אף אחד לא אוהב לחשוב על סוף החיים ולעסוק בדברים הקשורים לכך. עם זאת, עדיף לקחת לשנייה הפסקה מהמרוץ של החיים ולהסדיר דברים הקשורים לחלוקת הרכוש כאשר כבר לא תהיו בחיים. אמנם גם אם אין צוואה ישנה דרך לחלק את העיזבון עפ"י חוק הירושה, אך אם תשאלו עורך דין לענייני ירושה על כך הוא יוכל לספר על סכסוכים בין יורשים ובכלל סיבוכים בחלוקת העיזבון שנוצרו כי לא היתה צוואה. צוואה מאפשרת לכם לקבוע כיצד לחלק את העיזבון, כולל ליורשים שאינם קרובי משפחה, להחליט למי יחולק כל מרכיב בעיזבון וגם להתנות את קבלתו אם תרצו בכך. הדבר ייתן לכם שקט בתור המורישים וגם יעשה יותר סדר בדברים ליורשים.
לקבוע יחד כיצד יחולק העיזבון המשותף- איך עושים את זה?
אחת האפשרויות לעריכת צוואה היא צוואה הדדית. ישנו ביקוש הולך וגובר לעריכת צוואות הדדיות הנערכות על ידי שני בני הזוג יחד. באמצעות צוואה זו יכולים בני הזוג לדאוג זה לזה בכך שעל פיה בן הזוג שילך ראשון לעולמו יוריש את כל העיזבון לבן או בת הזוג שבחיים. כך הנותר בחיים יוכל לשמור על רמת חיים הדומה לזו שהיתה לו קודם. העיזבון אינו כולל רק רכוש הפיזי אלא גם זכויות כמו פנסיה. מעבר לכך, באמצעות צוואה זו יכולים בני הזוג גם להחליט יחד איך יחולק הרכוש ברגע שבן הזוג השני ילך אף הוא לעולמו. הדבר נותן שליטה על חלוקת הרכוש בעתיד לשני בני הזוג.
לשלוט בענייניכם גם כשלא תהיו כשירים לכך- זה אפשרי
כאשר מדובר על התכוננות לעתיד, הדבר לא נוגע רק לרגע בו תלכו לעולמכם אלא גם לרגע בו לא תהיו כשירים לנהל את ענייניכם או לפחות חלק מהם. בעבר הפתרון למצב זה היה מינוי אפוטרופוס. היום ישנה אפשרות אחרת שמקנה לכם שליטה בעניין. עם זאת, צריך לחשוב על כך מראש, בשלב בו אתם צלולים וכשירים לחלוטין לקבל החלטות מהותיות. הדבר נעשה באמצעות עריכת מסמך ייפוי כוח מתמשך אצל עורך דין שהוסמך לכך. באמצעות המסמך תייפו את כוחו של אדם אחד או יותר לקבל החלטות ולנהל את ענייניכם אם וכאשר אתם לא תוכלו לעשות זאת, כשניתן למנות אדם אחר לכל תחום (למשל אחד לענייני כספים ואחר לטיפול בעניינים רפואיים) וכן להשאיר הוראות לגבי ניהול הדברים, למשל כיצד תרצו שינוהלו חסכונות, השקעות או נכסים.
עו"ד ונוטריון טל פרי הוא עו"ד לענייני משפחה בעל ניסיון רב בטיפול בירושות וצוואות על כל מורכבותו של הנושא וכן מוסמך לערכת ייפוי כוח מתמשך. מוזמנים ליצור קשר.