אמנים עם מוגבלות שכלית בני גיל הזהב מציגים 'תנועה פנימית' בגלרייה אגריפס לאמנות

אמנים עם מוגבלות שכלית בני גיל הזהב מציגים 'תנועה פנימית' בגלרייה אגריפס לאמנות
קרדיט צילום: אלווין ישראל.

מרגלית פילר,  משנה למנכ"ל אלווין ישראל :"עלינו כחברה לתת במה ליכולותיהם של אנשים עם מוגבלות בכל תחומי החיים.  האמנות היא נדבך חשוב בתהליכי שיקום וביטוי עצמי וכמו שאומרים "באמנות כמו באמנות אין דבר כזה שאין דבר כזה"

תערוכה אגריפס
קרדיט צילום: אלווין ישראל.

השבוע ( 18.9.19) תפתח תערוכת "תנועה פנימית" פרי ידיהם של מזדקנים עם מוגבלות שכלית.

התערוכה מאפשרת הצצה לתנועה הפנימית של היוצרים ונותנת במה לנקודת מבטם מעבר לשפה. הצגתה של התערוכה בגלריה השיתופית טומנת בתוכה פוטנציאל לשינוי עמדות לגבי אנשים עם מוגבלות והזדמנות  למפגש ושיח בין אנשים עם מוגבלות וללא מוגבלות.  התערוכה תתקיים במשך כשבוע ימים בגלרייה השיתופית אגריפס 12.  הכניסה חופשית.

תערוכה אגריפס
קרדיט צילום: אלווין ישראל.

"תנועה פנימית" היא תערוכה קבוצתית של אמני המרכז לגמלאים  ע"ש ווינברג של עמותת אלווין ישראל. תערוכה ייחודית זו מציגה את עבודתם של הגמלאים אשר מתגלים כאומנים מרתקים. העבודות בתערוכה נוצרו בהשראת דמיונם ועושרם הפנימי של היוצרים ומציגות את סגנונו האישי והייחודי שלהם. הטכניקות המגוונות, בחירת הצבעים המאוד אישית, הדיוק  והבחירה החופשית בתכנים מאפשרים ביטוי אישי ומימוש עצמי. הצבעוניות העזה מעידה על העושר החבוי שלעיתים אינו בא לידי ביטוי עקב קשיי שפה ותקשורת.  עולם עוצמתי המבקש לפרוץ החוצה ולשתף אותנו. בהתבוננות מקרוב ניתן לראות כיצד יוצאים האומנים מגבולות הצורות, עולים צבע על צבע ומוכיחים את יכולתם לפרוץ את גבולות "המגבלה" ולתת חופש לצבע, לצורה ולעצמם.

תערוכה אגריפס
קרדיט צילום: אלווין ישראל.

בין העבודות ציוריה של אסתר בת 68) "אני אוהבת לצייר ואוהבת להשתמש בכל הצבעים.  הציור גורם לי לשמוח". עבודות רקמה מיוחדות של חנה (בת 65) ודינה (בת 67) עבודותיה של חנה מבוססות על תמונות מהאלבום המשפחתי, "אני אוהבת ריקודים ואוהבת לרקום אנשים רוקדים, אני גם אוהבת לרקום פרחים. חיים  מציג עבודת פסיפס עדינה ומדויקת בצבעוניות חריפה ובקומפוזיציות שונות.

תערוכה אגריפס
קרדיט צילום: אלווין ישראל.

מרגלית פילר,  משנה למנכ"ל אלווין ישראל: " המרכז לגמלאים ע"ש וינברג של עמותת אלווין ישראל הינו מרכז ייחודי למזדקנים עם מוגבלות שכלית.  הגמלאים במרכז הינם פורשי עבודה אשר השתלבו בעברם התעסוקתי במסגרות עבודה מגוונות בקהילה.  המרכז פועל בשותפות עם משרד הרווחה, עיריית ירושלים, קרנות המוסד לביטוח לאומי, קרן שלם וקרן ויינברג. המרכז מציע לגמלאים מסגרת יומית, ניהול חיי חברה עשירים עם בני גילם  ופיתוח תחומי עניין חדשים.

תערוכה אגריפס
קרדיט צילום: אלווין ישראל.

עמותת אלווין ישראל, מספקת שירותים למעל ל-4,500 ילדים ומבוגרים עם מוגבלויות, מאמינה כי כל אדם בקהילה ראוי להיות חלק בלתי נפרד של החברה הסובבת אותו. אלווין ישראל מספקת ליחיד ולקבוצה כלים והתאמות שיאפשרו  השתתפות בקהילה בכל תחומי החיים"

תערוכה אגריפס
קרדיט צילום: אלווין ישראל.

התערוכה מתקיימת בין התאריכים 18.9  – 25.9,  בגלרייה שיתופית אגריפס 12 ירושלים. שעות פתיחה ימים ב-ה 16:30-19:30, שישי ושבת 11:00- 14:00.  הכניסה חופשית.

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
תזמורת הבארוק ירושלים בקונצרט סיום העונה בכורה ישראלית ל"קינת דוד"
אנדרו פארוט - מנצח,  יונתן סויסה - אלט וטנור, איתמר...
סיפורו של יוסף בן ה-8 שלקה בשבץ מוחי והגיע להודות לחובשת במוקד החירום 101 של מד"א
איך אתם מגיבים כשהבן הקטן שלכם מתלונן על כאב ראש?...
כשהזיכרונות הפכו למנגינה: הקשישים הירושלמים שהעניקו השראה ליצירות מוזיקליות מרגשות
מה קורה כשסיפור חיים ירושלמי פוגש סטודנט צעיר להלחנה? בירושלים...
נשיא המדינה נשא דברים בטקס האזכרה לזכר חללי מערכת שלום הגליל
נשיא המדינה יצחק הרצוג נשא דברים והניח זר היום, יום...
ביום האומנה הבינלאומי 2026: עשרות ילדים מחכים לבית יציב ומשפחה שתפתח עבורם את הלב
בעמותת מכון סאמיט, זרוע מבצעת של משרד הרווחה והביטחון החברתי,...
"בציר 42 "- סדנת המחול 'ורטיגו' מופעי קיץ 2026 22.6.26 - ירושלים
במופע מרפרטואר הלהקה: "מאנא", "ימה", "פרדס" לכוריאוגרפיה של נעה ורטהיים...
נשיא המדינה קיבל את מדד הגאווה ברשויות המקומיות לשנת 2025
נשיא המדינה יצחק הרצוג קיבל לידיו היום, יום חמישי, י״ב...
יו"ר ועדת הבריאות בכנסת ביקר במרפאת "שערי נפש" המעניקה טיפול חדשני לנפגעי פוסט-טראומה ודיכאון
מאז הקמתה לפני כשנה טופלו במרפאה קרוב ל-100 נפגעי פוסט-טראומה...
לקראת היום הבין-לאומי ללא עישון: כל מה שחשוב לדעת על תופעת העישון בישראל
לקראת היום הבין-לאומי ללא עישון, המצוין בישראל ובעולם ב-31 במאי,...
לאחר שלקה בדום לב והתמוטט בירושלים: שמואל נפגש עם צוות מד"א שהציל את חייו
זה היה עוד יום רגיל עבור שמואל, גבר בן 63...
דילוג לתוכן