Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility MEKOMONET-->

בדיקת שמיעה – מתי ניגש לבדיקה כזו?

בדיקת שמיעה – מתי ניגש לבדיקה כזו?
אילוסטרציה. באדיבות: Pixabay

כשכואבות לנו השיניים, אנחנו מרגישים את זה וממהרים ללכת אל רופא שיניים, שאנחנו מרגישים שאנחנו לא רואים בצורה ברורה, חדה אנחנו יכולים לשים לב לכך ואז נלך לרופא עיניים בשביל שיבדוק את מצבנו בשביל לקבוע האם עלינו להרכיב משקפיים או לא. המצב איננו שונה מהותית במקרה של ירידה בשמיעה

הרעיון של בדיקת שמיעה מתחלק לשניים, במובן מסוים הוא דומה לרעיון שעומד מאחורי בדיקות עיניים. עד גיל מסוים, 6-7, נהוג שילדים עוברים בדיקות שמיעה תקופתיות בשביל לוודא שהם שומעים באופן סדיר, תקין. לאחר מכן כבר אין צורך שיעברו בדיקות שמיעה, עד שהם הופכים לאנשים מבוגרים, אלא אם במהלך השנים מתגלה אצלם מסיבה כזו או אחרת, ירידה בשמיעה.

הרבה פעמים בדיקת שמיעה נובעת מהעובדה שהמטופל מרגיש או שבסביבתו מרגישים שחלה ירידה בשמיעה, כלומר הבדיקה באה לאשש או להפריך את התחושה או המחשבה הזאת. זאת להבדיל מבדיקות בגיל צעיר שבאות לגלות האם באמת קיימת ירידה בשמיעה. מן הסתם, גם אצל אנשים מבוגרים אפשר לדעת שקיימת ירידה, רק אם הבדיקות קובעות זאת, אחרת זו השערה בלבד.

כעת עולה השאלה, מתי אנחנו נרגיש שיש צורך לבדוק את ההשערה הזאת, מתי עלינו להחליט האם באמת יש חשש לירידה בשמיעה? הרי סביר להניח שלא פעם אנחנו נשאל אנשים מה הם אמרו ונבקש מה לחזור על הדברים שנית, זה לא אומר בהכרח שחלה אצלנו ירידה בשמיעה, אך יש מקרים בהם זה מהדהד שהבעיה היא אצלנו.

מתי נזדקק לבדיקת שמיעה

אנחנו נזדקק לבדיקת שמיעה בשורה של מקרים. המקרה הקלאסי הוא שאנחנו נבחן שחלה ירידה דרסטית בשמיעה. כמה דרסטית? אנחנו לא נבחין בקולות מסוימים, נעלה את הדציבלים של הטלוויזיה או הרדיו לרמות שיטרידו אנשים אחרים אשר שומעים בצורה תקינה, אנחנו נרגיש שאנחנו לא יכולים להשתתף בשיחה בגלל שאנחנו לא שומעים שום דבר, כשאנחנו נוותר על תענוגות שונות בגלל שאנחנו כבר לא שומעים טוב.

אילוסטרציה. באדיבות: Pixabay

צריך לומר כל אחד מהמקרים צריך להיות עניין קבוע. כלומר, ייתכן מאוד שתהיה לנו דלקת זמנית באוזן ואז אנחנו נרגיש כאבים או דברים אחרים, ובמקביל גם נחוש ירידה בשמיעה מה שידרוש מאיתנו לשמוע טלוויזיה בקול רם מאוד. זה לא אומר שמדובר בירידה שמחייבת בדיקת שמיעה, אף על פי שיהיו רופאים שיבקשו מאיתנו ללכת, על מנת לוודא שאכן מדובר בעניין זמני ולא קבוע.

כאן המקום לציין, הרבה פעמים אם אנחנו נשתמש בתרופות או אלמנטים אחרים בעלי השפעה ארוכת טווח בנושא, אז אנחנו נידרש ללכת לרופא לצורך בדיקה בשביל לוודא שההשפעה לא חלה עלינו ומצב השמיעה שלנו לא התדרדר. בצורה כזו נוכל להיות בטוחים שהשמיעה שלנו עדיין תקינה למרות הכל, ואף על פי השימוש באותן תרופות.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
הטיפים שיעזרו לכם לבחור רופא שיניים מתאים
הבריאות שלנו היא לא משהו שאנחנו יכולים לשחק איתו, וודאי...
מלון יהודה, המקום האולטימטיבי לבלות בו הקיץ עם כל המשפחה
פעילויות קיץ לילדים  בריכת שחיה חצי אולימפית בריכת ילדים משחקיה...
"השתדלנו להפגיש את הקוראים עם בני אדם"
הסופרים יאיר אגמון ואוריה מבורך נפגשו השבוע עם נשיא המדינה...
אחזקת מגוון מבנים בצורה מקצועית
ניהול ואחזקת מבנים הם מרכיבים קריטיים בהבטחת איכות החיים והערך...
תכנון העתיד המשפחתי והבטחת זכויות היורשים
בעת תכנון העתיד המשפחתי והבטחת זכויות היורשים, יש חשיבות רבה...
גדר מעוצבת - הדרך המושלמת לשדרג את הבית
גדר אלומיניום מעוצבת היא הבחירה האולטימטיבית לכל מי שרוצה להוסיף...
מפגש מרגש בין צעירים מוסלמים ממרוקו לישראלים התקיים במוזיאון ידידי ישראל וכלל שירה וריקודים משותפים לצלילי שירת זמרת ששרה במרוקאית
מוזיאון ידידי ישראל אירח את משלחת שראכה ממרוקו שהגיעה לישראל...
קיץ אינטראקטיבי במוזיאון המוזיקה העברי בירושלים בואו לנגן בעצמכם מנגינות של קיץ
חוויה לכל המשפחה בכל גיל נגינה חיה בשיתוף הקהל * הצצה...
מישהו לרוץ איתו תערוכת ציורים חדשה בתמול שלשום מחווה לספרו של דוד גרוסמן במסגרת ציון 30 שנה להקמת תמול שלשום
מחווה לספרו של דוד גרוסמן 'מישהו לרוץ איתו' במסגרת אירועי...
נשיא המדינה במפגש ראשי רשויות מקומיות ואזוריות חדשים
״אני מאוד מודאג. אני מאוד מודאג מעליית הטון, מהעימותים המילוליים...