אולם הארנה שיכיל 10,000 מקומות ישיבה יוצא לדרך

אולם הארנה שיכיל 10,000 מקומות ישיבה יוצא לדרך

עיריית ירושלים, פרסמה  אתמול (יום ג')  את המכרז להמשך עבודות הקמת "היכל הפיס ירושלים" (הארנה) שיכלול הקמת שלד הבניין והמערכות האלקטרומכניות של הפרויקט. המרכז כולל את הקמת היכל הפיס בשטח של 40 אלף מרובע, זאת במקביל לסיום עבודות החפירה, ביסוס היסודות והדיפון המבוצעות בחודשים האחרונים באתר. 

פרוייקט "היכל הפיס ירושלים", או בשמו הנוסף – "פרוייקט הארנה", הינו פרויקט בסטנדרטים בינלאומיים בשטח של  40 אלף מטר מרובע. בסיום בנייתו יהיו בו למעלה מעשרת אלפים מקומות ישיבה. כמו כן, יכלול המבנה מתקני קבוצות, חדר כושר, מתקנים שונים, אזור עיתונות ומזנונים. ההיכל ישמש מלבד לפעולות ספורט על ענפיו השונים, גם כמרכז תרבות, בידור והיכל התכנסויות לועידות מהארץ ומהעולם, מרכז למופעי רוק וכנסים בינלאומיים. חשוב לציין כי "היכל הפיס ירושלים" יהיה מן המתקדמים והמשוכללים שנבנו בישראל, ויתחרה במתקנים דומים בעולם. 

ראש העיר ירושלים, ניר ברקת, ציין כי "היכל הפיס ירושלים" הינו חלק ממכלול של פיתוח והשקעות מסיביות בתחומי הספורט והתרבות הממקמים את ירושלים כעיר מובילה ופורצת דרך בתחומים אלה. כך גם פרויקט הרחבת אצטדיון טדי מצוי כעת בשלבי תכנון מתקדמים, וכך גם הבריכה האולימפית שתמוקם במתחם דרום מערב העיר, ובסמוך לארנה.

"מכלול  מתקנים אלה יהפוך את האזור לכפר אולימפי חדיש ומתקדם. מתקנים אלה יסייעו לצמיחה כלכלית ולחיזוק מעמדה הכלכלי של ירושלים בכך שיאפשרו אירועים לאומיים ובינלאומיים בתחומי הספורט, התרבות ואף קיומם של כנסים בינלאומיים בבירה".

 

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נשיא המדינה בטקס האזכרה הממלכתי לזכר חללי מערכת צוק איתן:
״בעקבות המתקפה הברברית של חמאס בשבעה באוקטובר והמלחמה שלאחריה, הגענו...
עשרים היהודים שנותרו ברודוס של אחרי השואה משמרים את בית הכנסת עתיק היומין וזיכרון הקהילה שהושמדה
סדרת ספרי הילדים מעצבי השואה הוענקו לספריית המוזיאון היהודי ביוון. פגישה...
מוצר חדש ומסוכן המשווק לילדים: סקירה מדעית חדשה קובעת כי שקיקי ניקוטין רעילים במיוחד למערכת העצבים המרכזית וכוללים חומרים מסרטנים
תופעה חדשה ומדאיגה הנפוצה כבר בקרב כ-5% מצעירי ישראל: האגודה...
משרד התחבורה פותח את קול קורא "שותפים לדרך" לשנת 2026: תקציבים לרשויות המקומיות לקידום בטיחות, תחבורה ציבורית ופיתוח תשתיות
השרה רגב: "ממשיכים לחבר את ישראל גם בתוך הערים והיישובים....
דברי נשיא המדינה בוועידת השלטון המקומי
דומה שהצורך בוועידת השלטון המקומי של ישראל מעולם לא היה...
פסטיבל הקולנוע ירושלים חושף את התוכנית הבינלאומית
פסטיבל הקולנוע ירושלים, אירוע הקולנוע המוביל בישראל, יתקיים בפעם ה-43...
טרנד הרשת שמגיע לצלחת והדרך הבטוחה לשמור על איזון
חלבון הוא רכיב חיוני לגדילה ולהתפתחות תקינה של ילדים ובני...
רד תקשורת מחשבים זכתה באות יצואן מצטיין לשנת 2025
בטקס חגיגי שנערך בבית נשיא המדינה בירושלים, הוענק לחברת רד...
נשיא המדינה יצחק הרצוג בפסגת המדיניות הבינלאומית של JNS
 "פירוק חיזבאללה מנשקו חייב להיות חלק בלתי נפרד מכל פתרון...
"בראש ובראשונה משורר" מחווה לרמי סערי
צדו הפחות מוכר, אבל הלא פחות פורה, של רמי סערי,...
דילוג לתוכן