת בתופעת השימוש בסמים ואלכוהול אצל ילדים ונוער ומביאה את האמת על הסמים לידיעת הציבור. הארגון אשר הוקם על ידי ארגון הסינטולוגיה בשנות ה- 80 בלוס אנג'לס, מקיים את הפעילות הלא ממשלתית הגדולה ביותר בעולם לחינוך ומניעת שימוש בסמים ואלכוהול.

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
לקראת יום הזיכרון, נשיא המדינה אירח משפחות שכולות של צה״ל וכוחות הביטחון
לקראת יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, נשיא...
כוחות מד"א ערוכים לאבטח רפואית את מרתון Winner ירושלים
מרתון Winner ירושלים, על מקציו השונים, יוזנק ביום ו' (17.4)...
מיצרי הכישלון
מרגע שהחלה הפסקת האש נראה שהעולם מתחיל לחזור למסלולו, קווי...
מהמקום שבו הכול נעצר, לבמה של מדינה שלמה
כשנתיים וחצי לאחר הטבח ב-7 באוקטובר, עמרי סאסי, ממפיקי מסיבת...
"סדקים של אור" מחווה לרונית אלקבץ
בערב תוקרא יצירתה הקולנועית כטקסט ספרותי הפתוח לפרשנויות, ויוארו הרבדים...
נאום נשיא המדינה יצחק הרצוג בעצרת הפתיחה הממלכתית של אירועי יום הזיכרון לשואה ולגבורה
אחיותיי ואחיי, אזרחיות ואזרחי ישראל, הימים הלאומיים שבים אלינו השנה,...
העיטור האזרחי הגבוה ביותר: נשיא המדינה יעניק לנשיא ארגנטינה בביקורו בישראל את ״עיטור הנשיא״ כהוקרה על פועלו למען מדינת ישראל
בשנת ה-78 לעצמאותה של מדינת ישראל, נשיא המדינה יצחק הרצוג,...
תערוכה חדשה במוזיאון ישראל: "כשהמילים נאלמות, האמנות הופכת לשפה" התערוכה המציגה את תהליכי השיקום של לוחמי "חרבות ברזל" מחוות החוסן "ורטיגו"
מוזיאון ישראל, בשיתוף חוות החוסן "ורטיגו", מציג תערוכה ייחודית המעניקה...
נשיא המדינה אירח את מדליקי המשואות בעצרת הממלכתית לפתיחת יום הזיכרון לשואה ולגבורה
״הזיכרון הזה חייב להדהד מדור לדור - זו חובתנו לספר...
מסקר שערכה עמותת 'הראש הכרוני שלי' עולה: מעל למחצית מחולי המיגרנה מדווחים על עלייה בתדירות ההתקפים מאז תחילת המלחמה וכ 90% נאלצו להיכנס למרחב מוגן בזמן התקף כ 9% מהמשיבים הם תושבי ירושלים והסביבה
פייגא מרקס, יו"ר עמותת 'הראש הכרוני שלי': "ממצאי הסקר מוכיחים...
דילוג לתוכן