אילו סוגי מזגן ניתן להתקין בממ"ד?
על מנת לשמור על הממ"ד כחדר שמבודד מסביבתו אין להתקין בו יחידת מיזוג שמחדירה אוויר מבחוץ, אלא רק כזו שמשתמשת באוויר הקיים. במילים אחרות, ניתן להתקין בחדר הממ"ד רק מזגנים מפוצלים (רצפתיים או עיליים) או ליצור בתוכם פתח מתאים שיתחבר למערכת המיזוג המרכזית של הבית, אם ישנה כזאת.
מה עדיף – מזגן מפוצל או חיבור למערכת המיזוג המרכזית?
אין ספק כי חיבור הממ"ד למערכת המיזוג המרכזית יוצר מראה אסתטי יותר, אך יש לציין כי במקרה של התקפה, יש צורך לאטום את הפתח שכן מדובר במערכת פתוחה. שימוש במזגן מפוצל פותר את הבעיה שכן כל התעלות אמורות להיות אטומות לחלוטין לסביבה החיצונית. יחד עם זאת, יש צורך למקם את היחידה הפנימית במקום כלשהו בתוך הממ"ד, דבר שעשוי לגרום להפרעה אסתטית. לכן חשוב מאוד להיוועץ עם איש מקצוע בתחום על מנת לתאם ציפיות ולתכנן את בניית מערכת המיזוג בממ"ד מבעוד מועד.
לדאוג לכל הפרטים כבר בתהליך הבנייה של החדר
את מערכת המיזוג בממ"ד ניתן להתקין במהלך הבנייה אך גם לאחריה. במידה ומתעכבים ומתקינים את מערכת המיזוג לאחר הבנייה, יש לחצוב בקירות שעשויים מבטון מזויין, לאטום את הפתחים ובעלות כוללת גבוהה יותר. הדבר נכון גם כאשר מדובר בחיבור למערכת המיזוג המרכזית שכן ישנה עלות גבוהה בפתיחת הפתח לחיבור המתאים ואבטחתו. הדרך הטובה והמושכלת ביותר היא לתכנן את בניית הממ"ד כך שיכלול את כל פתחי היציאה למערכת הצינורות של המזגן באופן מובנה עם התקנים שמאושרים ע"י פיקוד העורף. לשיטה זו מספר יתרונות:
אין צורך בקידוחים לאחר סיום הבנייה של הממ"ד.
הממ"ד נותר בטיחותי ומציע איטום מוחלט בעת הצורך.
אפשרות לתכנן מזגן מפוצל או חיבור למערכת המרכזית תוך התחשבות במיקום המיטבי והרצוי של המזגן מבחינת בעלי הבית.
כמו כן יש לקחת בחשבון כי אחד מהדברים החשובים ביותר בהתקנת מערכת המיזוג תוך כדי בניית הממ"ד הוא הרגולציה. בניית ממ"ד בלבד משאירה את מלאכת העבודה אצל הקבלן ואת איש המיזוג אתם מזמינים בשלב מאוחר יותר, לאחר שהמבנה כבר קיבל טופס אכלוס (טופס 4). כאשר בונים ממ"ד עם מערכת מיזוג מובנית, הבדיקה מתבצעת על המערכת כולה ובני הבית יכולים לישון בראש שקט וליהנות ממיזוג גם בחדר זה באופן מיידי.