חיילים בסדיר ובשירות קבע, ושאר אנשי כוחות הביטחון, חשופים לסכנות רבות כמו פציעות, פגיעות גופניות ונפשיות, תאונות, הטרדות מיניות ואירועים נוספים. אנשי כוחות הביטחון מונים חיילים, קצינים, נגדים, שוטרים וסוהרים, הם חשופים לסכנות רבות במהלך השירות לכן עליהם לדעת כי הם זכאים לפיצויים מהמדינה בגין פגיעות, מחלות, חבלות גופניות, נכות פיזית או נפשית ובגין פגיעות נוספות. כדי ממש את זכויותיהם עליהם להגיש תביעה נגד משרד הביטחון, זכאותם לקבל פיצויים קבועה בחוק הנכים (תגמולים ושיקום), תשי"ט-1959.
כיצד להגיש תביעה נגד משרד הביטחון?

אנשי כוחות הביטחון שנפגעו במהלך שירותם נדרשים לפנות לאגף השיקום במשרד הביטחון על מנת להגיש תביעה להכרה בנכותם, וכדי לקבל את הפיצויים המגיעים להם על פי חוק. רוב התביעות של חיילים בסדיר ובקבע ואנשי כוחות הביטחון עוסקות בפגיעות גוף ונפש. כדי לממש את זכאותם לפיצוי עליהם להוכיח כי אכן נפגעו במהלך השירות הצבאי או עקב השירות. לאחר הכרה בתביעתם הם מופנים לוועדה רפואית כדי לקבוע את דרגת נכותם, בהתאם להחלטת הוועדה הרפואית יוחלט גם על גובה הפיצוי המגיע להם.
קצין התגמולים במשרד הביטחון קובע בהתאם להחלטת הוועדה הרפואית האם החייל או איש שירות הביטחון יקבל פיצוי חד פעמי או קצבה חודשית. חשוב לציין כי את התביעה ניתן להגיש עד 3 שנים מתום השירות, יש לצרף לתביעה מסמכים רפואיים ותצהיר אודות נסיבות החבלה, על התצהיר יש להחתים עורך דין.
לקצין התגמולים סמכויות רבות, ביכולתו לקבוע האם קיים קשר סיבתי בין החבלה או החמרת המצב בגינם מגישים תביעה לבין השירות. כאמור, כאשר קצין התגמולים מכיר בפגיעה יועבר הטיפול לשלב הקביעה הרפואית, התובע יוזמן לוועדה רפואית, ובהתאם לקביעתה יקבעו אחוזי הנכות והפיצויים.
ניתן לערער על החלטת קצין התגמולים ועל פסיקת הוועדה הרפואית, כדי לשפר סיכויים חשוב לפנות לשירותיו של עורך דין מומחה לתביעות משרד הביטחון. רק עורך דין מומחה ומנוסה בתחום יכול לסייע ללקוחותיו לממש את מלוא הזכויות המגיעות להם, ולזכות בפיצוי משמעותי ובסכומי כסף גבוהים.
אחוזי נכות משרד הביטחון
הגשת תביעה למשרד הביטחון אינה דבר של מה בכך, אם בעבר רבים נמנעו מהגשת תביעות בגין מחלות ופציעות גופניות ונפשיות, כיום אנשי כוחות הביטחון מודעים לזכויות המגיעות להם על פי חוק. עם זאת, כדי לשפר סיכויים ועל מנת לערער על החלטת הוועדה הרפואית חשוב לפנות לעורך דין מומחה.
ראוי לציין כי לא כל תביעה מתקבלת ויש פציעות שאינן מצדיקות הגשת תביעה למשרד הביטחון. עורך דין מומחה בתחום הגשת תביעות למשרד הביטחון בוחן כל מקרה לגופו, מייעץ ללקוח כיצד לפעול ומייצג אותו במקצועיות. ייעוץ מקצועי טרם הגשת התביעה הנו קריטי ועשוי למנוע מפח נפש והוצאות כספיות מיותרות. לכן, אם אתם שוקלים להגיש תביעה למשרד הביטחון עליכם לפנות לעורך דין מקצועי המתמחה בנושא מורכב זה, רק כך תוכלו לממש את הזכויות המגיעות לכם.