אילו דברים צריך לבדוק כשבוחרים ספק מזון לבית מלון

אילו דברים צריך לבדוק כשבוחרים ספק מזון לבית מלון
ארוחת בוקר. צילום: באדיבות pixabay

הקמת בית מלון, בין אם מדובר בבית מלון קטן או גדול, מעלה לא מעט שאלות שיש לדעת כיצד לענות עליהן בצורה נכונה כך שהמלון יעבוד בצורה יעילה. אחת השאלות היא, עם איזה ספק מזון צריך לעבוד.

אנחנו יכולים למצוא בשוק שורה של עסקים אשר מספקים מוצרי מזון לשוק המוסדי, שוק אשר כולל בין היתר גם בתי מלון בסדרי גודל שונים. אותם עסקים שמספקים מוצרי מזון לשוק מוסדי, בוחרים לעצמן עם איזה שוק לעבוד ועם איזה סדר גודל של העסקים הם בוחרים ליצור קשר.

ארוחת בוקר. צילום: באדיבות pixabay

צריך לומר, עסקים שמספקים מוצרי מזון לשוק מוסדי, לא פעם בוחרים גם לעבוד עם השוק הפרטי, מתוך הכרה שזה שוק גדול יותר, ולכן לקוחות שמגיעים לבתי מלון יכולים למצוא מוצרי מזון אשר מוכרים להם, מוצרי מזון שהם יכולים ליהנות מהם גם בחופשות או במקרים אחרים, מן הסתם עבור אורחים מחו"ל, הרי שהם יזכו להכיר את המזון הישראלי האמיתי, זה אשר הציבור הישראלי צורך ביום יום.

לפני שנסביר כיצד בוחרים ספק מזון לבית מלון, צריך לומר, בשביל לפתוח בית מלון חשוב להכיר את התחום הזה כמו תחומים אחרים שקשורים לתפקוד הרגיל של בתי מלון. אי אפשר לפתוח מקום מבלי לדעת מי הן החברות המובילות בתחום, מה הן מספקות ולא פחות חשוב, מה אנחנו צריכים עבור המלון שלנו. לשם כך, יש להפעיל מנהל או שף שאחראי על כתיבת התפריט והזמנת המצרכים הנדרשים עבור הכנתו.

מה צריך לבדוק כשבוחרים ספק מזון לבית מלון

דבר ראשון שחשוב לבדוק הוא, האם הספק שלנו יכול להציע לנו מוצרי מזון בקטגוריות שונות, למשל, ירקות, פירות, מוצרי חלב, מוצרי בשר, דגים ועוד. ככל שהספק יוכל לספק לנו יותר מוצרי מזון, כך אנחנו נחסוך את הטרחה בעבודה עם מספר ספקים, ייתכן ונחסוך גם בעלויות. מצד שני, חשוב לוודא שמדובר בספק שהמחירים שלנו רלוונטיים עבורנו. אם הוא ספק מוצרי מזון לשוק מוסדי שאין לו מתחרים, אנחנו יכולים לצפות לעלויות גבוהות.

דבר שני שעלינו לבדוק הוא, מה יכולת הגמישות, הניגשות והזמינות של העסק. הדבר תלוי בסגנון העבודה של החברה, במיקום של המחסנים שלה, וכן בגודל צי הרכבים שברשותה. נקודה זו עומדת בקו ישר מול השאלה, מה גודל בית המלון, האם מדובר בבית מלון גדול שזקוק למלאי חדש כל יום או בית מלון קטן שיכול להתחדש במלאי פעם בשבוע.

דבר שלישי שעלינו לבדוק הוא, מלבד האיכות של המוצרים, מן הסתם, זה גם עד כמה הוא מיוחד. האם החברה רק מייצרת מוצרי מזון או גם מייבאת מחו"ל, האם היא מספקת מוצרי בוטיק, מוצרי גורמה, האם מדובר אך רק במוצרי מזון רגילים. אלו שאלות בעלות משמעות שכן הן יקבעו מה יהיה סוג ואיכות התפריט שנגיש לאורחים שלנו.

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
דיווח על הכנסות שלא דיווחתם עליהן בעבר: איך עושים את זה?
כאשר מדובר על אי דיווח  על הכנסות לצורך תשלום מס,...
להניע את העסק, להתפתח ולצמוח בעזרת יועץ עסקי
בפני עסקים קטנים שאין להם משאבים רבים עומדים אתגרים שונים....
למה מוצרים ממותגים חשובים כל כך לעסק שלכם?
כולנו חושבים בכל יום מחדש כיצד נוכל לקדם את העסק...
נשיא המדינה התראיין בוועידת הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס
במסגרת ביקורו של נשיא המדינה בפורום הכלכלי העולמי בדאבוס, התראיין,...
רוצים להרחיב אופקים וגם אפיקים להשקעה? כך תעשו את זה
היום, כאשר המצב הכלכלי בארץ אינו מהנוחים שהיו, כשהמצב הבטחוני...
ייעוץ עסקי לעסקים - הדרך להצלחה כלכלית נבנית צעד אחר צעד
ההצלחה העסקית לא מגיעה במקרה. היא תוצאה של תכנון מדויק,...
BDI שלילי? יש לנו הלוואה גם בשבילכם
ניסיתם לקבל הלוואה אבל קיבלתם סירוב? משערים או שידוע לכם...
כיצד תהפכו למתווכי נדלן מצליחים
במידה ואתם מחפשים קריירה מעניינת ומתגמלת שתאפשר לכם לעבוד עם...
עורכי דין שמומחים לענייני עבירות מס
מיסים הם מסוג אותם הנושאים שלכולנו יש הרבה מה להגיד...
מה ההבדל בין עוסק פטור לעוסק מורשה?
כאשר אדם פותח עסק עליו לפתוח תיק במס הכנסה ומע"מ...
דילוג לתוכן