הבחירות לרבנות ירושלים יצאו לדרך

הבחירות לרבנות ירושלים יצאו לדרך

סגן השר בן דהן וראש העיר ירושלים, מר ניר ברקת, נפגשו לפגישת התנעה של הבחירות לרבנות ירושלים. לאחר שפורסמו התקנות החדשות לבחירת רבני ערים ברשומות, נפגשו סגן השר לשירותי דת, הרב אלי בן דהן וראש העיר ירושלים, מר ניר ברקת, לפגישת התנעה של הליך הבחירות לרבנות ירושלים. בפגישה סוכם כי סגן השר וראש העיר יפעלו לקדם את הליך הבחירות ככל שניתן. במסגרת זו יבחרו בשבועות הקרובים נציגי הגוף הבוחר מטעם מועצת העיר, שר הדתות ונציגי בתי הכנסת.

הבחירות לרבנות העיר ירושלים נדחו בשנה האחרונה בשל הבחירות האחרונות לכנסת והבחירות המקומיות שהתקיימו לפני מספר חודשים. כעת עם פרסום התקנות החדשות הבחירות יוצאות לדרך. כזכור, התקנות החדשות קובעות כי מחצית מחברי הגוף הבוחר ייבחרו על ידי מועצת העיר, רבע יהיו נציגי בתי הכנסת, שמינית  יהיו רבנים שיבחרו על ידי שר הדתות מקרה תושבי העיר ושמינית יהיו נציגי ציבור שימנה שר הדתות בהסכמת ראש העיר. בגוף הבוחר יכהנו כ- 30% נשים.

סגן השר לשירותי דת, הרב אלי בן דהן אמר: "ירושלים זקוקה מזה זמן רב לרבני עיר שיפארו את שמה ויהוו את ההנהגה הרוחנית היהודית בעיר. אנו סמוכים ובטוחים שהתקנות החדשות קובעות תהליך בחירה קצר יותר מסורבל פחות וכזה שנותן ייצוג טוב יותר לתושבי העיר."

ראש העיר ירושלים, ניר ברקת ציין כי "אנחנו שמחים לבשר לתושבי ירושלים כי תהליך הבחירה של הרבנים הראשיים לעיר יוצא לדרך. בשמונה השנים האחרונות לא היססתי לעצור את התהליך באמצעות עתירות לבג"צ כשנעשו ניסיונות למחטפים ולמינוי שני רבנים שאינם מייצגים כראוי את הציבורים השונים בעיר.  כעת השתנה  מנגנון הבחירה כך שיבטיח בחירת רב ציוני שמייצג את מגוון האוכלוסיות בעיר בכבוד, לצד רב חרדי, כפי שראוי בעיר בה 70% מהיהודים אינם חרדים".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נשיא המדינה במוקד המבצעי הארצי של מגן דוד אדום: ״האויב מנסה להתיש אותנו בטפטופי טילים - אבל בסוף הם ירימו ידיים כי לא תהיה להם ברירה״
נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל ביקרו היום, יום שני,...
מלון היוקרה החדש: ''מלון התיאטרון' נפתח לקהל הרחב בירושלים
מלון היוקרה החדש בירושלים, מלון התיאטרון, נפתח  לקהל הרחב.  מדובר...
נשיא המדינה לטייסים בכנף 1: ״זו משימה בסדר גודל היסטורי, לא יכולנו לאפשר לאיראן להגיע ליכולת גרעינית - מדובר בהישג עצום״
סגן מפקד טייסת 101: כשאני יוצא לטוס אני מקבל תמונה...
נשיא המדינה נפגש עם לוחמות ולוחמי גדוד רם בפיקוד העורף
על רקע הלחימה המתמשכת, נשיא המדינה יצחק הרצוג נפגש היום,...
אחרי מטח הטילים בלילה: נשיא המדינה שוחח עם ראשי הערים טמרה, בת ים ורחובות
בעקבות מטח הטילים מאיראן והפגיעות הקשות בערים טמרה, בת ים...
פרס בראשית הוענק לנשיא ארגנטינה, רגע לפני כן: נשיא המדינה ונשיא ארגנטינה ציינו את יום הולדתו השני בשבי של החטוף אריאל קוניו
נשיא המדינה יצחק הרצוג השתתף היום, יום חמישי, ט״ז בסיון,...
דלית רביב, מנכ"לית ICR, מודיעה היום על השלמת התנאים לעסקת מכירת קרקע בפרויקט הגבעה הצרפתית בירושלים תמורת 300 מיליון ש"ח ברווח של כ-130 מיליון ש"ח
עסקת המכירה מוכיחה את יכולותיה של החברה לזהות הזדמנויות השקעה...
קבוצת בליליוס, אשטרום נכסים, אקה נדל"ן וחברת דוד דרורי בע"מ משיקים קמפיין חדש לפרויקט היוקרתי THE CAPITAL בירושלים
במיקום המבוקש בירושלים: הפרויקט הייחודי ברחוב יפו ברובע הכניסה לעיר...
מלון וולדורף אסטוריה ירושלים מציג את מקום הבילוי המושלם לדרינק ולחוויה לילית על רקע הנוף הירושלמי THE TERRACE - הטרסה
בר הקיץ על גג המלון כולל תפריט משודרג עם מנות...
"המשפחה במעגל ההשפעה" – יום עיון ייחודי לקהילה בירושלים
עמותת איכות בשיקום ומרכז יה"ל ירושלים יקיימו ביום רביעי, 18...
דילוג לתוכן