דיוני עצרת האו"ם "התקיימו" בשבוע שעבר בירושלים

דיוני עצרת האו"ם "התקיימו" בשבוע שעבר בירושלים

דיוני העצרת הכללית של האו"ם התקיימו השבוע בירושלים!!! לא זאת לא טעות, גם לא אחיזת עיניים – סגן שר החוץ דני איילון, וראש העיר ירושלים ניר ברקת, פתחו  השבוע את דיוני העצרת הכללית של האו"ם בבירה, המתקיימים במסגרת כנס מודל האו"ם IMUN. כנס מודל האו"ם המתקיים זו השנה הרביעית בירושלים, חושף את תלמידי ירושלים לפעילות הדיפלומטית של האו"ם. במסגרת הדיונים יקיימו התלמידים מושבים בהם יידונו הנושאים המרכזיים הנמצאים על סדר היום העולמי. 

הכנס, הינו סיומו של תהליך חינוכי בו תלמידי התיכון לומדים במשך השנה על עבודת ארגון האו"ם, ובכך נחשפים לפעילות הדיפלומטית בעולם. הכנס מתקיים בשיתוף מנח"י, משרד החוץ, הקרן לירושלים ביה"ס הליד"ה והאוניברסיטה העברית. בתי הספר המשתתפים בפרויקט הם: ביה"ס בויאר, ביה"ס קשת, מכללת אורט, הרטמן- בנים, אוולינה דה רוטשילד והרטמן בנות, בית חינוך, רנה קאסן, תיכון זיו, סליגסברג, מקיף גילה, אור תורה רמות – בנות ותיכון ליד"ה.

כל משלחת מבית ספר מייצגת כמה מדינות, ובמהלך חודשי ההכנה נפגשים התלמידים עם מומחים ממשרד החוץ ומהאקדמיה ולומדים על עבודת האו"ם. כנס מודל האו"ם IMUN מתקיים מידי שנה כבר למעלה מחמישים שנה ברחבי העולם, ומהווה סיכום של תהליך חינוכי בו החלו התלמידים בתחילת השנה. מטרת הכנס היא  לחשוף את התלמידים לפעילות ארגון האו"ם ודרכי הפעילות הדיפלומטית בעולם, ולעודד אותם לרכוש מבט והבנה על אירועים וסוגיות המעסיקות את העולם של ימינו.

 

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ולעצמו לא ביקש דבר - במלאת שלושים לפטירתו של סגן נשיא בית המשפט המחוזי, השופט אהרן אמינוף
בימי ה"שבעה", פקדו מאות חברים, מכרים וידידים מתחנות חייו השונות...
בסימן שנה וחצי בשבי החמאס ולרגל חג הפסח: נשיא המדינה נפגש עם נציגי משפחות החטופים בבית הנשיא
נשיא המדינה: ״59 אזרחים אהובים ויקרים שלנו שנמצאים שם, נמצאים...
קניון מבשרת מתחדש עם חנויות חדשות: לחם טלר, לה גופרה, פיצוחי מורנו, KSP ומשחקיה חדשה
האביב כבר כאן וגם בקניון מבשרת מרגישים את ההתחדשות. שינויים...
רשת מלונות פתאל משיקה את מלון הבוטיק האורבני הייחודי 'Bazaar' בשדרות ירושלים, יפו, לחוויה המשלבת שימור מורשת היסטורית וחדשנות עכשווית
במלון Bazaar הושקעו למעלה מ 90 מיליון ₪ והוא מהווה את...
מנהל הגימנסיה העברית, ד״ר זאב דגני, בכנס של ארגון תמורה: ״מדינת ישראל מונעת מהמורים בחינוך הממלכתי כלים ראויים לטיפוח זהות יהודית-חילונית"
בכנס שציין 20 שנות פעילות לארגון תמורה הושקה גרסה דמוקרטית...
פסח לכל המשפחה במוזיאון ידידי ישראל סדנה ייחודית להכנת קמעות וציורי סתרים בעקבות מצרים העתיקה סיורים חווייתיים לכל המשפחה
מוזיאון ידידי ישראל פותח את שעריו בחג הפסח ומזמין את...
נשיא המדינה נפגש עם ראש ממשלת יוון
נשיא המדינה יצחק הרצוג נפגש היום, יום ראשון, א׳ בניסן,...
מרכז המבקרים של יקבי ירושלים אגודה חקלאית שיתופית יפעל במהלך חול המועד פסח
יקבי ירושלים אגודה חקלאית שיתופית, היקב הירושלמי הוותיק והיחידי בעיר,...
ארגון "תמורה יהדות חילונית" קיים הבוקר כנס לציון 20 שנות פעילות
״הגיע הזמן שמגילת העצמאות תהפוך למגילה ככל המגילות של העם...
נשיא המדינה אירח בבית הנשיא ארוחה לשבירת צום הרמדאן (איפטאר)
נשיא המדינה יצחק הרצוג אירח בבית הנשיא היום, יום ראשון,...
דילוג לתוכן