התרומות לירושלים גויסו לאחר עבודה מאומצת מול פילנתרופים וקרנות רבות ברחבי העולם, אותם רתם ברקת להשקיע בפרויקטים למען העיר, תושביה והמבקרים בה.
בתחום התרבות גייס ברקת כ- 197 מיליון ₪, בין השאר לעונת התרבות, שדרוג תיאטרון ירושלים, האקווריום בגן החיות, מוזיאון הסובלנות, מועדון העיתונות במשכנות שאננים ושביל החוויות בגן הבוטני.
בתחום הספורט גייס ברקת כ- 25 מיליון ₪, בין השאר לפארק המסילה, מרתון ירושלים, קבוצות הספורט, מרוץ הפורמולה ולמכביה.
בתחום ההשכלה גבוהה גייס ברקת כ- 206 מיליון ₪, בין השאר למכללת הדסה, לאוניברסיטה העברית, לאקדמיה למוזיקה, לבצלאל, ולמרכז לגנטיקה בשערי צדק.
בתחום החינוך גייס ברקת כ- 13 מיליון ₪,בין השאר למחשב לכל מורה, מחשב לכל תלמיד, עת הדעת, מרתון בגרויות, קרן קרב וקייטנות קיץ במזרח העיר.
בתחום הקהילה גייס ברקת כ-20 מיליון ₪, בין השאר לפרוייקטים בתחום היזמות החברתית, ולפרויקט "שכונה כעיר".
בתחום הרווחה גייס ברקת כ-13 מיליון ₪, בין השאר לפרוייקטים לנזקקים ולבניית מרכז רוחני ליוצאי אתיופיה באמצעות הקרן לידידות.
בתחום הדיור גייס ברקת כ-9 מיליון ₪, בתחום היזמות כ-11 מיליון ₪ למט"י, ו-7 מיליון ₪ נוספים לפיתוח מרכז העיר ולהקמת מרכז הצעירים.
ראש העיר ירושלים ניר ברקת ציין כי "הצלחנו לתרגם את האהבה לירושלים ברחבי העולם לתרומות של מאות מיליוני שקלים לעיר. זוהי הבעת אמון בכיוון אליו אנחנו מובילים את ירושלים. ברור לכולם שהתקציב העירוני לא מאפשר לבדו להחזיר את ירושלים למקום בו היא ראויה להיות, לשמחתי התורמים והקרנות רואים מה קורה בשנים האחרונות בירושלים, מאמינים בכיוון שאנחנו מובילים לפיתוח העיר ולכן משקיעים תרומות גדולות בפרויקטים שמקדמים ומפתחים את ירושלים".
עם כניסתו של ברקת לתפקיד, הוקמה בלשכת ראש העיר מחלקה חדשה לקשרי חוץ תחת ראש הסגל אשר פועלת בשיתוף פעולה הדוק עם הקרן לירושלים. צוות זה, בהנחייתו של ברקת, מתמקד באיתור פרויקטים בעיר אשר תואמים את חזון הפיתוח של ירושלים בתחומי התרבות, החינוך, הצעירים, הספורט ותחומים נוספים ובהתאמה בין תחומי העניין של התורמים והקרנות לפרויקטים אלה.