שלילת רישיון או פסילתו, שהם למעשה אותה פעולה הנעשית ע"י גורמים אחרים, משמעותה היא איסור על נהיגה כל עוד הרישיון אינו מוחזר. הגורמים שיכולים לפסול או לשלול את רישיונכם הם שוטר שביצע פסילה מנהלית בעת ביצוע עבירה, שופט שהחליט על פסילת הרישיון או משרד הרישוי. משרד הרישוי יכול לשלול את הרישיון במספר מצבים. אחד מהם הוא הגעתכם למספר גבוה מאוד של נקודות. כאשר הגעתם למספר מסוים של נקודות רישיונכם יישלל ללא תנאי למספר חודשים. אם מדובר על פחות נקודות, הוא יישלל רק אם לא תבצעו את הנדרש כמו קורס נהיגה מונעת בסיסי או מקיף, תיאוריה ועוד. מצב אחר הוא אי ביצוע בדיקה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים כפי שנדרשתם לעשות. בכל מקרה, נהיגה בזמן פסילה או שלילה היא עבירה חמורה ואם כבר נתפסתם בה פנו לעורך דין תעבורה עם ניסיון רב.
למחוק את שגיאות העבר: זה אפשרי
שגיאות העבר, לפחות אלה שיש להן משמעות פלילית, יהיו מתועדות במשטרה בתור רישום משטרתי או רישום פלילי. רישום פלילי הוא על תיקים בהם הוגש כתב אישום ורישום משטרתי הוא על תיקים שנסגרו עוד בשלב החקירה מחוסר ראיות או חוסר עניין לציבור. אמנם הרישום המשטרתי פחות חמור מרישום פלילי אך עדיין יכול לצוץ כאשר צריך להציג תעודת יושר מהמשטרה ובכלל יכול להפריע לאדם בתור כתם מהעבר. מחיקת רישום משטרתי היא אפשרית אם עילת סגירת התיק משתנה מחוסר עניין לציבור או חוסר ראיות לעילה של חוסר אשמה. כאשר מוגש ערעור על סגירת תיק הכוונה היא לערעור על עילת הסגירה מתוך רצון להביא לשינוי עילת הסגירה לחוסר אשמה ובכך להביא למחיקת הרישום.
האם אפשר גם להביא למחיקת רישום פלילי?
מחיקת רישום פלילי אינה מחיקה פיזית של הרישום ממערכות המשטרה אלא צמצום הגורמים הרשאים לגשת אל אותו רישום למינימום. באופן טבעי מחיקת רישום פלילי מתרחשת לאחר תקופת התיישנות ותקופת מחיקה שיכולות יחד לארוך גם מעל 10 שנים, ואם היה ריצוי עונש מאסר, הספירה מתחילה רק אחרי סיום ריצוי העונש. מחיקת הרישום הפלילי מוקדם יותר אינה פשוטה אך אפשרית. כדי לעשות זאת נדרש להגיש בקשת חנינה מנשיא המדינה בעזרת עורך דין פלילי המנוסה בהליך לזה. הבקשה צריכה להחיות מנוסחת היטב ומנומקת כדי שנשיא המדינה יחליט לאשר את קיצור תקופת ההתיישנות ו/או המחיקה.
עו"ד שקמה אדרי מתמחה במשפט הפלילי ובדיני תעבורה. לקוחותיה מקבלים ייעוץ וייצוג מקצועיים ויחס אישי. מוזמנים ליצור קשר