במעמד ראש העיר ירושלים, ניר ברקת והמשפחות השכולות הונחה אתמול (ב') אבן הפינה להקמת אנדרטה לזכרם של חיילי מבצע צוק איתן

במעמד ראש העיר ירושלים, ניר ברקת והמשפחות השכולות הונחה אתמול (ב') אבן הפינה להקמת אנדרטה לזכרם של חיילי מבצע צוק איתן

ראש העיר ירושלים, ניר ברקת: " אחד עשר הלוחמים שלנו היו מלח הארץ, כל אחד מהם  עולם ומלואו. האנדרטה שאנחנו מניחים לה היום את אבן הפינה בפארק הצבאים המחודש, היא ראשונה מסוגה בירושלים ותהיה אנדרטה חיה במקום המשרה אווירה של חיים, אווירה של המשכיות ומבט לעתיד. מי שיעמוד פה, יוכל לדמיין ולחלום שהוא שומע את קולם של החיילים שלנו אומרים: תמשיכו. תמשיכו בעשייה, תמשיכו בבניין, תמשיכו את מה שאנחנו לא הספקנו– תמשיכו בחיים. זו המורשת שלהם, וזו המורשת של ירושלים."

אתמול, יום שני, כ"ו תמוז תשע"ח,  9/7/2018 , התקיים טקס הנחת אבן פינה להקמת  אנדרטה לזכרם של 11 חיילי מבצע צוק איתן שנפלו על הגנת הארץ ונקברו בירושלים. הטקס התקיים בפאתי עמק הצבאים במעמד ראש העיר ירושלים, ניר ברקת, המשפחות השכולות, סגנית ראש העיר, יעל ענתבי ומכובדים נוספים.

במלאת ארבע שנים למבצע צוק איתן יחלו העבודות להקמת האנדרטה לזכרם של אחד עשר החללים הקבורים בירושלים. הקמת האנדרטה הינה יוזמה של ראש העיר, ניר ברקת ובהמשך להבטחתו למשפחות השכולות בעת ביקרם ביקור ניחום אבלים לפני ארבע שנים, ובשיחות עם המשפחות השכולות הן הביעו את כמיהתן להנצחת יקיריהם באמצעות אנדרטה ובסביבה בה קיימת נראות וחיות. במקום בו תוקם האנדרטה, יוקם פארק אתגרי לילדי העיר ויחד עם עמק הצבאים המשודרג מהווה מקום בילוי ופעילות למשפחות רבות עם ילדיהם.

האדריכלים הירושלמים, עודד וקורן אבידני נבחרו להקים את האנדרטה בשיתוף המשפחות השכולות. ההורים השכולים קיבלו מספר חלופות לסקיצות ולבסוף נבחרה אנדרטת "הבית" – אנדרטה בצורת בית בשילוב אבנים ירושלמיות ועליהם יוטבעו סמלים השייכים ומציינים כל אחד מהנופלים בהתאם לבחירת המשפחות.

ראש העיר ירושלים, ניר ברקת ציין : "לפני ארבע שנים, בשמונה ביולי 2014, מדינת ישראל יצאה למבצע צוק איתן. עזה הוכתה שוק על ירך, אך תמורת שלום יישובי הנגב, שילמנו את המחיר היקר ביותר: שישים ושמונה מחיילינו  לא שבו. אחד עשר מהם קבורים כאן, באדמתה של ירושלים. אחד עשר הלוחמים שלנו היו מלח הארץ, כל אחד מהם – עולם ומלואו. הם הגיעו מכל קצוות החברה הישראלית ובניהם חיברו שורשים עמוקים של אהבת העם והארץ, חינוך ציוני וערכים שעליהם גדלו, אבל יותר מכל, חיברה ביניהם ירושלים, שכל אחד מהם היה קשור אליה בקשר עמוק משלו. האנדרטה שאנחנו מניחים לה היום את אבן הפינה בפארק הצבאים המחודש, היא ראשונה מסוגה בירושלים ותהיה אנדרטה חיה במקום המשרה אווירה של חיים, אווירה של המשכיות ומבט לעתיד. מקום של מנוחה, של מחשבה ושקט, ולצד זאת נושבת בו רוח של חיים, של צמיחה ושל התחדשות. תהליך הבניה של האנדרטה היה ייחודי, ושילב הן את ההנצחה הקבוצתית והן את ההיבט האישי, המיוחד לכל נופל. מי שיעמוד פה, יוכל לדמיין ולחלום שהוא שומע את קולם של החיילים שלנו אומרים: תמשיכו. תמשיכו בעשייה, תמשיכו בבניין, תמשיכו את מה שאנחנו לא הספקנו– תמשיכו בחיים. זו המורשת שלהם, וזו המורשת של ירושלים."

הפרויקט משותף לעיריית ירושלים, צוות תכנית אב לתחבורה, חברת מוריה – החברה המבצעת וסטודיו אבידני ירושלים.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ארוחה שכל החברים שלכם לא יוכלו לשכוח
אתם רוצים לבלות ערב של הנאה וצחוק עם החברים הכי...
כיצד טכנולוגיות מתקדמות משנות את פני הארגונים המודרניים
בעשור האחרון, עולם העסקים עובר שינוי מהותי, שקט אך משמעותי....
זיכרון בין דורי בירושלים: שת"פ של תלמידי תיכון ברוייאר בירושלים עם עמותת חסדי נעמי
היום יום הזיכרון לשואה ולגבורה, עמותת חסדי נעמי יחד עם...
"כל יום הוא יום השואה": עמותת חסדי נעמי מלווה ניצולי שואה לקראת יום השואה תשפ"ה
ערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה תשפ"ה, מדינת ישראל מתייחדת עם...
בניית ממד בבית פרטי, עלות בניית ממד, בניית ממד בחצר – כל מה שצריך לדעת לפני הבנייה
בניית ממ"ד בבית פרטי היא אחת מההחלטות החשובות ביותר שתוכלו...
לקראת יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל, אגף השיקום במשרד הביטחון מתגבר את מערך התמיכה בפצועי ופצועות צה"ל וכוחות הביטחון
אגף השיקום במשרד הביטחון מרחיב את מערך הסיוע הנפשי, הליווי...
בציון 80 שנה לשחרור מחנות ההשמדה ולסיומה של מלחמת העולם השנייה: נשיא המדינה ימריא למצעד החיים באושוויץ בירקנאו
שיא המדינה, יצחק הרצוג, ימריא מחר, יום חמישי, כ”ו בניסן,...
אבי סצקוב שבות רחל
גאווה מקומית לשבות רחל
מאיר סצ’קוב זכה באות אקים על הישגיו המרשימים במסגרת שירותו...
השקעות נדל"ן בארצות הברית: למה דירות להשקעה בחו"ל הן בחירה חכמה?
יותר ויותר משקיעים פונים לחפש הזדמנויות בתחום השקעות נדל"ן בארצות...
היתרונות של אילוף כלבים מותאם אישית
מטפלים מקצועיים בכלבים מסכימים שהאילוף חשוב לכל כלב, גזעי וללא...
דילוג לתוכן