ברקת גייס תרומה של 6 מיליון דולר ממשפחת קראפט להקמת הספורטק בירושלים

ברקת גייס תרומה של 6 מיליון דולר ממשפחת קראפט להקמת הספורטק בירושלים
איצטדיון ברצלונה (צילום: עמיעד טאוב)
(צילום: עמיעד טאוב)

מרכז הספורט צפוי להיחנך לרגל חגיגות 50 השנים לשחרור ירושלים וחגיגות המכביה ה- 20 שתתקיים בעיר ביולי 2017 ויוקם בשיתוף עם "הקרן לירושלים" ובאמצעות חברת "מוריה". המתחם יכלול בין היתר: מגרשי כדורגל, מגרשי פוטבול אמריקאי, חדרי הלבשה חדישים, שבילים להולכי רגל, חניה, משרדים ומתקנים נוספים לרווחת הציבור. בשילוב עם ליגת הפוטבול האמריקאי בישראל, הספורטק החדש ע"ש משפחת קראפט יביא להנאה מרובה יותר ממשחקי הפוטבול האמריקאי בעיר, כמו גם כל סוגי הספורט.

בשנים האחרונות הפכה ירושלים לבירת הספורט של ישראל הקיימת את אירועי הספורט הבינלאומיים הגדולים בארץ, כגון מרתון ווינר ירושלים, אירועי הפורמולה, המכביה ואירועים רבים נוספים. במסגרת מהפכת הספורט שחוותה העיר בתקופת ברקת הוקמה קריית הספורט הבינלאומית במלחה הכוללת את הפיס ארנה, איצטדיון טדי המורחב, ותכניות להרחבתה מרכז הטניס, הקמת בריכה אולימפית ועוד. בנוסף הוקמו אולמות ספורט חדשים רבים, נחנכו שבילי ריצה ואופניים ברחבי העיר, הוקמו גינות עם מתקני כושר וספורט בשכונות ועוד. הקמת הספורטק החדש, באדיבות משפחת קראפט, תביא להרחבת היריעה הספורטיבית בעיר על ענפיה השונים, לרבות פיתוח ענף הפוטבול האמריקאי ומתקניו בעיר.

ראש העיר ניר ברקת הודה למשפחת קראפט על תרומתה "הספורטק ע"ש משפחת קראפט יתרום רבות להפיכת ירושלים לבירת ספורט ואתלטיקה בין לאומית. חברי היקר רוברט קראפט היה חלק בלתי נפרד מצמיחתה והתפתחותה של העיר ירושלים ומתנה זו, אשר תיחנך כחלק מחגיגות 50 השנים לשחרור ירושלים ומעידה על הקשר העז והמחויבות של משפחת קראפט לבירת ישראל ולחיזוק הספורט בירושלים".

רוברט קראפט אמר כי "הספורטק על שם משפחת קראפט מאפשר לי להשקיע בשתיים מאהבותיי הגדולות ביותר- אהבתי לישראל ואהבתי לספורט קבוצתי ובראשו פוטבול אמריקאי ולתמיכה בספורטאים צעירים. התאהבתי בארץ ישראל כבר בביקורי הראשון בה בשנת 1963 ושמתי לי למטרה להשקיע בה ובפיתוחה מאז. נחשפתי למעלות הרבות של ספורט וספורט קבוצתי בפרט, ביניהן תחושת אחדות והתגברות על פערים תרבותיים, פיתוח מנהיגות ועבודת צוות וקידום כושר ובריאות. לפיכך, משפחתי ואני גאים לייסד את מתחם הספורטק רחב הממדים והרב- תחומי הזה, הראשון מסוגו בירושלים".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
בירושלים ניסו השבוע לדמיין את ישראל של שנת ה־100: מיצגים, אמנות ושיח משותף בין קהילות מכל גווני החברה הישראלית
לקראת יום ירושלים תשפ"ו, נערך השבוע אירוע ראשון מסוגו המוקדש...
נשיא המדינה יצחק הרצוג התייחס כעת בועידת הנשיא למחר ישראלי משותף - לבקשת החנינה של ראש הממשלה בנימין נתניהו
״אני גם נוגע בנושאים מאוד כואבים. אם נדבר על הנושא...
ירוס זלקה אחותו של ימנו זלקה ז״ל בועידת הנשיא למחר ישראלי משות
״אסור שהרצח של אחי יהיה עוד שורה שנכנסת לסטטיסטיקה המרה...
נשיא המדינה נפגש עם שורדי השבי אביבה וקית׳ סיגל: אביבה העניקה לנשיא את ספרה ״העיקר לקום לבוקר חדש״
נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל, נפגשו הבוקר, יום שלישי,...
המועצה להאבקה ודבש מזמינה לחגוג את חג השבועות ואת יום הדבורה הבינלאומי עם דבוראי ישראל במכוורות ברחבי הארץ
לציון יום הדבורה הבינלאומי שיחול ב- 20.5.2026 והגברת המודעות לחשיבותה...
בית הקונפדרציה מציג: המהדורה ה-17 של פסטיבל הולגאב ליצירה ישראלית-אתיופית
אמנים ואמניות צעירים של היפ-הופ, רגאיי ודאנסהול כובשים את בימות...
שבוע האחים והאחיות בכללית | בין החיים האישיים לטיפול באחרים
לרגל שבוע האחים והאחיות בכללית, סיפוריהן של שתי אחיות מהצפון...
נשיא המדינה נחת בקוסטה ריקה והחל את ביקורו הרשמי במדינה
נשיא המדינה בהתייחסות לכתבי האישום נגד המוהלים בבלגיה, במהלך מפגש...
בית הקונפדרציה מציג: "כתר מלכות לאבן גבירול" יגל הרוש עם ברי סחרוף וזיו יחזקאל יום שני, 1.6.26, פתיחת דלתות 20:00, תחילת מופע: 20:30 הספרייה הלאומית בירושלים
בית הקונפדרציה, בניהולו האמנותי של אפי בניה, מעלה את המופע...
מבחן הפאצ' - טור דעה מאת סא״ל (במיל’) ירון בוסקילה מנכ״ל תנועת הביטחוניסטים.
זה היה כנס דרמטי במיוחד, הרמטכ"ל כינס את כל הפיקוד...
דילוג לתוכן