האופרה הירושלמית נכנסת לשנתה השמינית ופותחת עונה חדשה ומלהיבה עם שלוש הפקות אופרה מגוונות ומרשימות מאת
גונו, ורדי, ודוניצטי, ושיתופי פעולה חדשים ומרגשים עם התזמורת הסימפונית ירושלים ועם הסינפונייטה באר שבע
האופרה הקומית "היונה" מאת שארל גונו בבכורה ישראלית, עם תזמורת האופרה הירושלמית
"ריגולטו" מאת ורדי, האופרה הראשונה שעלתה בארץ ישראל, תעלה שוב על הבמה בירושלים 100 שנים בדיוק מאז עלתה בעיר לראשונה, בשיתוף פעולה ראשון עם התזמורת הסימפונית ירושלים
האופרה הפיוטית "שיקוי האהבה" מאת דוניצטי, העשירה בניחוחות כפר, תעלה עם הסינפונייטה באר-שבע,
וגם איתה יהיה זה שיתוף פעולה ראשון.

העונה תפתח בספטמבר עם בכורה ישראלית לאופרה “היונה״ מאת גונו, "La Colombe" by Charles Gounod, אופרה קומית, קצרה ומשעשעת בעלת סיום מפתיע.
כמו בכל אופרה צרפתית "היונה" שומרת על אלגנטיות ושפע אינטריגות סביב סיפור אהבה – איך לא. בבימוי מקורי של נעמי שלוסר, ובהשתתפות זמרת הסופרן הבלגית, ליזבת דבוס,
זמר הבס בריטון יורי קיסין, עופרי גרוס – טנור ישראלי צעיר ומבטיח, ומאסטרו עומר אריאלי שינצח על תזמורת האופרה הירושלמית.
19 בספטמבר ו 21 בספטמבר, בבית שמואל בירושלים.

בדצמבר תקפוץ האופרה הירושלמית למים העמוקים, עם ״ריגולטו״ מאת ורדי,
Rigoletto by Giuseppe Verdi, מהאופרות המפורסמות של ורדי בסיפור קורע לב על אהבת אב מסור ונערה תמימה המקריבה את עצמה למען האהבה.
העלאת האופרה ״ריגולטו״ בירושלים, תציין באופן סימבולי 100 שנים להעלאתה הראשונה של אופרה זו בארץ ישראל בירושלים, אז בשנת 1919באולם קולנוע ״ציון״ המיתולוגי בעיר.
את "ריגולטו" יביים גבריאלה ריביס, זמר אופרה, במאי ומפיק איטלקי, אשר משמש כיועץ האמנותי של האופרה הירושלמית והשתתף במספר הפקות שלה כזמר וכבמאי.

בהשתתפות הזמרים: דומניקו בלצאני – בריטון, כריגולטו; מטאו פלצ׳ר – טנור, הדוכס; ורוניקה ברוק הישראלית, סופרן, כג׳ילדה; דניס סדוב – הבס הישראלי הבינלאומי, כרוצח השכיר ספרפוצ׳ילה; אלכסנדרה קובלביץ׳ – מצו סופרן, כמדלנה, הזכורה מהופעתה המרשימה בעונה הקודמת ב״כך עושות כולן״, וכן גם עופרי גרוס ואיפיגניה וורבס, זמרים צעירים ומצטיינים. באופרה תשתתף גם המקהלה הישראלית ע"ש גארי ברתיני. הפעם תלווה את האופרה התזמורת הסימפונית ירושלים בניצוחו של מאסטרו עומר אריאלי.
ב -5 ו-7 בדצמבר בתיאטרון ירושלים, אולם שרובר, וב- 9 בדצמבר בהיכל לאמנויות הבמה באשדוד.

בפברואר 2020 תעלה האופרה הירושלמית את האופרה "שיקוי האהבה" מאת דוניצטי,
L'elisir d'amore by Gaetano Donizetti אופרה משעשעת, פיוטית ועשירה בניחוחות הכפר. זיכרונות הילדות של הבמאי האיטלקי אנצו יוריו Enzo Iorioהילכו עליו קסמים, הוא נזכר באהבה בדמויות האיכרים, בהווי הכפר וברחשיו, אותם הוא מעביר בהפקה זו שתגיע בבימויו מאיטליה לישראל בביצוע האופרה הירושלמית. מאסטרו עומר אריאלי שינצח על ההפקה באיטליה, ינצח עליה גם בישראל עם הסינפונייטה באר שבע ב- 22.2.2020 בבכורה במשכן לאמנויות בבאר שבע, וב- 24.2.2020 בתיאטרון ירושלים, אולם שרובר.

האופרה הירושלמית נוסדה בשנת 2011 במטרה להקים בירושלים אופרה איכותית, לקדם אמנים ירושלמים, לטפח את כשרונותיהם, לשפר את יכולותיהם וליצור גרעין אמנותי ירושלמי לאופרה. האמנים הצעירים נהנים מהדרכה קבועה של אמני מוסיקה, שירה ובמה ברמה בינלאומית, ומופיעים בהפקות השנתיות לצד אמנים ותיקים ומנוסים. עד כה הוצגו במסגרת האופרה מספר הפקות גדולות: "כך עושות כולן" (2018) הנזל וגרטל (2018), חליל הקסם (2017), הספר מסביליה (2016), מאדאם באטרפליי (2015), נישואי פיגרו (2014) ודון ג'ובאני (2013), לצד הפקות קטנות נוספות.
