Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

גד דיעי נבחר פה אחד לראשות ארגון המורים הדתיים

גד דיעי נבחר פה אחד לראשות ארגון המורים הדתיים

אצלנו אין אפליות, החינוך הדתי לאומי פתוח לכולם ונותן מענה שווה לכל גווני האוכלוסייה"- כך הצהיר יו"ר ארגון המורים הדתיים, גד דיעי, לאחר שנבחר מחדש, פה אחד, לכהונת היו"ר, ביום חמישי האחרון, בועידת ארגון המורים הדתיים שנערכה באולם 'וואהל' ברמת גן. דיעי, שבחירתו לוותה במחיאות כפיים וקריאות תמיכה מצד מאות המורים שהגיעו לועידה מכל חלקי הארץ, הבטיח להמשיך לשמור ולהילחם למען זכויותיהם של המורים בכלל והמורים הדתיים בפרט. "אין לי ספק שנמשיך ונצעד קדימה ונגיע לעוד הרבה הישגים", הוסיף דיעי, שלא הסתיר התרגשותו מהמעמד.

יו"ר ארגון המורים הדתיים בחר לפתוח את נאומו בפני באי הועידה, בתפילה לשלומו ושחרורו המהיר של החייל החטוף גלעד שליט. בדבריו, עמד דיעי על המאפיינים הייחודיים של החינוך הדתי, על רקע פרשת עמנואל. "החינוך הממלכתי דתי נותן מענה שוויוני לכל גווני האוכלוסייה. אצלנו אין אפליות. כולנו ביחד, הבוגרים שלנו נמצאים בכל מוקדי הפעילות של מדינת ישראל", הכריז דיעי. "המורים הדתיים מהווים 26 אחוז מכלל המורים בישראל. זהו הישג לא מבוטל. יש לנו השפעה ונמשיך להיאבק למען המחנך בכלל והמחנך הדתי בפרט", הוסיף גד דיעי, המכהן גם כמ"מ מזכ"ל הסתדרות המורים.

בהתייחסו לרפורמת 'אופק חדש' ציין דיעי כי היא מיטיבה עם המורים והחינוך הדתי וכי "כל שינוי כרוך בחרדות ובחששות, אבל בסופו של דבר הכל מבינים שמדובר ברפורמה חיובית, שנועדה בראש ובראשונה לשפר את מעמד המורה והמחנך בישראל". בפני הועידה הופיעו והשמיעו דברי ברכה מזכ"ל הסתדרות המורים יוסי וסרמן, ויו"ר ועדת החינוך של הכנסת ח"כ זבולון אורלב, שהצהיר כי "גד דיעי הוכיח את כושר מנהיגותו בשמירה על אחדות מחנה הציונות הדתית במערכת החינוך, וזוכה להערכה רבה על פעילותו המרשימה בדאגה המקצועית לכלל עובדי ההוראה בישראל".

ח"כ אורלב ציין עוד כי "איכות החינוך נקבעת בראש ובראשונה על ידי רמת המורים בישראל, לכן אני תומך בגלוי בכל מאבק של מורים, שבא לשפר את שכרם, מעמדם ותנאי עבודתם. כל מי שרוצה לדאוג לשיפור החינוך בישראל, צריך לשפר את שכרם ותנאי עבודתם של המורים. זהו המאבק האמיתי על פניה של מערכת החינוך". במסגרת הועידה, נבחרו מחדש מוטי סמאט, לתפקיד מ"מ ארגון המורים הדתיים ושמריהו בן צור, לכהונת נשיא ארגון המורים הדתיים. בין החלטות הועידה, הופנו קריאות לממשלה לפעול לשחרורו המהיר של החייל החטוף גלעד שליט וכן לדאוג לשיקומם המלא של מפוני גוש קטיף.

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
כמה אתם שווים באמת?
ישראלים שונים מאמריקאים בכך שאינם מודדים את שוויו של אדם...
נשיא המדינה קיבל את כתבי ההאמנה של השגרירים החדשים של חוף השנהב, פרו, קפריסין, בריטניה, צרפת, אירלנד וברזיל
נשיא המדינה יצחק הרצוג, קיבל ביום שלישי, ד' בתשרי, 19...
אירוע לציון 50 שנה ללחימת חטיבה 14 במלחמת יום הכיפורים
"לפני חמישים שנה בדיוק עמדנו בפני איום קיומי מבחוץ, כשאויבינו...
בחודש הסליחות ולקראת ראש השנה, נשיא המדינה השתתף באמירת הסליחות בירושלים
בחודש הסליחות ולקראת ראש השנה, נשיא המדינה יצחק הרצוג, השתתף...
נשיא המדינה העניק את "עיטור הנשיא" לשנת תשפ"ג לאישים שתרמו תרומה ייחודית למדינת ישראל
לרגל שנת ה-75, נשיא המדינה יצחק הרצוג העניק ביום רביעי...
פעוטון העצים של 'יער האקלים' יישתל על גגו של אברהם ירושלים
הכדור שלנו מתחמם, והעיר מתמלאה ביותר מידי בניינים ופחות מידי...
גאווה מקומית- מצטיין מאו״ג 91
רב סרן יאיר צ'יקו שגדל בלוד קיבל ב-5 בספטמבר הצטיינות...
מצטייני שר הביטחון
ביום ראשון הקרוב ה-3.9, התקיים טקס מצטייני שר הביטחון. בין...
נשיא המדינה יצחק הרצוג במפגש עם חברי הקהילה היהודית באוסטריה:
״ישנם רגעים במשברים מהסוג הזה, שמנהיגות נדרשת כדי לנצל את...
נשיא המדינה התקבל בארמון הנשיאותי בברטיסלבה בטקס קבלת פנים ממלכתי
נשיא המדינה יצחק הרצוג התקבל הבוקר, יום שני, י"ח באלול,...