כל מי שיש לו אח, בעל או אבא המשרת בצבע הקבע יודע עד כמה זה לא פשוט. אנשי המילואים עוזבים לא פעם את הבית, הלימודים והעבודה על מנת לשרת ולתרום למדינה. והמשפחה הנשארת מאחור דואגת מאוד ומתפללת בכל יום שיקירה ישוב בשלום. אנשי המילואים נותנים את נפשם למען המולדת, ובתמורה לכך קיימת אפשרות לבצע הגשת תביעת מילואים הכספים שמקבלים אנשי המילואים עוזרים להם להתנהל טוב יותר בחיי האזרחות.
מי יכול להגיש תביעת מילואים?
על מנת להגיש תביעת מילואים, על המילואימניק לעמוד בהגדרות. לדוגמה, את תביעת המילואים יכול להגיש עובד שכיר או עצמאי, או אדם שנמצא בעצם בשתי העמדות – גם שכיר וגם עצמאי. כמובן, אם אינכם בטוחים בסטטוס, חשוב לוודא זאת אצל מחלקת גבייה שבביטוח הלאומי. בדרך כלל הגשת תביעת מילואים מותרת לאנשי מילואים שלא קיבלו את שכרם בתוך 3 שבועות מסיום המילואים. מעבר לכך, קיימים מקרים נוספים שבהם ניתן להגיש תביעה. כך למשל, את התביעה יכולים להגיש תלמידים הלומדים במוסד להשכלה גבוהה, מובטלים, אנשי מילואים אשר עבודתם הופסקה מסיבות כמו פטירת המעסיק או פשיטת רגל ועוד.
האם חייבים להגיש תביעות מילואים באופן עצמאי?
כל איש מילואים שצריך לבצע הגשת תביעת מילואים מגלה שלא תמיד מדובר במשימה קלה. עליו להגיש תביעה אחר תביעה, ואם זה לא מספיק, לפעמים הוא מקבל מענה שבו הוא נדרש להמציא מסמכים נוספים יש מאין. האדם הסביר לא תמיד יודע להתמודד עם כל הניירת, וכאן עורך דין מנוסה ומקצועי נכנס לתמונה. עורך דין משרד הביטחון הוא האדם שמלווה את איש המילואים לאורך כל הדרך ובעזרתו ניתן להגיש כל תביעה ולקבל פיצויים במהירות. רק חשוב לשים לב לאיזה עורך דין אתם פונים ולבדוק אותו היטב. כך למשל, כדאי בהחלט לפנות לעורך דין שיש לו ניסיון רב בתחום, על מנת שתוכלו לקבל את השירות האמין והמקצועי ביותר. חשוב גם לאסוף כמה המלצות מהסביבה הקרובה או מהגולשים באינטרנט. ההמלצות יתנו לכם את הביטחון שאתם זקוקים לו לגבי איש המקצוע שילווה אתכם בדרך.