האם הישראלים צורכים פחות שוקולד?

האם הישראלים צורכים פחות שוקולד?
קרדיט: מצלמה בזמן

אין ספק שהקורונה גרמה לקריסה של לא מעט עסקים אבל גם תרמה לעלייה ניכרת במכירות אונליין של עסקים אחרים. את העלייה הזו ניתן לראות במפעל בוטיק השוקולד הירושלמי 'יער הקקאו'.

לפי יערה קלמנוביץ, המקימה והבעלים של המפעל, בשנת 2020 היקף המכירות גדל פי שלוש משנת 2019, כאשר בחודשים ינואר עד מרץ 2021 נרשמה גדילה של פי שתיים מהחודשים המקבילים בשנה הקודמת. בשלושת החודשים הראשונים לשנת 2021 היו מכירות של כ200,000 – 250,000 ש״ח בחודש באתר, וסכום דומה במפעל ובחנות (מחזורים של כחצי מיליון בחודש).

קרדיט: מצלמה בזמן

אך מיד עם חול המועד החלה ירידה משמעותית ולא פשוטה בכלל בהיקף המכירות, ירידה שמחייבת את יערה והצוות שלה להמציא את עצמם מחדש ולייצר מוצרים חדשים ופעילויות נוספות.

את 'יער הקקאו' הקימה יערה, רק בת 40 ואמא לארבעה ילדים בחודש ינואר 2016 כפרויקט אישי ומקומי שאסף סביבו קהילת לקוחות נאמנה שבעזרתה גדל הפרויקט והפך לחברה בע"מ- מפעל שוקולד המייצר ומוכר שוקולדים כשרים למהדרין וכן מקיים סדנאות שוקולד במקום. הגדילה המשמעותית היתה על ידי שלושה פרויקטים של הדס סטארט- גיוס מימון המונים, פרויקטים אשר נחלו הצלחה גדולה ואפשרו לעסק לגדול ולהתרחב בכל פעם בעסקים עסקיים מגוונים. כאשר החלה הירידה במכירות כבר בתחילת חודש אפריל 2021 החליטה יערה להרים במיידי קמפיין הד סטארט נוסף, שמטרתו הפעם היא לרכוש מכונה חדשה למפעל שתגדיל את יכולת היצור על מנת להיכנס לחנויות ברחבי הארץ.

קרדיט: מצלמה בזמן

התשורות הניתנות לתומכים מגיעות ממגוון מוצרי היער, המוצעים במחירים נמוכים מהרגיל, מה שהופך את התמיכה בחזון לעסקה משתלמת. כיום ידוע הבוטיק במוצרי השוקולד האיכותיים שלו, שעשויים בעבודת יד מחומרים טבעיים בלבד, וכן בהיותו מרכז סדנאות שוקולד לכל הגילאים, כך שאם אכן יגיעו מוצריו לחנויות בפריסה ארצית, כולם יוכלו להנות משוקולד מעולה, מגוון ואיכותי.

לתמיכה בקמפיין

https://headstart.co.il/project/63571

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
לא רק רעד: האתגר היומי והלילי של חולי פרקינסון
פרקינסון היא מחלה פרוגרסיבית עם תסמינים ישירים ועקיפים רבים. לרגל...
נאני וזאנה מגיעה לבית הקונפדרציה בפעם הראשונה עם המופע ״קפה אנדלוסיה״
״לנאני וזאנה יש קול שמוביל אותך מהשווקים העתיקים של מרוקו...
נשיא המדינה החל את ביקורו הרשמי בקזחסטן והתקבל בטקס קבלת פנים בארמון הנשיאות באסטנה
נשיא המדינה יצחק הרצוג, נחת היום, יום שני, י' באייר,...
לראשונה בבית הקונפדרציה, ישראל ברייט במופע: "שירים מאם הדרך" 7.5.26, יום חמישי, 20:30, בית הקונפדרציה בירושלים
ישראל ברייט, הפסנתרן, המלחין, התסריטאי והשחקן ("המנגליסטים", "סרוגים") , סולן...
מירושלים לסן דייגו: מצוינות אקדמית חוצה גבולות
מכללת עזריאלי להנדסה בירושלים ממשיכה לחזק את הקשר האקדמי עם...
BUZZ בתלפיות שבירושלים: מיני פנטהאוז נמכר ב-6.45 מליון ש"ח
שוק הנדל"ן בישראל מתאפיין בחודשים האחרונים בירידה בביקושים ובמכירת הדירות....
״הילולה במגדל״ - חגיגת ל״ג בעומר חדשה בירושלים אירוע חדש של ׳תחריר׳ 4.5.26 | מגדל דוד, מוזיאון ירושלים
מגדל דוד יהפוך השנה לזירת ההילולה של ל״ג בעומר בלב...
רוח האמונה והתקווה: שורד השבי אלון אהל ופצוע צה״ל דביר בובליל ערכו שיח מרגש וייחודי שנערך בטקס מצטייני הנשיא, לצד ביצוע משותף של ׳שיר ללא שם׳
אלון אוהל: ״הייתי שם חמישים מטר מתחת לאדמה, קשור רגליים,...
נשיא המדינה יצחק הרצוג, הזכיר בנאומו בטקס האזכרה הממלכתי לחללי פעולות האיבה את ״המלאכים הכחולים״, ואמר:
״כיום, אותו בית אדום, ניצב לתפארה בלב כביש מספר אחת,...
העיטור האזרחי הגבוה ביותר: נשיא המדינה העניק לנשיא ארגנטינה את ״עיטור הנשיא״ כהוקרה על פועלו למען מדינת ישראל
נשיא המדינה: ״הערב ניגש כולנו בחיל ורעדה להתייצב לצד המשפחות...
דילוג לתוכן