ברקת מחזק את ידיו של נתניהו בענין השמירה על ירושלים מאוחדת

ברקת מחזק את ידיו של נתניהו בענין השמירה על ירושלים מאוחדת

ראש העיר ירושלים, ניר ברקת, השתתף ביום א' בישיבת ממשלה אשר עסקה בירושלים, לכבוד יום ירושלים שחל בסוף השבוע שעבר. ראש העיר הודה בפתח הישיבה לראש הממשלה, בנימין נתניהו, על כך ששמר וימשיך לשמור על ירושלים ועל אחדותה, בהמשך לדבריו של נתניהו בארצות הברית.

כמו כן, הוסיף ברקת כי הוא יודע שבממשלה הנוכחית נמצאים אוהבי ירושלים והוא מאמין שיחד עמם יוכל לפעול במשותף לקידום העיר. בפתיחת הישיבה הודיע ראש-הממשלה כי הוא נעתר לבקשתו של ברקת ויעביר את בית-החולים למצורעים-הנסן לעיריית ירושלים, במטרה להפוך אותו לאחד ממרכזי התרבות והאומנות המרשימים בעיר.

ברקת סקר בפני הממשלה את האתגרים הניצבים בפני העיר ירושלים וקרא לממשלה להתייחס לעצירת ההגירה השלילית מהעיר כיעד לאומי. ברקת הציג את חזונו לירושלים לפיו תחזור העיר להיות מועדפת לצעירים, ליוצרים, לאנשי רוח ודת ותדע לשלב חדשנות עם היסטוריה ותתפוס חזרה את מקומה כמוקד עליה לרגל לעולם כולו.

"עלינו לקדם יוזמות בתחומים שיש ביכולתם לעצור את ההגירה השלילית – פיתוח עסקי, חינוך וצעירים" אמר ברקת והציג את יעדי התוכנית הרב שנתית הכוללים עד לשנת 2020: 10 מיליון תיירים בשנה, בניית 4,500 יחידות דיור בשנה, גידול של 100% בעסקים הנפתחים בעיר, שיפור התשתיות והעלאת איכות החיים והגדלת מספר הסטודנטים הלומדים בעיר מ- 40 ל- 60 אלף.

ראש העיר ביקש מהממשלה לחזק את ירושלים ע"י השבת תקנת ירושלים לסכום של 250 מיליון ₪ והגדלתה עד ל- 10% תקציב העירייה. ברקת ביקש כי אחוז מהסכום (25 מיליון) יוקצה למוסדות התרבות וכי אחוז נוסף מהסכום יוקצה במיוחד עבוד פרויקטים להשארת צעירים בעיר.

בישיבה סוכם כי תוקם וועדת שרים לענייני ירושלים בראשות ראש הממשלה ובשיתוף ראש העיר, במטרה לגבש במהרה תוכניות מוסכמות ולאשרן. בין היתר סכמו ראש-הממשלה וברקת על הכנת תוכניות עסקיות-כלכליות בנושא התרבות, התיירות והמלונאות. סוכם כי התוכניות אותן יכין ברקת והצוות העירוני יוגשו לוועדה ולדברי נתניהו "יזכו ליותר מאשר אוזן קשבת".

נושא נוסף שהעלה ברקת הוא הצורך להגדיל בצורה משמעותית את מספר חדי המלון בעיר וזאת כחלק מהמטרה להציב יעד של 10 מילון מבקרים בבירה. ראש-הממשלה הבטיח לפעול לקידום הנושא במידה ויש חסמים בירוקראטיים המעכבים בניית בתי מלון.

ברקת קרא לחזק את מעמדה של ירושלים כבירת ישראל, באמצעות הגדרה כאזור פיתוח מיוחד בעל עדיפות לאומית להשקעות ותעשייה בתחומים בהם לירושלים יתרון יחסי, על-פי מודל שפיתח פרופ' מייקל פורטר. נתניהו הוסיף כי גם הוא כמו ברקת מכיר באופן אישי את פרופ' פורטר והביע הערכה להתייעצות עמו.

כמו כן, סוכם על הפיכתה של ירושלים לעיר בעלת איזור עדיפות לאומית להשכלה גבוהה ולתוכניות חינוכיות ותרבותיות וכן קידום ירושלים כמרכז מטרופולין, תוך מתן תמיכה בפעילויות משותפות בתחומי תשתית, תחבורה, תעסוקה ואיכות סביבה.

ברקת ביקש מהממשלה לפעול ליישום מספר החלטות מדיניות, ביניהן: "ירושלים תחילה" – קידום פיילוטים בירושלים לכל תוכנית ממשלתית חדשה, קידום תוכנית לסיור תלמידי מערכת החינוך בירושלים, העברת משרדי הממשלה לירושלים והעברת המכללות הצבאיות לירושלים, עד לשנת 2013.

ברקת הדגיש בישיבה את הצורך בהירתמות הממשלה לצמצום הפערים הן במזרח העיר והן במגזר החרדי בבניית כיתות לימוד ובקורת גג ראויה לכל תלמיד וכן פיתוח תשתיות, כבישים מבני ציבור, ביוב ומים במזרח העיר. ברקת ציין כי המפתח לשינוי הוא שותפות אמת בין הממשלה והעירייה בפיתוחה של ירושלים.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
בדרך לבית החולים: יעל כרעה ללדת – ובעלה, פראמדיק מד"א, עצר בצד הדרך ויילד את בתם
יצחק בנדהן, פראמדיק מד"א ממרחב ירושלים, החזיק בביתו שבבית שמש...
אהבה איטלקית בירושלים ארוחת טו באב מיוחדת במסעדת פלומינו
פלומינו, הלאונג' האיטלקי הכשר בלב ירושלים, מזמין את זוגות האוהבים...
"התמונה הגדולה"-תערוכת יחיד לאמן הלל בזק פתיחה חגיגית : יום שישי ה31.7.2026 בשעה 11:00
אוצרת: ד"ר בת שבע גולדמן-אידה אוצרת תיאטרון ירושלים מבואת תיאטרון ירושלים רח' מרכוס 20, ירושלים הלל...
״במפגשים האלה אני מקבלת כוח ותחושה של שפיות״: נשות משפחות השכול והטרור נפגשו ליום של חיבור והעצמה
אתמול התקיים יום העיון השנתי לנשים של עמותת "משפחה אחת",...
האם ירושלים עוברת "תל אביביזציה"?
יש מי שזוכר את ירושלים אחרת. עיר של שכונות עם...
קסם ביער חוויה אינטראקטיבית לכל המשפחה המשלבת קסמים, חידות, מופעי רחוב, תיבות בריחה, סדנאות ומופע אשליות מרהיב בלב הטבע של הגן הבוטני בגבעת רם
הקיץ הזה מזמינות עיריית ירושלים, הקרן לירושלים והגן הבוטני האוניברסיטאי...
הזוכים בתחרויות של פסטיבל הקולנוע ירושלים ה־43
הזוכים הגדולים בתחרויות הישראליות: לאן لوين אני ניו תמצאו אותי, טוב?   הזוכים המרכזיים בתחרויות...
התקשרה בגלל לחצן מצוקה תקול - ערנות המוקדנית ביד שרה הובילה לאבחון דלקת ריאות ולהחלפת הטיפול
שיחת שירות שגרתית של מוקד החירום רפואי ביד שרה הפכה...
רעיית נשיא המדינה השתתפה בוועידה הכלכלית הלאומית של כלכליסט
רעיית נשיא המדינה מיכל הרצוג, נאמה הבוקר, יום רביעי, א׳...
נפרדים מחובש רפואת חירום ומתרים דם מתנדב במד"א דוד הירש גורליק ז"ל: "בכל מקום שאליו הגיע הוא הקרין טוב לב, ענווה ורצון לעזור"
מגן דוד אדום מרכין ראש עם פטירתו בטרם עת של...
דילוג לתוכן