מומחים מתריעים: סכנת התמוטטות של הכותל המערבי במקרה של רעידת אדמה

מומחים מתריעים: סכנת התמוטטות של הכותל המערבי במקרה של רעידת אדמה

 

הכותל המערבי, מצדה, קיסריה ועוד – מה יקרה לאתרים אלה במקרה של רעידת אדמה? רשות העתיקות והועד הישראלי לאונסק"ו (ארגון החינוך, המדע והתרבות של האו"ם) התריעו ביום רביעי השבוע, כי אתרים חשובים ועתיקים אלה עומדים בפני סכנת חורבן במקרה של אסונות טבע והשחתה בידי אדם. מתוך רצון להיערך לתרחישי חירום אפשריים ולהגן על אתרי המורשת בארץ, שהם מהחשובים בעולם, כינסו השבוע שני הגופים הללו סדנת מומחים בין לאומית בת 3 ימים, לשם התיעצות עם מומחים מהעולם שמתמודדים עם סכנות ואסונות טבע. לסדנא, שהתקיימה בעיכו העתיקה הגיעו מומחים ממדינות שונות, בהן: איטליה, יפן, סין, ירדן, פרו וטנזניה.

מנהל רשות העתיקות שוקה דורפמן הודיע בסדנא כי: "המבחן של הארגונים האחראיים במדינת ישראל על הצלת האתרים מהמשמעותיים ביותר לאנושות, יהיה בהיערכות ובתיאום הבין משרדי המקדים – ולא בתחקיר של יום אחרי. רשות העתיקות הישראלית נרתמת להוביל מהלך של היערכות לסיכונים לאתרי המורשת בישראל ובעולם כולו. ההיערכות לסיכונים העומדים בפני אתרי מורשת התרבות, היא אתגר משותף לכל מדינות העולם. רשות העתיקות, יחד עם אונסק"ו, קיימה סדנא שמיצבה את ישראל כמובילת תהליך, שבסופו בנית מנגנון תגובה מהיר למיזעור נזקים במקרה חירום, ושיפור יכולת התגובה והשיקום עקב אסונות טבע." דורפמן הודיע לבאי הכנס כי "רשות העתיקות מוכנה לשתף פעולה עם כל גורם מקצועי בעולם על מנת לחקור ולהתכונן לקראת אסון טבע אפשרי."

מנהל מינהל השימור ברשות העתיקות רענן כסליו אמר כי: "ישראל נמצאת באזור סיכון גבוה של רעידות אדמה. זאת בשל קרבתה לבקע הגדול – אזור של שברים פעילים אשר כבר התרחשו בו רעידות אדמה חזקות, שהותירו אחריהן חורבן ערים. רעידת האדמה הגדולה האחרונה אירעה בישראל ב-1927. רעידת אדמה בעוצמה גבוהה עלולה לגרום לנזקים כבדים בנפש וברכוש, ובכלל זה – לפגיעה בלתי הפיכה במורשת התרבותית, במיוחד באתרים הנמצאים במרחק ק"מ בודדים מהבקע. בין האתרים האלה גם חלקים מירושלים העתיקה, מצדה ובית שאן."

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נשיא המדינה ביקר את פצועי הפגיעה הקטלנית בבית שמש, בניהם פנינה כהן ששכלה את בעלה וחמותה
נשיא המדינה ביקר היום, יום שני, י״ג באדר, 2 במרץ,...
נשיא המדינה אירח את ראש ממשלת הודו בבית הנשיא
נשיא המדינה: “הודו היא חלק חיוני מהעתיד הגדול של המזרח...
נשיא המדינה נפגש עם נשיא אתיופיה
במסגרת ביקורו הממלכתי באתיופיה, נפגש נשיא המדינה יצחק הרצוג, היום,...
נשיא המדינה אירח משלחת שגרירים לאו״ם בבית הנשיא
 "על מדינות האו״ם לגלות בהירות מוסרית, אך הן אינן עושות...
נשיא המדינה נשא דברים בטקס האזכרה הממלכתי לחללים שמקום קבורתם לא נודע
נשיא המדינה יצחק הרצוג נשא דברים היום, יום שלישי, ז'...
יפן בירושלים: כנס האנימה והמנגה הגדול בישראל, במעמד שגריר יפן בישראל, הארוקון 2026, פורים בבנייני האומה ירושלים
אנימה, מנגה ותרבות יפן הפכו בשנים האחרונות לחלק מהתרבות עליה...
נשיא המדינה ורעייתו אירחו בבית הנשיא את ארוחת האיפטאר המסורתית לשבירת צום הרמדאן
נשיא המדינה פתח האירוע בהתייחסות למצב החירום בחברה הערבית: אי...
"המעיין - שמורת טבע" - אפי ויסוצקי | תערוכת יחיד פיסול אוצרת גלית צימבליסט שדרות אלרוב ממילא ירושלים המתחם הסגור ינואר - פברואר 2026 שמורת טבע של אש וזכוכית | הסטודיו במתחם "המעיין"
עבור המבקר מבחוץ, השם "המעיין" המתנוסס על דלת הברזל הכבדה...
נשיא המדינה במפקדת התיאום הצבאית-אזרחית לרצועת עזה (CMCC)
״המשטר האיראני טבח בעשרות אלפי איראנים בשבועות האחרונים, וגורם לסבל...
ישראל חוזרת לבמת המלונאות העולמית: וולדורף אסטוריה ירושלים ברשימת מלונות היוקרה של Forbes Travel Guide
לאחר שנתיים שבהן ישראל נעדרה מדירוג היוקרה הבינלאומי, ענף המלונאות...
דילוג לתוכן