חוק מוזיאון הכנסת אושר הבוקר פה אחד בוועדת החינוך לקריאה שנייה ושלישית. "בית פרומין", הבניין בו שכנה הכנסת בשנותיה הראשונות במרכז העיר ירושלים, ושנמכר ליזם פרטי לפני 10 שנים, יופקע ויחזור להיות בבעלות הכנסת. הבניין כולו ואולם המליאה הישן שבו ישופצו, ישוחזרו וישומרו ויוקם בו מוזיאון הכנסת בו יוצגו תולדות הכנסת ופועלה. כן תתקיים במוזיאון פעילות חינוכית להנחלת ערכי הדמוקרטיה.
"מדינה ועם שמכבדים את עצמם חייבים לשמר ולטפח אתרים היסטוריים שלשימורם יש מקום חשוב בהקניית ערכי מורשת", אומר יוזם החוק יו"ר ועדת החינוך ח"כ זבולון אורלב, "בבניין הכנסת הישן עוצבה התשתית הדמוקרטית של מדינת ישראל. כאן חוקקו החוקים הראשונים וכאן החלה להתעצב ולהתגבש מדינת ישראל ודמותה הדמוקרטית. מטרת החוק היא שמוזיאון הכנסת יהפוך לאחד האתרים שכל צעיר ישראלי יפקוד אותו בבואו לבקר בירושלים".
בית פרומין נמכר ליזם פרטי לפני 10 שנים, ומאז נמתחה ביקורת ציבורית רבה על מכירתו על ידי המדינה ובפרט על הסכום הזעום שקיבלה תמורתו – 10 מיליון שקלים גם מבקר המדינה כתב על כך דוח חמור. בשנים שחלפו מאז המכירה השערורייתית שכרה המדינה את המבנה ושילמה ליזם מדי שנה מיליוני שקלים. בעקבות הצעת החוק דרש היזם ללכת עימו לבוררות שתקבע את גובה הפיצוי שיינתן לו. יוזם החוק ח"כ זבולון אורלב התנגד לכך וניהל מאבק עיקש על כך שזכות המדינה להפקיע את הנכס ולשלם תמורתו פיצוי על פי הערכת השמאי הממשלתי, בהליך דומה לזה שננקט בכל מקום בו מופקעים נכסי נדל"ן פרטיים עבור צרכי ציבור.
הצדדים הגיעו להסכמה שהנכס יופקע ולבעל הנכס ישולמו פיצויים על פי הערכת השמאי הממשלתי, אלא אם כן יגיעו בעל הנכס ומשרד האוצר להסכמה על הליך משפטי אחר.