נשיא המדינה יצחק הרצוג נפגש היום, יום ראשון, ו׳ באייר, 4 במאי, בבית הנשיא עם נשיא קפריסין, ניקוס כריסטודולידיס, אשר הגיע הבוקר לביקור בישראל שעות לאחר פגיעת הטיל החות׳י סמוך לנתב״ג.
נשיא המדינה קיבל את פניו של נשיא קפריסין ואמר: "אני רוצה לברך אותך, אדוני הנשיא, על כך שאתה האדם הראשון ומנהיג המדינה הראשון שמגיע לישראל, לנמל התעופה בן גוריון, לאחר מתקפת הטילים מהבוקר. אתה מגלה עמידות, חברות וסולידריות יוצאות דופן, ואנו מוקירים זאת מאוד. אנחנו זוכרים תמיד את חברינו."

הנשיא הוסיף: "אתה יודע שלישראל יש מערכות הגנה אווירית מצוינות – אבל זהו סימן לקהילה הבינלאומית כולה להפרת כללי המשפט הבינלאומי על ידי ארגון טרור של כ-50,000 איש, שבט קטן בתימן שמחזיק בטילים בליסטיים, טילי שיוט וכטב"מים מתוצרת אימפריה – זה מצביע על אימפריית הרשע מטהרן שמחמשת את שליחיה באופן מאסיבי, ומשפיעה על יוקר המחיה, על התחבורה, על הכול. יש לנו מטרה משותפת – להשיב את היציבות והביטחון באופן מיידי."
עוד אמר: "אני רוצה לברך אותך, אדוני הנשיא, על כניסתך לתפקיד נשיא המועצה האירופית. ישנם נושאים חשובים מאוד על סדר היום בין מדינותינו ובין ישראל לאיחוד האירופי. אני בטוח שתהיה מעורב מאוד בקידומם. אני רוצה להודות לקפריסין על כך שמיהרה לסייע לנו במאבק בשריפות בשבוע שעבר ושלחה מטוסים. תודה רבה. זה מראה עד כמה אנחנו מחוברים באזור המזרחי של הים התיכון."
הנשיא הדגיש: "אני יודע, אדוני הנשיא, שנפגשת עם משפחות החטופים לפני שהגעת לכאן. אני חושב שזו מטרה נעלה מאוד – אין דבר דחוף יותר בסדר היום שלנו מהחזרתם הביתה. חייבת להיות פעולה בינלאומית משותפת עם כל הצדדים הרלוונטיים. כידוע לך, ישנן מתווכות, קטאר ומצרים – שעושות מאמצים גדולים, אבל בסופו של דבר, צריך צד שיהיה מוכן להסכים, וחמאס תמיד מסרב להגיע להסכמות."
נשיא קפריסין, ניקוס כריסטודולידיס אמר: "ברצוני לפתוח בברכות לך ולעם ישראל לרגל יום העצמאות. אני רוצה גם להביע סולידריות לנוכח גל השריפות האחרון – כפי שישראל עשתה מספר פעמים בעבר, כוחות קפריסין פעלו לצד כוחות ישראל בהתמודדות עם השריפות. באמצעות הדוגמה של השריפות, וגם של אתגרים נוספים שיש לנו באזור, אני רוצה לחזור ולהביע את אמונתי העמוקה שרק באמצעות שיתוף פעולה אזורי על בסיס מטרות חיוביות משותפות, נוכל להתמודד עם האתגרים שאנו פוגשים מדי יום. קפריסין, כידוע לך, היא שכנה אמינה, יציבה וצפויה, שפועלת להעמקת שיתופי פעולה – לא רק כדי להתמודד עם אתגרים, אדוני הנשיא, אלא גם כדי למצות את הפוטנציאל העצום של האזור – תמיד לטובת העמים שלנו."
נשיא קפריסין סיכם: "לפני שהגעתי לכאן פגשתי את משפחותיהם של שניים מהחטופים. זו הייתה חוויה מרגשת מאוד. מדובר בסוגיה הומניטרית טהורה – לא פוליטית ולא גיאופוליטית. אני רוצה לחזור ולהדגיש את עמדתנו הברורה – על החטופים להשתחרר, ובמאמץ הזה, היה סמוך ובטוח שקפריסין תעשה כל מה שצריך וכל מה שביכולתה כדי להחזיר את כל החטופים הביתה."
