איך לארח בבית ולא לצאת מהכלים?

איך לארח בבית ולא לצאת מהכלים?

אם תתכננו מראש את האירוח לפרטי פרטים, תוכלו ליהנות מאירוע נעים ומפנק לכם ולאורחים, מאוכל טעים, ומארוחה נהדרת ועשירה עם שלל מנות נפלאות, וחוויה קולינרית בלתי נשכחת.

תכנון תפריט לפי מספר הסועדים

אנו אוהבים לארח ותמיד חוששים כי לא יהיה מספיק אוכל על השולחן, וכי האורחים ישובו לביתם רעבים או יביעו חוסר שביעות רצון מהמגוון הדל. לכן, חשוב לדעת כי אדם אינו יכול לאכול יותר מקילו של מזון בארוחה אחת, לכן יש לבנות תפריט הכולל מנה בשרית, תוספות, סלטים, לחם וקינוחים במשקל עד קילו וחצי. כך, מובטח לכם כי אף אורח לא ייצא רעב מהארוחה אצלכם.

תמהיל נכון של ארוחה כולל מנה ראשונה עד 300 גרם, מנה בשרית במשקל עד 300 גרם, סלטים עד 200 גרם לאדם, תוספת עד 200 גרם וקינוח.

הימנעו מתפריט מנופח מדי 

אחת הטעויות הנפוצות בקרב מארחים היא הגשת שלל מנות, חלקן עם מרכיבים דומים. מומלץ להסתפק ב- 2-3 מנות בשריות, 2-3 תוספות לבחירה, 2-3 סלטים וכנ"ל לגבי קינוחים. אין טעם להתרוצץ בשווקים ולרכוש עוד ועוד חומרי גלם, חלקם יקרים, כיוון שאוכל רב עלול להיזרק לפח ואתם תוציאו אלפי שקלים לחינם. לכן, עליכם להחליט על תפריט מנצח שתוכלו להכין בקלות בביתכם, ניתן גם להזמין מחברת קייטרינג לאירועים קטנים מנות מיוחדות המתאימות לאירוע, כך תוכלו גם לחסוך בעלויות וגם להתרוצץ ולעמול פחות.

למידע נוסף בנושא שירותי קייטרינג לאירוע קטן היכנסו

הכינו רשימה מדויקת

לאחר שבחרתם תפריט מדויק ומגוון דיו חשוב להכין רשימה מדויקת של המצרכים הנדרשים וסדר הפעולות הנדרש להכנת המנות השונות. עליכם לזכור כי בבית יש מגבלות טכניות מאחר ויש לכם רק תנור אפייה אחד ולרוב 4 כיריים עליהם תוכלו להניח סירים ומחבתות. לכן, חשוב לתכנן מנות בהתאם למטבח שלכם, ועליכם לזכור כי יש מנות הדורשות זמן הכנה רב וחימום ארוך, בעוד מנות אחרות דורשות זמן חימום קצר, לכן יש למצוא את שביל הזהב, ולבחור בתפריט המאפשר לכם להגיש מנות איכותיות, שאינן מחייבות אתכם לבלות במטבח כאשר האורחים מגיעים לביתכם.

אגב, כדאי להתחיל בהכנות לאירוע יום או יומיים מראש כיוון שיש מנות שדורשות זמן הכנה רב, לרבות הפשרה של הבשר, עישון, הכנת רטבים וכדומה.  

 

חוויה נעימה לכם ולאורחים

אירוח בבית לא חייב להפוך למשימה מורכבת ומתישה במידה ומתכננים אותו בקפידה. כדאי להיערך נכון לאירוע, לבצע קניות מוקדם ככל הניתן, לפי רשימה מדויקת, להכין את כלי ההגשה כבר בבוקר, לבחור האם מכינים שולחן בופה מעוצב או מגישים את המנות לסועדים, יש להשקיע בעיצוב השולחן, וכדאי להימנע מריחות טיגון. כדאי להכין לחם או עוגה בתנור על מנת שריחות אפייה נעימים יופצו ברחבי הבית ויקבלו את פני האורחים.

לסיכום, גם אתם יכולים לארח ללא צורך לצאת מהכלים, כל עוד תתכננו נכון את האירוע ותיעזרו בקבלני משנה בהתאם לצורך.

רוצים לקרוא על עוד טיפים לתכנון אירוע קטן בבית? לחצו פה

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ייעוץ פיננסי לעסקים - הדרך להצלחה כלכלית
החשיבות של ייעוץ פיננסי לעסקים בעולם התחרותי של היום, עסקים חייבים...
ייעוץ פיננסי מוצלח עם שלושה כלים חשובים
ניהול פיננסי נכון הוא המפתח להצלחה כלכלית וליציבות אישית ועסקית...
רואה חשבון מקצועי לעסקים
בעלי עסקים קטנים רבים נדרשים לשירותי רואה חשבון לעוסק פטור...
ליווי פיננסי מקצועי - המפתח להצלחה בתוכנית מחיר למשתכן
רכישת דירה במסגרת תוכנית "מחיר למשתכן" היא הזדמנות משמעותית עבור...
הכוח לשדרוג העסק שלך: פתרונות מימון לעסקים קטנים
מבוא: חשיבות המימון לעסקים קטנים ניהול עסק קטן דורש מיומנות רבה...
מלונות דן באזור ירושלים מציעים קיץ של חוויות לכל המשפחה שטרם נראו בעיר: מלונות דן בירושלים מציעים חבילות מוסיקליות עם הופעות חיות של עדן בן זקן ואיתי לוי
מלונות דן באזור ירושלים מציעים קיץ של חוויות לכל המשפחה...
הצעד הראשון לעולם המטבעות הדיגיטליים
עולם הקריפטו, שמייצג את מהפכת הכלכלה הדיגיטלית, מציע אינספור הזדמנויות...
הטכנולוגיה שמאזנת בין דיוק, יעילות וחיסכון
במהלך השנים האחרונות, מערכות שקילה הפכו לכלי חיוני בתעשיות רבות....
גולדיס משיקה קולקציית מגשי אירוח חדשה בסטנדרט גולדיס – חגיגה של טעם, טריות ונראות מוקפדת
מותאמים לאירועים פרטיים ועסקיים, מגשי האירוח החדשים של גולדיס משלבים...
קיץ של הופעות וחוויות לכל המשפחה במלונות דן בירושלים
גיא אדירן, מנכ"ל מלונות דן באזור ירושלים פתח את אירועי...
דילוג לתוכן