אות הוקרה מוענק לאריק עשת, על תרומתו ארוכת השנים לתיאטרון בירושלים ובארץ

אות הוקרה מוענק לאריק עשת, על תרומתו ארוכת השנים לתיאטרון בירושלים ובארץ
צילום: איתי סלהוב

במסגרת אירוע הפתיחה של הפסטיבל התיאטרון בירושלים, מבית היוצר של סטודיו למשחק ניסן נתיב ירושלים, הוענק אות ההוקרה לאריק עשת על תרומתו ארוכת השנים לתיאטרון בירושלים ובארץ .

"אריק כאדם שמאמין ביצירה ועוד יותר מזה מאמין ביוצרים, הוא מי שהדביק בחיידק היצירה את הסטודיו, תלמידיו ובוגריו", אומר אהרון פוירשטיין, מנהל סטודיו ניסן נתיב ירושלים, "בזכות אמונתו ובזכות הלהט שלו, עולות בפסטיבל התיאטרון בירושלים 20 יצירות מקור חדשות, מפירות בוגרי הסטודיו, ולא מעט מבוגרי הסטודיו ממשיכים את עבודתם היצירתית בתיאטרון האינקובטור אותו הוא ייסד ומנהל, וכך גם ברחבי העיר בתיאטראות השונים, ברחבי הארץ, בטלוויזיה ובקולנוע".

אריק עשת הוא הזוכה באות ההוקרה של "פסטיבל התיאטרון בירושלים", המוקדש כולו ליצירה תיאטרונית מקורית מבית סטודיו למשחק ניסן נתיב ירושלים, נותן בית לבוגרי הסטודיו וליוצרים בעיר, ומזמין את הקהל לצפות ביצירות מקוריות, איכותיות ובועטות .

במסגרת אירוע הפתיחה של הפסטיבל, שהתקיים ב-3 בדצמבר במעמד ראש עיריית ירושלים משה ליאון, ובהשתתפות יעל לבנטל, לירית בלבן ואלי חביב, מבכירי הסטנדאפיסטים בארץ ובוגרי הסטודיו, הוענק אות הוקרה לאריק עשת, שהיה ממייסדי הסטודיו בירושלים ומנהלו הראשון במשך 25 שנה, מתוך מטרה ליצור בירושלים סצינת תיאטרון פעילה.

צילום: איתי סלהוב

עשת, מפיק תיאטרון, שחקן, ומורה למשחק, ניהל את הסטודיו הירושלמי במשך שנים רבות והקים את תיאטרון האינקובטור אותו הוא מנהל אומנותית עד היום, מתוך מטרה להשאיר את השחקנים, היוצרים ועובדי התיאטרון בעיר ירושלים.

"אות ההוקרה הוענק לאריק עשת, על שותפותו בהקמת הסטודיו, על ניהולו של הסטודיו משך 23 שנים בהשקעה אינסופית, ועל הפיכתו את הסטודיו לחממת יצירה שאינה נפסקת", אומר אהרון פוירשטיין, מנהל סטודיו ניסן נתיב ירושלים, "אריק כאדם שמאמין ביצירה ועוד יותר מזה מאמין ביוצרים, הוא מי שהדביק בחיידק היצירה את הסטודיו, תלמידיו ובוגריו.

בזכות אמונתו, בזכות הלהט שלו, עולות בפסטיבל התיאטרון של הסטודיו בירושלים 20 יצירות מקור חדשות, מפירות בוגרי הסטודיו. בזכותו, לא מעט מבוגרי הסטודיו ממשיכים את עבודתם היצירתית בתיאטרון האינקובטור אותו הוא ייסד ומנהל, וכך גם ברחבי העיר בתיאטראות השונים, ברחבי הארץ, בטלוויזיה ובקולנוע".

"תודה אריק, על הרוח היצירתית", מוסיף פוירשטיין, "ותודה רבה על המשך אמונתך ופועלך למען התיאטרון, למען ירושלים, ולמען היוצרים בעיר הנפלאה הזאת.

אריק עשת: "קצת מלחיץ שמעבירים אותך לקו הסיכומים בשלב כה מוקדם, אני מקווה שזאת רק חצי הדרך, יש עוד הרבה עבודה לעשות. ירושלים היא עדיין לא בירת התרבות של ישראל, אם כי היא בדרך להפוך לכזאת, ואני בטוח שעם העשייה המרובה בירושלים, הכוחות המשמעותיים שהצטברו בה במהלך השנים, ועם ראש העיר משה ליאון שהינו נוכח ותומך, היא תהייה כזאת ובקרוב.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
פרויקט הקו הכחול - תחילת העבודות במקטע המלך ג'ורג': עיריית ירושלים, צוות תחבורה לירושלים, מוריה, משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, אגף החשב הכללי ומשרד האוצר מודיעים על תחילת העבודות ברחוב המלך ג'ורג' ורחוב שטראוס בירושלים.
במסגרת פיתוח הקו הכחול, החל מיום ב', ה-15.9.2025 יחלו העבודות...
חוגגים את ראש השנה, סוכות וחגי תשרי בירושלים: מלון התיאטרון החדש והיוקרתי מציע חבילות מיוחדות לראש השנה וחגי תשרי ברוח המשלבת קולינריה, מסורת ואותנטיות ירושלמית יוקרתית
לכבוד חג סוכות תוקם סוכה רחבת ידיים, מהודרת ומעוטרת,  שתשמש...
מלונות דן באזור ירושלים מציעים הופעה חיה וסיורי סליחות
מלונות דן בירושלים מציעים חבילה עם הופעה חיה של שולי...
שורשים מוזיקליים תימניים פסטיבל תימא 2025 יתקיים בירושלים בתאריכים 4.9.25-2.9.25 בשיתוף פעולה בין תימא – האגודה לטיפוח חברה ותרבות בנשיאות ד״ר יגאל בן שלום לבין אגף תרבות בעיריית ירושלים, משרד התרבות והפדרציה הספרדית העולמית. בימי הפסטיבל ייערכו מופעים המביאים יצירה בלתי פוסקת ששורשיה במוזיקה התימנית, כולל חיבורים מפתיעים
בתחילת חודש ספטמבר יתקיים בירושלים פסטיבל תימא 2025. זו הפעם...
חגיגת יפן בירושלים אנימאטסורי 2025 יוצא לדרך! בנייני האומה ירושלים חמישי 28.8.2025 בין השעות 09:00-21:00
רגע לפני סגירת הקיץ וסיום החופש הגדול, יגיעו בחמישי, 28.8.25,...
תערוכת צילומים חדשה במרכז הקונגרסים בנייני האומה "שתיקת הלבה, שירת הרוח"
איסלנד כפי שמעולם לא נראתה דרך עדשתו של מיקי שפיצר,...
נשיא המדינה ערך אירוע לרגל זכייתו של הסרט ״עוד נשוב לרקוד״ בפרס האמי
נשיא המדינה יצחק הרצוג קיים היום, יום שלישי, י״ח באב,...
מלונות דן באזור ירושלים מציעים קיץ של חוויות לכל המשפחה שטרם נראו בעיר: מלונות דן בירושלים מציעים חבילות מוסיקליות עם הופעות חיות של עדן בן זקן ואיתי לוי
מלונות דן באזור ירושלים מציעים קיץ של חוויות לכל המשפחה...
מהנדסה קרבית לפודיום התזמורת
ברברה סטרייסנד, מהדיוות הגדולות של המאה ה-20, זוכה לערב מחווה...
מפגש ספרותי בירושלים: מכשירי כתיבה – זיכרון, דמיון ושפה: שיחה פתוחה עם הסופרת דורית רביניאן לרגל צאת ספרה החדש "שיעורים בפיתוח קול"
 מלון התאטרון בירושלים מארח את הסופרת, משוררת והתסריטאית,  עטורת הפרסים...
דילוג לתוכן