אושרה תכנית הבניה במתחם אמת המים בדרך חברון

אושרה תכנית הבניה במתחם אמת המים בדרך חברון
הדמיה לתכנית – יש לתת קרדיט למשרד אדריכלים ארי כהן.

התכנית כוללת: 447 יח"ד * מסחר * תעסוקה * מוסדות ציבור  * שטח פתוח

הדמיה לתכנית בניה במתחם אמת המים בדרך חברון - קרדיט למשרד אדריכלים ארי כהן
הדמיה לתכנית – יש לתת קרדיט למשרד אדריכלים ארי כהן.

ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "אנו ממשיכים לקדם בנחישות תכניות בניה במטרה לחזק את השכונות בעיר, לפתח ולהרחיב את אפשרויות הדיור למשפחות צעירות בעיר ולחזק את ירושלים.

תכניות הבניה החדשות ייבנו בסטנדרט מגורים גבוה ליצירת מרחב ציבורי איכותי יותר וישפרו משמעותית את איכות החיים בעיר".

הוועדה המקומית לתכנון ובניה בראשות יו"ר הוועדה, מ"מ ראש העיר, אליעזר ראוכברגר אישרה את תכנית מתחם אמת המים בדרך חברון.

התכנית (מס' – 101-0560805) ממוקמת ממזרח לדרך חברון, פינת רחוב אשר וינר, ממערב לשטחי קיבוץ רמת רחל, בשטח המצוי בתחום שיפוט ירושלים ומועצה מקומית מטה יהודה, בסמוך לציר הרכבת הקלה, הקו הכחול. שטח התכנית הינו כ- 19.85 דונם.

התכנית אשר הופקדה בוועדה המחוזית לתכנון ובניה, מייצרת קישוריות וחיבור לתכנית רמת רחל והמרחב העירוני, שמירה על ערכי הטבע, אמת המים ומבנים לשימור, ומייעדת את השטח למגורים הכוללים 447 יח"ד, מסחר, תעסוקה, מוסדות ציבור ושטח פתוח.

התכנית קובעת חלוקה ל-4 מגרשים, הקמה של כיכר עירונית ויצירת שטח ציבורי פתוח נרחב, עם עצים רבים לשימור בחלקה הדרומי, המלווה את אמת המים כלפיי צפון. התכנית מייעדת שני מגרשים לפיתוח על ציר הרכבת הקלה, המגרש הצפוני בשטח של 2.6 דונם הצמוד לאמת המים, בו קיים מבנה המיועד לשימור ולשימושים של מגורים ומשרדים, פיתוח יתרת שטח המגרש לבניה של 3 מבנים בני 10 קומות לשימושי מגורים מסחר ותעסוקה, 72 יח"ד, בהיקפי בניה של כ- 8,000 מ"ר.

המגרש הדרומי בשטח של 5.4 דונם מיועד לבניה של 3 מבנים בני 30 קומות לשימושים של מבני ציבור, מגורים ומסחר, 374 יח"ד,  בהיקפי בניה של כ- 48,000 מ"ר.

מגרש נוסף בצפון שטח התכנית, בשטח של 855 מ"ר, כולל מבנה לשימור ומיועד לתעסוקה – 4 קומות  בהיקפי בניה של 805 מ"ר. מגרש בייעוד מבנים ומוסדות ציבור  המיועד בעבור מבנה לתנועת נוער.

הוועדה החליטה להרוס את הבניין הפינתי ולהציע במקומו בניין חדש הכולל 10 קומות.

מגישי התכנית הם רשות מקרקעי ישראל ועורך התכנית הינו משרד אדריכלים ארי כהן.

התכנית נידונה בוועדה המקומית לתכנון ובניה היום (11.09.19), והוחלט לאשרה ולהפקידה בוועדה המחוזית.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
פלטפורמת אימון לבישה לילדים עם אוטיזם וחיבורי חשמל חכמים
אלו המיזמים הזוכים במסגרת ה"דמו דיי" של אקסלרטור AtoBe של...
אומנות, מדע ובכירי המשק
ראש עיריית ירושלים משה ליאון ובכירי מקורות וארד מים ,...
כמחווה ליום העצמאות ה-250 של ארצות הברית: נשיא המדינה ביקר בשגרירות ארה״ב בירושלים ומסר איגרת ברכה לנשיא טראמפ ולעם האמריקני
לקראת חגיגות יום העצמאות ה-250 של ארצות הברית שיצוינו ב-4...
אלף ימים לשבעה באוקטובר: נשיא המדינה ורעייתו קיימו מפגש מרגש עם ניצולי הטבח של קיבוץ כרם שלום ובני משפחות שכולות
נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל אירחו מפגש מרגש לציון...
בר הקיץ של אמריקן קולוני נפתח עם תפריט חדש ואווירה אירופאית בלב ירושלים
בבר הקיץ הממוקם באחת הפינות היפות של מלון אמריקן קולוני...
נשיא המדינה נשא דברים והניח זר בטקס האזכרה הממלכתי לזכר חללי מלחמת לבנון השנייה
"במזרח התיכון של ימינו אין די בתגובה לאיום - חובתנו...
הבמאי האוקראיני סרגיי לוזניצה, מהיוצרים החשובים והמוערכים בעולם, יגיע לישראל כאורח הכבוד של פסטיבל הקולנוע ירושלים (9-19 ביולי) ויקבל אות הוקרה בטקס הפתיחה החגיגי בבריכת הסולטן ב-9.7.
לוזניצה, אחד הקולות הבולטים והמשפיעים בקולנוע האירופי העכשווי, ישמש גם...
העמותה שנלחמת בבדידות: “בדידות היא לא רק כאב רגשי. היא עלולה להיות סכנת חיים”
בשנת 2025 אותרו ברחבי ישראל 213 קשישים ואנשים בודדים ללא...
לרגל החופש הגדול: כל מה שצריך לדעת על ניתוחים פלסטיים בקרב בני נוער
בשנים האחרונות ניכרת מגמה כלל עולמית של עליה דרמטית במספר...
שגריר הודו בישראל פתח את פסטיבלוטוס פסטיבל הלוטוס ותרבות הודו עם הענקת עץ ג'אמון לגן הבוטני
שגריר הודו בישראל העניק עץ ג'אמון למנכ"ל הגן הבוטני, שנשתל...
דילוג לתוכן