עלייה של 30% במספר התלמידים הירושלמיים בבתי הספר הייחודיים

עלייה של 30% במספר התלמידים הירושלמיים בבתי הספר הייחודיים

החלטתו של ראש העיר ירושלים ניר ברקת להסיר את המכסות לתלמידים ירושלמיים בבתי הספר הייחודיים בעיר הביאה לעלייה דרמאטית של 30% בהרשמה לבתי הספר הייחודיים.

מנתוני ההרשמה לבתי הספר עולה כי השנה נרשמו לכיתה ז' 1813 תלמידים מתוכם 411 העדיפו בתי ספר ייחודיים, לעומת 1958 בשנה שעברה שמתוכם 352 בקשו להתקבל לבתי הספר הייחודיים. ההחלטה לבטל את המכסות בבתי הספר הייחודיים באה במטרה לתת עדיפות לתלמידים ירושלמיים בהרשמה לבתי הספר ברחבי העיר ולהרחיב את אפשרויות הבחירה. בנוסף, במטרה לחזק את כלל בתי הספר ברחבי העיר.

 ראש העיר מתכוון לשבת עם מנהלי בתי הספר העירוניים בהם יש פערי ביקוש ולסייע להם להגדיל את האטרקטיביות של בית הספר כדי להשלים את הרפורמה ולאפשר מגוון רחב יותר לתלמידים.

השבוע לראשונה הוצגו בשקיפות מלאה במועצת החינוך העירונית נתוני הרישום לבתי הספר הממלכתיים וממ"ד. מהנתונים עולה כי קרוב ל -95% מהתלמידים נרשמו לבתי הספר והגנים וקיימת מגמה מעורבת בשכונות השונות.

ראש העיר ירושלים, ניר ברקת ציין כי "בפעם הראשונה העירייה מוציאה נתונים בזמן אמת ולא מסתירה אותם, מתוך מחשבה שיש להתמודד איתם ולתת לכל דבר את המענה הראוי. זהו מידע ששייך לציבור ולא רק לעירייה בחדרי חדרים".

ברקת ציין כי הוא פועל בשילוב עם מערכת החינוך בעירייה לחזק את בתי הספר בעיר, ולסייע להם על מנת להגדיל את נתוני הרישום אליהם ולפתח ייחודיות בית ספר שתמשוך אליה תלמידים מכל רחבי העיר.

ברקת הוסיף ואמר כי "למרות שיש נתונים מסוימים שמצביעים על ירידה ברישום לחלק מבתי הספר, אין לי ספק שעצם חשיפתם תיתן לנו כלים טובים יותר להתמודד עם הבעיות ואני משוכנע ובטוח שכבר בשנת הלימודים הבאה נראה שינויים במגמות, דרך חיזוק בתי הספר במגמות ייחודיות ובסיועה המלא של העירייה. ביכולתם של המנהלים בעבודה נכונה, לחזק את בתי הספר ולהפוך את המגמה, כפי שכבר קורה בחלק מבתי הספר בעיר".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
המבקר אנגלמן בסיור במקום השריפה בלטרון: "בודקים את אירועי השריפה – היינו כפסע מאובדן חיים. לפני שנה התרעתי בפני השר לביטחון לאומי"
מבקר המדינה, מתניהו אנגלמן, וצוותו סיירו אמש (4.5.2025) יחד עם...
רגע לפני המראתה לייצג את ישראל באירוויזיון: יובל רפאל קיבלה את ברכת נשיא המדינה
רגע לפני שיוצאת לייצג את ישראל באירוויזיון 2025 שיערך בשוויץ,...
נשיא המדינה נפגש עם נשיא אקוודור
נשיא המדינה יצחק הרצוג נפגש היום, יום ראשון, ו׳ באייר,...
בפאנל מרגש וייחודי שנערך בטקס מצטייני הנשיא: עומר שם טוב, בוריס שטונדה והדס הרשקוביץ שיתפו את סיפורם האישי
במסגרת טקס החיילים המצטיינים שנערך בבית הנשיא, התקיים פאנל ייחודי...
דברי הנשיא באירוע ליום העצמאות בבית הנשיא
חיילות וחיילים מצטיינים ומשפחותיהם היקרות; משפחות שכולות אהובות; משפחות חטופים...
דברי נשיא המדינה יצחק הרצוג בטקס האזכרה הממלכתי לחללי פעולות איבה בארץ ובחו״ל
בשבת שמחת תורה תשפ״ד, שבעה באוקטובר 2023, עמדה להתקיים באופקים...
איתמר תג'ר מתל אביב תלמיד כיתה י״א במגמת מוזיקה בבית הספר יאסא למצטיינים ינצח על יצירה שחיבר בהשראת ה-7 באוקטובר בערב גאלה מיוחד
איתמר, נגן גיטרה חשמלית וקלאסית, יעלה על בימת הגאלה באימק"א...
צפו בשיתוף פעולה מרגש בין היחידה להנצחת החייל במשרד הביטחון ללהקות הצבאיות
לציון יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל, משרד הביטחון, אגף משפחות,...
נשיא המדינה פגש את 120 החיילים המצטיינים במהלך החזרה הגנרלית לטקס מצטייני הנשיא
נשיא המדינה יצחק הרצוג נפגש הבוקר, יום שני, ל׳ בניסן,...
קרדיט צילום: נגה מלסה, לע"מ
כ 3,400 עולים חדשים הגיעו לאזור ירושלים והסביבה מיום העצמאות אשתקד
אופיר סופר, שר העלייה והקליטה: "מעבר לתרומה המשמעותית של העלייה...
דילוג לתוכן