אלפי צעירים מרחבי הארץ הגיעו אמש לאירועי "אמנות לומדים בירושלים"

אלפי צעירים מרחבי הארץ הגיעו אמש  לאירועי "אמנות לומדים בירושלים"

בירושלים, העיר בה קיים הריכוז הגבוה ביותר של בתי הספר הגבוהים לאומנות, התקיים אתמול יום פתוח משותף. מרתון האמנות הירושלמי סחף צעירים מכל הארץ, סטודנטים לעתיד ובהווה, קהל מתעניינים ואמנים אשר באו ליהנות מיממה שלמה של אמנות ירושלמית אסלית. אלפי הצעירים והאמנים אשר פקדו את העיר במהלך 24 שעות הוכיחו כי ירושלים היא גם בירה של תרבות ואמנות, מוקד משיכה ועלייה לרגל לאמנים וצעירים. 10 מבתי הספר הגבוהים לאמנות בבירה פתחו שעריהם ביום אשר הפך למרתון של אירועי אמנות צעירה ויצירה בעיר. את אירועי היום ערכו עמותת "רוח חדשה"-סטודנטים למען ירושלים, ועיריית ירושלים.

במהלך היום הפתוח סייר ראש העיר ניר ברקת במוסדות הלימוד הגבוהים ושוחח עם הסטודנטים המיועדים. ברקת הוסיף כי הוא רואה חשיבות ראשונה במעלה לנושא של קידום האמנות והיוזמה הצעירה בירושלים. "עיריית ירושלים שמה לעצמה למטרה להשיב את הצעירים לעיר ולקדם את נושא התרבות והאמנות בבירה. אני חושב שהיום הזה היה דוגמא מצוינת לדרך החדשה אליה אני מוביל את העיר ירושלים – מקום שבו צעירים לוקחים אחריות על הסביבה שלהם והופכים את ירושלים למקום בו הם רוצים לחיות וליצור בהשראה המפורסמת של העיר".

במסגרתם הוזמן הקהל הרחב לשוטטות בדירות אמנים: לשוטטות הגיעו המוני צעירים, צפו בתערוכות אמנות מקוריות וביצירה ירושלמית. בין היתר, הקהל הוזמן להציץ ל"דירת המוזיאון" של שלישיית אמנים אשר קירות ביתם מכוסים ביצירותיהם, בדירה אחרת התקיימה סדנת רישום מודל. בדירות נוספות; ציור קיר המוני ומרקים מפנקים, טורניר שש-בש וארק, תערוכה בחדר המדרגות, הופעות חיות והקרנת סרטים. האירוע המרכזי של הערב התרחש במועדון הקונסטנטין. "עפתי פארטי" -מסיבה לתוך הלילה, בהשראת "ארץ לעולם לא" בתוך מבוך מהאגדות. בין יתר האטרקציות היו מופעי מחול, במה עם מוסיקה, וידאו-ארט ולאונג' פיראטים. במהלך היום נתנה כניסה חינם למוסדות תרבות בעיר. ("הצוללת הצהובה", "מוזיאון על התפר" "מוזיאון ישראל"). במהלך הערב התקיימה שוטטות פאבים ברחבי העיר, במסגרתה נתנו הנחות והטבות לסטודנטים בכ- 30 פאבים.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
בית הקונפדרציה מציג: המהדורה ה-17 של פסטיבל הולגאב ליצירה ישראלית-אתיופית
אמנים ואמניות צעירים של היפ-הופ, רגאיי ודאנסהול כובשים את בימות...
"סדקים של אור" מחווה לרונית אלקבץ
בערב תוקרא יצירתה הקולנועית כטקסט ספרותי הפתוח לפרשנויות, ויוארו הרבדים...
תערוכה חדשה במוזיאון ישראל: "כשהמילים נאלמות, האמנות הופכת לשפה" התערוכה המציגה את תהליכי השיקום של לוחמי "חרבות ברזל" מחוות החוסן "ורטיגו"
מוזיאון ישראל, בשיתוף חוות החוסן "ורטיגו", מציג תערוכה ייחודית המעניקה...
יפן בירושלים: כנס האנימה והמנגה הגדול בישראל, במעמד שגריר יפן בישראל, הארוקון 2026, פורים בבנייני האומה ירושלים
אנימה, מנגה ותרבות יפן הפכו בשנים האחרונות לחלק מהתרבות עליה...
"המעיין - שמורת טבע" - אפי ויסוצקי | תערוכת יחיד פיסול אוצרת גלית צימבליסט שדרות אלרוב ממילא ירושלים המתחם הסגור ינואר - פברואר 2026 שמורת טבע של אש וזכוכית | הסטודיו במתחם "המעיין"
עבור המבקר מבחוץ, השם "המעיין" המתנוסס על דלת הברזל הכבדה...
פריחת הדובדבן בגן הבוטני לרוחב 2026. קרדיט צילום: ארנון בוסאני
הגן הבוטני נצבע ורוד: פסטיבל הסאקורה מושך אלפי מבקרים
חודש תרבות יפן נמצא בשיאו חוויה מרהיבה לכל המשפחה עמדת הלבשת קימונו...
מלון דן ירושלים
סוף שבוע יווני עם הופעות חיות של יהודה פוליקר וטריפונס במלונות דן ירושלים
מלונות דן ממשיכה במסורת המוצלחת של הופעות חיות וחבילות תוכן של...
בנייני האומה פותחים את 2026 עם עונה חדשה של "במת האומה" חגיגה של מוזיקה וקולינריה עם מיטב האמנים שלמה ארצי במופע החורף: מירי מסיקה וקרן פלס על במה אחת ישי ריבו והפילהרמונית הכבש ה-16 ועוד..
מרכז הקונגרסים הבינ"ל בנייני האומה ירושלים פותחים את שנת 2026...
אהבה ירושלמית עם ניחוח אירופאי חבילת ולנטיינס ייחודית במלון אמריקן קולוני ירושלים
לרגל חג האהבה הבינלאומי, שיצוין השנה בשבת 14 בפברואר 2026,...
מלונות דן ממשיכה במסורת המוצלחת של הופעות חיות: לינה עם הופעה חיה של שרית חדד במלונות דן ירושלים
מלונות דן ממשיכה במסורת המוצלחת של הופעות חיות: לינה עם...
דילוג לתוכן