בירושלים מוחים על בקשת ארה"ב להפסיק את הבניה בשכונת גילה

בירושלים מוחים על בקשת ארה"ב להפסיק את הבניה בשכונת גילה

ראש עיריית ירושלים ניר ברקת ויו"ר הכנסת ח"כ רובי ריבלין מהליכוד יצאו נגד בקשת ארה"ב שישראל תפסיק את הבניה בשכונת גילה בירושלים. את הבקשה העביר לישראל השליח המיוחד של הנשיא אובמה ג'ורג' מיטשל ובה נאמר כי על ישראל להפסיק לבנות בשכונת גילה.

כיום אין למעשה בניה בשכונת גילה הרוויה, פרט למתחם אחד הצופה אל כביש המנהרות סמוך לרחוב דוגה שבקצה השכונה, במתחם מוקמים שלושה בנייני מגורים. בשאר חלקי השכונה אין כים כאמור שום בניה מאחר וכל המגרשים הפנויים התמלאו כבר בבנייני מגורים בעשרו האחרון.

"הדרישה הזאת של האמריקנים דוחקת אותנו לקו האדום וזאת דרישה לא לגיטימית" אמר הבוקר יו"ר הכנסת רובי ריבלין במהלך פגישה שיגרתית שקיים עם שגריר ליטא בישראל. יו"ר הכנסת הוסיף כי "הזכות לבנות בירושלים איננה שנויה במחלוקת".

גם ראש העירייה ניר ברקת דחה את בקשת האמריקנים וטען כי "אינני מעלה על הדעת שבארה"ב יעצרו בניה על פי דת גזע או מין". הבקשה של ארה"ב לעצור את הבניה בגילה איננה לגיטימית, בירושלים אין אפליה בין יהודים וערבים ובין מזרח ומערב בכל הקשור לבניה" אמר ראש העירייה.

ובתוך ההמולה אישרה היום (יום שלישי) הועדה המחוזית לתיכנון ובניה הקמת 900 דירות בשכונת גילה, שייבנו על המורדות הדרום מערביים של השכונה כשהדירות צופות לכיוון קניון מלחה וגבעת משואה. המתחם היה שנים רבות עתודת בניה של השכונה ובועדה הסבירו כי מדובר בעיבוי והמשך טבעי של התרחבות גילה.

עוד מתחם העומד בפני אישור בניה נמצא ברחוב דוגה, על מטע זיתים שנמכר עומדים לבנות כ- 80 יחידות דיור בשישה בנינים, תכנית זו עומדת לקבל בקרוב את אישור הועדה ובכך יתווספו לגילה כאלף דירות במהלך השנים הקרובות.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
לא רק רעד: האתגר היומי והלילי של חולי פרקינסון
פרקינסון היא מחלה פרוגרסיבית עם תסמינים ישירים ועקיפים רבים. לרגל...
נאני וזאנה מגיעה לבית הקונפדרציה בפעם הראשונה עם המופע ״קפה אנדלוסיה״
״לנאני וזאנה יש קול שמוביל אותך מהשווקים העתיקים של מרוקו...
במסגרת ביקורו בקזחסטן: נשיא המדינה נפגש עם ראשי הקהילה היהודית והרב הראשי של קזחסטן
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום שלישי, י״א באייר,...
לראשונה בבית הקונפדרציה, ישראל ברייט במופע: "שירים מאם הדרך" 7.5.26, יום חמישי, 20:30, בית הקונפדרציה בירושלים
ישראל ברייט, הפסנתרן, המלחין, התסריטאי והשחקן ("המנגליסטים", "סרוגים") , סולן...
מירושלים לסן דייגו: מצוינות אקדמית חוצה גבולות
מכללת עזריאלי להנדסה בירושלים ממשיכה לחזק את הקשר האקדמי עם...
BUZZ בתלפיות שבירושלים: מיני פנטהאוז נמכר ב-6.45 מליון ש"ח
שוק הנדל"ן בישראל מתאפיין בחודשים האחרונים בירידה בביקושים ובמכירת הדירות....
״הילולה במגדל״ - חגיגת ל״ג בעומר חדשה בירושלים אירוע חדש של ׳תחריר׳ 4.5.26 | מגדל דוד, מוזיאון ירושלים
מגדל דוד יהפוך השנה לזירת ההילולה של ל״ג בעומר בלב...
נשיא המדינה אירח את טקס החיילים המצטיינים לשנת תשפ"ו, לרגל יום העצמאות ה-78 למדינת ישראל
נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל, אירחו בבית הנשיא בירושלים...
רוח האמונה והתקווה: שורד השבי אלון אהל ופצוע צה״ל דביר בובליל ערכו שיח מרגש וייחודי שנערך בטקס מצטייני הנשיא, לצד ביצוע משותף של ׳שיר ללא שם׳
אלון אוהל: ״הייתי שם חמישים מטר מתחת לאדמה, קשור רגליים,...
נשיא המדינה יצחק הרצוג, הזכיר בנאומו בטקס האזכרה הממלכתי לחללי פעולות האיבה את ״המלאכים הכחולים״, ואמר:
״כיום, אותו בית אדום, ניצב לתפארה בלב כביש מספר אחת,...
דילוג לתוכן