ברקת יוצא לביקור רשמי ראשון בארה"ב

ברקת יוצא לביקור רשמי ראשון בארה"ב

ראש העיר ירושלים, ניר ברקת, ייצא השבוע לביקור רשמי ראשון בארה"ב, ביקור שייערך תשעה ימים.

מטרת נסיעתו של ראש העיר היא גיוס הקהילות היהודיות, המגזר הפילנתרופי ומשקיעים לקידום חזונו לצמיחה כלכלית, תרבותית ותיירותית בעיר. ברקת יציג בפגישותיו הרבות פרויקטים לקידומה של העיר בשיתוף הקרן לירושלים בתחומי החינוך, התרבות, האומנות, הספורט, הצעירים וקהילות סטודנטים בשכונות חלשות בעיר.

במהלך הביקור יסייר ראש העיר בקהילות היהודיות ברחבי ארה"ב וייפגש בין השאר עם מנהיגי קהילות, תורמים, אנשי המגזר העסקי, ראשי ערים ואנשי ממשל, במטרה להחזיר את ירושלים בירת ישראל לקידמת הבמה בעולם היהודי ובעולם בכלל.

בין אנשי הממשל עמם ייפגש ראש העיר: סגן מזכירת המדינה לענייני המזרח התיכון ג'פרי פלטמן, ראש עיריית ניו יורק מייקל בלומברג, חברי קונגרס, ראש מדינת מסצ'וסטס פטריק דבל, ראש עיריית לוס אנג'לס אנטוניו ויה רגוסה ועוד.

בבוסטון ייפגש ראש העיר עם הפרופ' מייקל פורטר מאוניברסיטת הארווארד, מהמומחים הגדולים בעולם לפיתוח יתרונות תחרותיים של ערים בעולם ופיתוח אזורי כלכלה מיוחדים. ברקת יקיים בהשתתפות פרופ' פורטר דיון מיוחד עם מומחי כלכלה בהארווארד על הדרכים להפיכתה של ירושלים לאזור כלכלי מיוחד ותחרותי. יש לציין כי פרופ' פורטר מלווה את תוכניותיו של ברקת בשנים האחרונות לפיתוחה של ירושלים.

בלוס אנג'לס בנוסף לפגישתו של ברקת עם ראש העיר, יבקר ברקת בהוליווד וייפגש עם אנשי תעשיית הסרטים, ראשי האולפנים ומפיקים בעלי שם, על מנת לבנות את מעמדה של ירושלים כעיר מועדפת לצילומי קולנוע. בין השאר יפגוש ברקת את המפיק חיים סבן ואת בעלי אולפני יוניברסל.

ראש העיר ניר ברקת אמר עם יציאתו לארה"ב כי הוא רואה את יהדות התפוצות והעולם כבעלי מניות בירושלים וכשותפים חשובים בבנייתה וכי בכוונתו לבנות בנסיעה זו את התשתית למערכות יחסים ארוכות תווך עם הגורמים הרבים עמם ייפגש.

במסגרת הנסיעה יבקר ראש העיר בטמפה, פלורידה (23/3), ניו-יורק (24-25/3), בוסטון (26/3), וושינגטון (27/3), ניו יורק (27-28/3), סאן פרנסיסקו (29/3) ולוס אנג'לס (30/3). אל ראש העיר יתלוו ראש הסגל בעירייה, גב' מיכל שלם ועוזרו לקשרי חוץ, מר סטיבן מילר.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
לקראת אירועי יום העצמאות תשפ"ו: כוחות מד"א ערוכים בכוננות גבוהה
לקראת יום העצמאות ה-78 למדינת ישראל, מד"א פועל בכוננות גבוהה...
'אחריי! פוסעים בנתיבי המפקדים' - צועדים בשביל הנופלים
לקראת יום הזיכרון תשפ"ו לחללי מערכות ישראל  מיזם "בשביל הנופלים" יקיים...
אביב של התחדשות בגן הבוטני בירושלים: פריחות מיוחדות, רכבת חדשה וחוויה לכל המשפחה
האביב הגיע לגן הבוטני האוניברסיטאי בגבעת רם, שנפתח לקהל הרחב...
נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו הגב' מיכל הרצוג אירחו בבית הנשיא אלמנות ויתומים מארגון אלמנות ויתומי צה"ל לקראת יום הזיכרון
היום (ד׳) אירחו נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל הרצוג...
לקראת יום הזיכרון, נשיא המדינה אירח משפחות שכולות של צה״ל וכוחות הביטחון
לקראת יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, נשיא...
כוחות מד"א ערוכים לאבטח רפואית את מרתון Winner ירושלים
מרתון Winner ירושלים, על מקציו השונים, יוזנק ביום ו' (17.4)...
מיצרי הכישלון
מרגע שהחלה הפסקת האש נראה שהעולם מתחיל לחזור למסלולו, קווי...
מהמקום שבו הכול נעצר, לבמה של מדינה שלמה
כשנתיים וחצי לאחר הטבח ב-7 באוקטובר, עמרי סאסי, ממפיקי מסיבת...
"סדקים של אור" מחווה לרונית אלקבץ
בערב תוקרא יצירתה הקולנועית כטקסט ספרותי הפתוח לפרשנויות, ויוארו הרבדים...
נאום נשיא המדינה יצחק הרצוג בעצרת הפתיחה הממלכתית של אירועי יום הזיכרון לשואה ולגבורה
אחיותיי ואחיי, אזרחיות ואזרחי ישראל, הימים הלאומיים שבים אלינו השנה,...
דילוג לתוכן