בדיקת שמיעה – מתי ניגש לבדיקה כזו?

בדיקת שמיעה – מתי ניגש לבדיקה כזו?
אילוסטרציה. באדיבות: Pixabay

כשכואבות לנו השיניים, אנחנו מרגישים את זה וממהרים ללכת אל רופא שיניים, שאנחנו מרגישים שאנחנו לא רואים בצורה ברורה, חדה אנחנו יכולים לשים לב לכך ואז נלך לרופא עיניים בשביל שיבדוק את מצבנו בשביל לקבוע האם עלינו להרכיב משקפיים או לא. המצב איננו שונה מהותית במקרה של ירידה בשמיעה

הרעיון של בדיקת שמיעה מתחלק לשניים, במובן מסוים הוא דומה לרעיון שעומד מאחורי בדיקות עיניים. עד גיל מסוים, 6-7, נהוג שילדים עוברים בדיקות שמיעה תקופתיות בשביל לוודא שהם שומעים באופן סדיר, תקין. לאחר מכן כבר אין צורך שיעברו בדיקות שמיעה, עד שהם הופכים לאנשים מבוגרים, אלא אם במהלך השנים מתגלה אצלם מסיבה כזו או אחרת, ירידה בשמיעה.

הרבה פעמים בדיקת שמיעה נובעת מהעובדה שהמטופל מרגיש או שבסביבתו מרגישים שחלה ירידה בשמיעה, כלומר הבדיקה באה לאשש או להפריך את התחושה או המחשבה הזאת. זאת להבדיל מבדיקות בגיל צעיר שבאות לגלות האם באמת קיימת ירידה בשמיעה. מן הסתם, גם אצל אנשים מבוגרים אפשר לדעת שקיימת ירידה, רק אם הבדיקות קובעות זאת, אחרת זו השערה בלבד.

כעת עולה השאלה, מתי אנחנו נרגיש שיש צורך לבדוק את ההשערה הזאת, מתי עלינו להחליט האם באמת יש חשש לירידה בשמיעה? הרי סביר להניח שלא פעם אנחנו נשאל אנשים מה הם אמרו ונבקש מה לחזור על הדברים שנית, זה לא אומר בהכרח שחלה אצלנו ירידה בשמיעה, אך יש מקרים בהם זה מהדהד שהבעיה היא אצלנו.

מתי נזדקק לבדיקת שמיעה

אנחנו נזדקק לבדיקת שמיעה בשורה של מקרים. המקרה הקלאסי הוא שאנחנו נבחן שחלה ירידה דרסטית בשמיעה. כמה דרסטית? אנחנו לא נבחין בקולות מסוימים, נעלה את הדציבלים של הטלוויזיה או הרדיו לרמות שיטרידו אנשים אחרים אשר שומעים בצורה תקינה, אנחנו נרגיש שאנחנו לא יכולים להשתתף בשיחה בגלל שאנחנו לא שומעים שום דבר, כשאנחנו נוותר על תענוגות שונות בגלל שאנחנו כבר לא שומעים טוב.

אילוסטרציה. באדיבות: Pixabay

צריך לומר כל אחד מהמקרים צריך להיות עניין קבוע. כלומר, ייתכן מאוד שתהיה לנו דלקת זמנית באוזן ואז אנחנו נרגיש כאבים או דברים אחרים, ובמקביל גם נחוש ירידה בשמיעה מה שידרוש מאיתנו לשמוע טלוויזיה בקול רם מאוד. זה לא אומר שמדובר בירידה שמחייבת בדיקת שמיעה, אף על פי שיהיו רופאים שיבקשו מאיתנו ללכת, על מנת לוודא שאכן מדובר בעניין זמני ולא קבוע.

כאן המקום לציין, הרבה פעמים אם אנחנו נשתמש בתרופות או אלמנטים אחרים בעלי השפעה ארוכת טווח בנושא, אז אנחנו נידרש ללכת לרופא לצורך בדיקה בשביל לוודא שההשפעה לא חלה עלינו ומצב השמיעה שלנו לא התדרדר. בצורה כזו נוכל להיות בטוחים שהשמיעה שלנו עדיין תקינה למרות הכל, ואף על פי השימוש באותן תרופות.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
רעיונות למתנה מושקעת לחברה טובה
חברות אמת היא המתנה הטובה ביותר שאת יכולה לתת ולקבל,...
מהו ייפוי כוח מתמשך ומתי עורכים אותו
ייפוי הכוח המתמשך הוא מסמך בעל חשיבות מרבית בניהול חייו...
דיווח על הכנסות שלא דיווחתם עליהן בעבר: איך עושים את זה?
כאשר מדובר על אי דיווח  על הכנסות לצורך תשלום מס,...
ייעוץ לפני חקירה: עזרה שלא כדאי לוותר עליה
כשאדם מקבל זימון לחקירה במשטרה, או כשהוא נעצר בלי התרעה...
תמורות בעולם התחבורה העירונית: מקורקינטים ועד מכוני רישוי
העיר המודרנית חווה מהפכה של ממש בתחום התחבורה. קורקינטים חשמליים...
אור בקצה הסיב: המהפכה השקטה של התקשורת האופטית
בעולם שבו מהירות ואמינות המידע הם המטבע העובר לסוחר, תשתית...
נשיא המדינה אירח בבית הנשיא ארוחה לשבירת צום הרמדאן (איפטאר)
נשיא המדינה יצחק הרצוג אירח בבית הנשיא היום, יום ראשון,...
לראשונה חברת הנדל"ן אזורים משיקה מרכז ייעודי להתחדשות עירונית בירושלים כל המידע, כל השאלות, כל האפשרויות – במקום אחד בירושלים!
חברת אזורים משיקה מרכז ייעודי להתחדשות עירונית בירושלים, אשר יעניק...
מעבר למחיר - יצירת ערך וחוויה ייחודית
במסגרת מבצעי אלכוהול, יצרנו הזדמנויות להעשרת הידע של הלקוחות. ארגנו...
מתי ניתן להגיש תביעה בעת התעמרות בעבודה
מקום העבודה צריך לספק את צרכיו הבסיסיים של העובד, אך...
דילוג לתוכן