מידות ונפח
לפני הכל מומלץ להגדיר את הפרטים הטכניים, כדי שתהיו בטוחים שאתם בוחנים אך ורק מקררים שמתאימים לצרכים שלכם וגם למטבח. קחו מידות מדויקות של הפינה המיועדת למקרר והתייחסו לשלושה פרמטרים עיקריים: רוחב, גובה ועומק. מקרר גבוה לא יועיל אם ארון המטבח שמעליו תלוי נמוך מידי, ואם תרכשו מקרר רחב ידיים אתם עשויים להיתקל בבעיה חמורה אם הוא יתברר כרחב מדי למטבח שלכם. בנוסף, נפחים שונים מתאימים לצרכים שונים, כך שמשפחה תזדקק לנפח של כ-600 ליטרים, בעוד אדם שחי לבדו או זוג צעיר עשויים להסתפק גם במקרר קטן יותר.
הסתכלו לא רק על היופי
מראה המקרר, הגודל שלו והעיצוב שלו חשובים מאוד, אבל זהו בהחלט מקרה קלאסי שבו כדאי מאוד להסתכל על החלק הפנימי, יותר מאשר על החיצוני. מקררים שונים נבדלים ביניהם גם במבנה הפנימי שלהם, כך שאתם יכולים למצוא מקפיא עליון או תחתון, ריבוי מדפים או דווקא מגירות, שליטה בדרגות ההקפאה וכן תוספות כמו צג דיגיטלי או תאורה שמתאימה לשומרי השבת. נסו לראות מה באמת חשוב לכם ומה אתם צריכים, כדי שתוכלו להיות בטוחים שהמקרר הנבחר נכון לכם. בנוסף מומלץ לבדוק גם את הדירוג האנרגטי של המקרר ואת צריכת החשמל שלו.
אחריות ומחיר
לבסוף, בדקו היטב את האחריות שמציע לכם היצרן וזכרו כלל אחד פשוט: אחריות ארוכה יותר פירושה ביטחון מלא של היצרן במוצר שהוא מוכר לכם. אם המקרר שלפניכם מועד לפורענות ועשוי לחייב ביקורי טכנאי, החלפת חלקים וטיפולים נוספים, סביר להניח שהחברה המייצרת תגביל את היקף האחריות או תציע זמן אחריות קצר יחסית, וזהו תמרור אזהרה קריטי. בנוסף, ולא פחות חשוב, זכרו שהמחיר הוא לא הפונקציה המרכזית, ולכן השארנו את הסוגיה הזו לסוף. זאת משום שמקרר איכותי וטוב הוא לא בהכרח היקר ביותר, ומקרר זול עשוי להתברר כיקר מאוד אם תצטרכו לשלוח אותו לתיקון לעיתים קרובות. יותר מאשר מומלץ לכם לבצע רכישה חסכונית – מומלץ לכם לבצע רכישה חכמה של מקרר שילווה אתכם לאורך שנים, עם מינימום תקלות ובהתאמה מרבית לצרכים האישיים והמשפחתיים שלכם.