בתום דיון לילי הושגו הסכמות שיאפשרו אישור פרק המזון מתוך רפורמת הייבוא

בתום דיון לילי הושגו הסכמות שיאפשרו אישור פרק המזון מתוך רפורמת הייבוא
קרדיט PIXABAY

ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ מיכאל ביטון, סיכמה בחמישי בלילה את הפרטים האחרונים של פרק המזון מתוך רפורמת הייבוא. לאחר דיון שהחל בשעה עוד בשעות הצהריים, והופסק לצורך דיונים פנימיים, הושג סיכום להחרגת הדבש גם מתקן הסוכר, כך שתקן הדבש הישראלי יישאר בתוקף. הדבר לא נכתב בהצעת החוק, אך לפי הסיכום התייחס לכך שחר שטיינר, יועץ שרת הכלכלה אורנה ברביבאי, שאמר: "בהתאם לשיקולים אקולוגיים הסרת רשמיות תקן הדבש עלולה לסכן את הענף, לכן סיכמנו לשמור על התקן".

 בנוסף לכך, על רקע חשש למחלוקות בעתיד בין שר הבריאות לשר החקלאות, באשר לשינוי הרפורמה במוצרי החקלאות גם לאחר הסיכום על החרגת מזון מהחי, הוסכם על מנגנון מיוחד וחריג שיביא את הדברים להכרעת ראש הממשלה. שינוי הוראות הרפורמה יהיה בסמכות שר הבריאות ובהסכמת שר החקלאות, אולם אם תהייה מחלוקת בין השרים הוסכם שראש הממשלה הוא שיכריע.

כזכור, לפי הצעת הממשלה הרפורמה בענף המזון תיכנס לתוקף באחד בינואר 2023, כאשר שר הבריאות יוכל לדחות את המועד בתקופה שלא תעלה על 9 חודשים, באישור ועדת הבריאות. בהתאם לדרישת היו"ר ביטון תקבל הוועדה דיווח על ההיערכות ליישום הרפורמה כולה.

היו"ר ביטון סיכם את הישיבה הארוכה ובירך על ההסכמות שהושגו. הוא הוסיף כי "צריך לתת גב תקציבי לרגולטורים למשימות הפיקוח. "אני גאה בנציגי הממשלה שהגיעו לפשרות ובנציגי התעשייה, היצרנים והיבואנים, אף אחד לא יצא עם מלוא תאוותו בידו. אנחנו עושים דבר גדול למדינת ישראל, מאפשרים תחרות בייבוא ומקלים על הייצור לפי התקן האירופאי, תוך שמירה על אינטרס לאומי של בריאות הציבור ועל האינטרס האקולוגי".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מהכרה מדינית לשותפות: נשיא סומלילנד נטע עץ זית ביער האומות של קק"ל בירושלים
נשיא סומלילנד, אבדירחמן מוחמד עבדילאהי, ביקר היום (ראשון), ביוזמת קק״ל,...
לראשונה בישראל: נשיא המדינה אירח את נשיא סומלילנד בבית הנשיא
נשיא המדינה: ״שתי המדינות פעלו באומץ -  ישראל הכירה בסומלילנד...
יום תורם הדם הבינלאומי במד"א: כמה מנות דם נתרמו השנה? מה זה דם מלא? איזו עיר בפסגת הרשימה?
היום (א') מציינים בישראל וברחבי העולם את יום תורם הדם...
תזמורת הבארוק ירושלים גאה להציג: פסטיבל באך העשירי
 פסטיבל המוזיקה היחיד בישראל לציון יום הולדתו של באך תשעה קונצרטים,...
הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה בירושלים אישרה להפקיד בתנאים את פרויקט הפינוי בינוי של אב-גד בסן מרטין 17 בירושלים בדרך של הרחבת תחום תוכנית סן מרטין 7-15
היקף ההכנסות הצפוי מהפרויקט הינו כ-124 מיליון שקל (לא כולל...
נשיא המדינה יצחק הרצוג, בטקס פרס ביטחון ישראל
״שום רחפן או כטב"מ של חזבאללה לא מבחין בין ישראלי...
מחפשים בילוי משפחתי לקיץ?
מוזיאון ידידי ישראל משיק סיורי ערב ומעניק גישה למיצג ההולוגרמות...
לקראת מונדיאל 2026: ESET חושפת אתרי הונאה שמתחזים ל-FIFA
חוקרי חברת אבטחת המידע והסייבר ESET זיהו אתרים מזויפים שמציעים...
לראשונה מאז המלחמה – להקת מחול בינלאומית בישראל: יגאל פרי הכוריאוגרף הישראלי שכבש את ניו יורק ולהקתו 'פרידאנס' Peridance מגיעים לישראל 5.7.26 בתיאטרון ירושלים
״מקוריות מופלאה, ברק ותנועה רבגונית המובילים לשיא רגשי״. NY Times "מגוון...
מפצחים את המנהיגות: אלפי תלמידים משתתפים בפרויקט תיבות הבריחה של מרכז בגין
הפרויקט החדשני, בשיתוף המועצה הציבורית להנצחת נשיאי ישראל וראשי ממשלותיה,...
דילוג לתוכן