אות הוקרה מוענק לאריק עשת, על תרומתו ארוכת השנים לתיאטרון בירושלים ובארץ

אות הוקרה מוענק לאריק עשת, על תרומתו ארוכת השנים לתיאטרון בירושלים ובארץ
צילום: איתי סלהוב

במסגרת אירוע הפתיחה של הפסטיבל התיאטרון בירושלים, מבית היוצר של סטודיו למשחק ניסן נתיב ירושלים, הוענק אות ההוקרה לאריק עשת על תרומתו ארוכת השנים לתיאטרון בירושלים ובארץ .

"אריק כאדם שמאמין ביצירה ועוד יותר מזה מאמין ביוצרים, הוא מי שהדביק בחיידק היצירה את הסטודיו, תלמידיו ובוגריו", אומר אהרון פוירשטיין, מנהל סטודיו ניסן נתיב ירושלים, "בזכות אמונתו ובזכות הלהט שלו, עולות בפסטיבל התיאטרון בירושלים 20 יצירות מקור חדשות, מפירות בוגרי הסטודיו, ולא מעט מבוגרי הסטודיו ממשיכים את עבודתם היצירתית בתיאטרון האינקובטור אותו הוא ייסד ומנהל, וכך גם ברחבי העיר בתיאטראות השונים, ברחבי הארץ, בטלוויזיה ובקולנוע".

אריק עשת הוא הזוכה באות ההוקרה של "פסטיבל התיאטרון בירושלים", המוקדש כולו ליצירה תיאטרונית מקורית מבית סטודיו למשחק ניסן נתיב ירושלים, נותן בית לבוגרי הסטודיו וליוצרים בעיר, ומזמין את הקהל לצפות ביצירות מקוריות, איכותיות ובועטות .

במסגרת אירוע הפתיחה של הפסטיבל, שהתקיים ב-3 בדצמבר במעמד ראש עיריית ירושלים משה ליאון, ובהשתתפות יעל לבנטל, לירית בלבן ואלי חביב, מבכירי הסטנדאפיסטים בארץ ובוגרי הסטודיו, הוענק אות הוקרה לאריק עשת, שהיה ממייסדי הסטודיו בירושלים ומנהלו הראשון במשך 25 שנה, מתוך מטרה ליצור בירושלים סצינת תיאטרון פעילה.

צילום: איתי סלהוב

עשת, מפיק תיאטרון, שחקן, ומורה למשחק, ניהל את הסטודיו הירושלמי במשך שנים רבות והקים את תיאטרון האינקובטור אותו הוא מנהל אומנותית עד היום, מתוך מטרה להשאיר את השחקנים, היוצרים ועובדי התיאטרון בעיר ירושלים.

"אות ההוקרה הוענק לאריק עשת, על שותפותו בהקמת הסטודיו, על ניהולו של הסטודיו משך 23 שנים בהשקעה אינסופית, ועל הפיכתו את הסטודיו לחממת יצירה שאינה נפסקת", אומר אהרון פוירשטיין, מנהל סטודיו ניסן נתיב ירושלים, "אריק כאדם שמאמין ביצירה ועוד יותר מזה מאמין ביוצרים, הוא מי שהדביק בחיידק היצירה את הסטודיו, תלמידיו ובוגריו.

בזכות אמונתו, בזכות הלהט שלו, עולות בפסטיבל התיאטרון של הסטודיו בירושלים 20 יצירות מקור חדשות, מפירות בוגרי הסטודיו. בזכותו, לא מעט מבוגרי הסטודיו ממשיכים את עבודתם היצירתית בתיאטרון האינקובטור אותו הוא ייסד ומנהל, וכך גם ברחבי העיר בתיאטראות השונים, ברחבי הארץ, בטלוויזיה ובקולנוע".

"תודה אריק, על הרוח היצירתית", מוסיף פוירשטיין, "ותודה רבה על המשך אמונתך ופועלך למען התיאטרון, למען ירושלים, ולמען היוצרים בעיר הנפלאה הזאת.

אריק עשת: "קצת מלחיץ שמעבירים אותך לקו הסיכומים בשלב כה מוקדם, אני מקווה שזאת רק חצי הדרך, יש עוד הרבה עבודה לעשות. ירושלים היא עדיין לא בירת התרבות של ישראל, אם כי היא בדרך להפוך לכזאת, ואני בטוח שעם העשייה המרובה בירושלים, הכוחות המשמעותיים שהצטברו בה במהלך השנים, ועם ראש העיר משה ליאון שהינו נוכח ותומך, היא תהייה כזאת ובקרוב.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
פסטיבל הקולנוע ירושלים ה-43 ייפתח עם סרטו החדש של הבמאי משה רוזנטל - "עצמאות"
הסרט בהפקת גרין פרודקשנס וסרטי יונייטד קינג בכיכובם של אסי...
מחפשים בילוי משפחתי לקיץ?
מוזיאון ידידי ישראל משיק סיורי ערב ומעניק גישה למיצג ההולוגרמות...
לקראת מונדיאל 2026: ESET חושפת אתרי הונאה שמתחזים ל-FIFA
חוקרי חברת אבטחת המידע והסייבר ESET זיהו אתרים מזויפים שמציעים...
לראשונה מאז המלחמה – להקת מחול בינלאומית בישראל: יגאל פרי הכוריאוגרף הישראלי שכבש את ניו יורק ולהקתו 'פרידאנס' Peridance מגיעים לישראל 5.7.26 בתיאטרון ירושלים
״מקוריות מופלאה, ברק ותנועה רבגונית המובילים לשיא רגשי״. NY Times "מגוון...
מפצחים את המנהיגות: אלפי תלמידים משתתפים בפרויקט תיבות הבריחה של מרכז בגין
הפרויקט החדשני, בשיתוף המועצה הציבורית להנצחת נשיאי ישראל וראשי ממשלותיה,...
"עשיתי המון החייאות במהלך 45 השנים שלי במד"א, אבל אותה לעולם לא אשכח": סיפור הצלת החיים של יעל בת ה-5
בבוקר יום שבת רגיל לחלוטין יעל אתרוג בת ה-5 מצור...
נשיא המדינה יצחק הרצוג בהתייחסות לפגיעה בביתו של השופט סולברג, במסגרת טקס פרס חיים הרצוג לתרומה ייחודית למדינת ישראל
״בבוקר הזה, כשאנו מתכנסים להענקת פרס לזכר אבי, הנשיא השישי...
RISING: הסרט הראשון על המאבק למען הדמוקרטיה בישראל בהקרנת בכורה עולמית בסינמטק ירושלים
הסרט ״RISING: קולות של מאבק ותקווה״ מביא תיעוד נדיר של...
רבוע כחול נדל"ן וכלל ביטוח ופיננסים קיבלו אישור תב"ע לפרויקט במתחם קניון הדר בירושלים
רבוע כחול נדל"ן, חברת הנדל"ן המניב והמגורים שבשליטת איש העסקים...
הדגל שמעל ההר: הבופור, הביטחון והבית הישראלי מאת אל"מ (מיל') ד"ר רונן איציק
כשאני כותב על הבופור, אני לא כותב כפרשן רחוק או...
דילוג לתוכן