בית המשפט המחוזי בשבתו כבית המשפט לעניינים מנהליים דחה את העתירה שהוגשה כנגד הקמתו של מרכז התרבות המתוכנן בטיילת שרובר.
השוטפת נאווה בן אור קיבלה את עמדת עיריית ירושלים ועמדת המדינה באמצעות פרקליטות המדינה, שטענה כי היתר בניה שניתן מתאים לתכנית המרכז וכי שיקולי הוועדות המקצועיות שעסקו בהליכי אישור הקמת המרכז היו נכונים ובהתאם לסמכותן.
בעיריית ירושלים בירכו על החלטת בית המשפט המאפשרת המשך מיידי של עבודות ההקמה של מרכז התרבות שצפויות להסתיים בעוד כשנה וחצי.
ראש העיר ירושלים ניר ברקת מציין כי "הקמת מרכז שרובר לתרבות הוא צעד נוסף במהפכת התרבות בירושלים והחזרתה למרכז הבמה, אני בטוח כי המרכז החדש ימשוך אליו מבקרים ושוחרי תרבות רבים וישרת את אוכלוסיית ירושלים על כל גווניה".
מ"מ וסגן ראש העיר קובי כחלון אמר "אני מברך על החלטת בית המשפט המאפשרת לחזור לעבודות בקצב מלא ובאינטנסיביות כדי להקים את מרכז התרבות החדש".
מרכז התרבות יעמוד על שטח של כ- 6.5 דונם, יוקם בקצה טיילת שרובר באבו טור, סמוך לדרך חברון ולמתחם הרכבת הישנה. מרכז התרבות יוקם בשטח כולל של כ-15,000 מ"ר, ב- 3 מפלסים ובנוסף יכלול שטחי שירות וחניון תת קרקעי ובו 330 מקומות חניה.
המרכז יכלול 12 אולמות קולנוע ו- 4 אולמות רב תכליתיים, שטחים ציבוריים שישמשו לתצוגות אמנות ותערוכות מתחלפות, בתי קפה ומסעדות וכן מסחר תומך תרבות מסוג חנויות ספרים ומוסיקה.
הפרויקט תוכנן על-ידי קיסלוב קיי אדריכלים ומנוהל, מבוצע ובפיקוח אהוד תייר, ניהול והנדסה בע"מ.
מרכז התרבות הינו חלק מציר תיירות, תרבות ופנאי המשתרע משער יפו, דרך בריכת הסולטן, הסינמטק, החאן, מתחם הרכבת ועד אזור המלונאות וטיילת ארמון הנציב. המרכז יתרום הן לחיזוקה של ירושלים כמכלול אורבני תוסס ופעיל והן לשכונת אבו טור.
קרן שרובר הקימה מפעלים ציבוריים רבים, באמצעות מייסדת הקרן, גיטה שרובר ז"ל כמו תיאטרון ירושלים, בית גבריאל בכנרת וטיילת שרובר בבירה.