אסור למנהלים בתעשייה להסחף לאופוריה של שוק ההון

אסור למנהלים בתעשייה להסחף לאופוריה של שוק ההון

סוף השנה האזרחית וחגי הנוצרים מביאים עימם פרץ חדש של אופטימיות עולמית, שסוחף עימו את ישראל, שהנה המשבר הכלכלי מאחורינו והכל שב לשגרה.   

אני שותף לדעה שאנו נמצאים כעת במצב שונה לחלוטין מאשר לפני כשנה, כשסכנה של קריסה כלכלית עולמית כוללת איימה על כולנו. עם זאת, חלק גדול מהאיומים שיצר המשבר וגלי ההדף שעוד לפנינו יוצרים אתגרים כבדים בפני המנהלים בתעשייה. אסור למנהלים להיסחף אחר האופוריה שיוצר שוק ההון, כפי שהם אינם יכולים להרשות לעצמם לאבד את העשתונות בתקופות של דכדוך.

 בישראל התמודדה  הכלכלה  על  כל  מערכותיה, הבנקאית, התעשייתית ושוק הנדל"ן בהצלחה מרובה ואנו זוכים על כך כעת בהערכה בינלאומית רבה. גם התעשייה הקיבוצית הציגה יכולת התמודדות טובה וחלק מהמפעלים אף מסיימים כעת את השנה עם תוצאות טובות ביותר. אין שום ספק שחלק מהישגים אלו נגזרו מהפעולות המהירות שננקטו במפעלים עם זיהוי עוצמת המשבר. 

בפתחה  של  שנת  2010 , יחד  עם  הכנת תוכניות  העבודה  והתקציבים  יש  לבצע הערכה מחדש של הגדרת המטרות, היעדים, דרכי  הביצוע, קצבי הביצוע ורמות הסיכון שניתן לקיים בלי ליצור איום על קיומו של הארגון.

בין הנחות העבודה שצריכות לעמוד בבסיס הכנת התוכנית השנתית: "החלמת הכלכלה" תארך עוד זמן למרות סימני ההתאוששות, הסכנות עדין לא חלפו, צמיחת הכלכלה העולמית תתחדש בקצב איטי יותר משידענו בשנים האחרונות, התחרות בשווקים תגבר כתוצאה מהתחזקות כוחות יצרניים  מארצות המזרח  בהן  עלויות היצור זולות ושערי המטבעות והסחורות בעולם ימשיכו לנוע ולהשפיע על עלויות היצור והשיווק. 

התעשייה בישראל, ובעיקר זו המופנית ליצוא, צריכה להצליח בתנאים אלו לשמור על שווקים  קיימים בתנאי תחרות גוברת, להקפיד על חדשנות – פיתוח מוצרים  אטרקטיביים ושמירה על מובילות, פיתוח אפליקציות למוצרים קיימים  וחדשים  להרחבת השווקים וחיזוק האחיזה בהם.

תקופת המשבר לימדה אותנו שניתן להתייעל ולשפר. יש לשמר הישגים אלו ואין  צורך לחכות  למשברים עתידיים. במקביל יש להתאים את מקורות ההון ממצב של צמצום פעילות למצב של צמיחה  בה  גדל  הצורך  בהון  חוזר  ובהון להשקעות  פיתוח. 

בעת המשבר העמידה הממשלה כלים לסיוע לתעשייה. היא עשתה זאת, כהרגלה, מאוחר ומעט, אך גם עזרה זו היתה טובה מכלום. מרכז ההשקעות, שהוא המנוע העיקרי לפיתוח התעשייה, היה מושבת ממתן אישורים חדשים במשך חודשים ארוכים ורק לאחרונה התאפשר חידוש פעילותו. 

גם בתהליך ההתאוששות שמור לממשלה תפקיד חשוב. אנו מצפים מהשלטון לעמוד בהתחייבויות, שזהו תנאי בסיסי להגברת הודאות בקרב התעשיינים. יש לשחרר את תקציבי הפיתוח ולהפעיל באופן סדיר את מרכז ההשקעות. אנו מצפים לשמירה על מפת העדיפויות על פי קריטריונים עניינים ולא  על פי גחמות פוליטיות, להתייעלות ומזעור הבירוקרטיה, המשך התמיכה המסיבית בתוכניות המחקר והפיתוח בכל הסקטורים התעשייתיים ותמיכה בצורכי התעשייה המקומית – לא יותר  אבל גם לא פחות ממדינות נאורות אחרות. 

יצירת אוירה מדינית פוליטית עולמית אוהדת לישראל ושאיפה כנה לשלום אמת עם שכנינו יביאו לתרומה כלכלית עצומה, כפי שהיה בעבר. אם נדע להוציא אל הפועל חלק  גדול  מאתגרים  אלו תהיה  שנת  2010  שנה  טובה,  שנת צמיחה,  שנת  יציאה  ממשבר לפריחה.

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
רו"ח והנהלת חשבונות: הדרך להצלחה כלכלית
רואה חשבון לעוסק מורשה    כל עוסק מורשה יודע כמה חשוב להיות...
יועץ פיננסי: הדרך להצלחה כלכלית
עולם הכלכלה מתפתח במהירות וכולל מגוון רחב של אפשרויות והשקעות....
ייעוץ פיננסי לעסקים - הדרך להצלחה כלכלית
החשיבות של ייעוץ פיננסי לעסקים בעולם התחרותי של היום, עסקים חייבים...
ייעוץ פיננסי מוצלח עם שלושה כלים חשובים
ניהול פיננסי נכון הוא המפתח להצלחה כלכלית וליציבות אישית ועסקית...
רואה חשבון מקצועי לעסקים
בעלי עסקים קטנים רבים נדרשים לשירותי רואה חשבון לעוסק פטור...
ליווי פיננסי מקצועי - המפתח להצלחה בתוכנית מחיר למשתכן
רכישת דירה במסגרת תוכנית "מחיר למשתכן" היא הזדמנות משמעותית עבור...
הכוח לשדרוג העסק שלך: פתרונות מימון לעסקים קטנים
מבוא: חשיבות המימון לעסקים קטנים ניהול עסק קטן דורש מיומנות רבה...
מלונות דן באזור ירושלים מציעים קיץ של חוויות לכל המשפחה שטרם נראו בעיר: מלונות דן בירושלים מציעים חבילות מוסיקליות עם הופעות חיות של עדן בן זקן ואיתי לוי
מלונות דן באזור ירושלים מציעים קיץ של חוויות לכל המשפחה...
הצעד הראשון לעולם המטבעות הדיגיטליים
עולם הקריפטו, שמייצג את מהפכת הכלכלה הדיגיטלית, מציע אינספור הזדמנויות...
הטכנולוגיה שמאזנת בין דיוק, יעילות וחיסכון
במהלך השנים האחרונות, מערכות שקילה הפכו לכלי חיוני בתעשיות רבות....
דילוג לתוכן