העירייה מבטיחה את המשך פעילות בריכת ירושלים

העירייה מבטיחה את המשך פעילות בריכת ירושלים

עיריית ירושלים פועלת בימים אלו להבטיח את המשך פעילות בריכת ירושלים כבריכה עממית הפתוחה לשימוש הציבור הרחב.

לאור כוונת מפעילי הבריכה לסגור את הבריכה ולקדם שינוי ייעוד של שטח הבריכה, תחילה לחניון ואחר-כך לבינוי, פנה סגן ראש-העיר ויו"ר הועדה המקומית לתכנון ובניה, קובי כחלון ליועץ המשפטי לעירייה וביקש ממנו לבדוק את ההסכם שנחתם בין בעלי הקרקע לעיריית ירושלים (ב-15.06.80).

בהסכם נקבע כי שטח הבריכה יועבר לבעלות העירייה וכי "העירייה תחכיר ליזמים את חלק הבריכה בחכירה לדורות לתקופה של 49 שנים, למטרת ניהול בריכה עממית לציבור הרחב. בתום 49 שנים יוארך החוזה לתקופה נוספת של 49 שנים וכך הלאה".

מטרתו המרכזית של ההסכם שחתמה העירייה, הינו הבטחת המשך פעילות בריכת ירושלים כבריכה הפתוחה לשימוש הציבור הרחב ונקבע כי "העירייה מעוניינת שהבריכה הנ"ל תמשיך להתנהל כבריכה עממית הפתוחה לשימוש הציבור הרחב, בתנאים ובמחירים עממיים וסבירים". בנוסף, בתוכנית נקבע כי חלק מהשטח המיועד לשטח פתוח, יועד לבריכת שחייה ומתקנים וחלק אחר לשטח מסחרי-מגורים.

מבדיקת ההסכם עולה כי היזמים מחויבים להחזיק את הבריכה במצב תקין כך שיתאפשר שימוש הציבור בבריכה, כמו כן התחייבו לפתוח את הבריכה לשימוש הציבור בעונת הקיף בכל שנה, לגבות מחירים עממיים וסבירים שיקבעו בשיתוף פעולה עם נציג העירייה.

לאור ההסכם הקיים, לא ניתן לאשר שינוי בשימוש או תכנון כלשהו שמשמעותו סגירת הבריכה, ועל בעלי הקרקע להמשיך ולהפעיל את בריכת ירושלים כפי שנקבע בהסכם ובתוכנית והם אינם יכולים לסגור את הבריכה ללא הסכמת העירייה.

סגן ראש-העיר קובי כחלון מציין כי "העירייה רואה חשיבות רבה בהמשך פעילות הבריכה לרווחת הציבור. העירייה תקפיד על קיום ההסכם ולא תאפשר את סגירת הבריכה".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
בישראל בונים לגובה, הירושלמים מעדיפים את זה אחרת
לאורך השנים מתנהל בירושלים דיון מתמשך סביב אופן הבנייה בעיר...
היערכות לאיום הבא: הסייבר הלאומי קיים תרגיל חירום רחב היקף במוסדות אקדמיים בישראל
התרגיל נערך במכללת עזריאלי להנדסה בירושלים ומשתתפים בו שמונה מוסדות...
נוסטלגיה ירושלמית בשחור לבן: תערוכה חדשה בבנייני האומה מציגה את ירושלים מבעד לעדשתו של הצלם ראובן מילון
מרכז הקונגרסים הבינלאומי בנייני האומה ירושלים ממשיך לקדם אמנות ישראלית...
נשיא המדינה וראש ממשלת יוון ביקרו בבית משפחת קארוסיס
נשיא המדינה יצחק הרצוג וראש ממשלת יוון קיריאקוס מיצוטאקיס, ביקרו...
נשיא המדינה נפגש עם נשיא קפריסין ניקוס כריסטודולידיס
נשיא המדינה נועד היום, יום שני, ב׳ בטבת, 22 בדצמבר,...
דניאל שיליאן ואנאל סיידא עולים חדשים, תושבי ירושלים קיבלו השבוע את פרס ההוקרה של שר העלייה והקליטה
דניאל שיליאן ואנאל סיידא עולים חדשים, תושבי ירושלים וסטודנטים מצטיינים...
נשיא המדינה ״בישיבה יוניברסיטי״ בניו-יורק: ״אנו עדים לעלייתו של ראש עיר נבחר חדש, שאינו מסתיר את הבוז שהוא חש למדינת ישראל היהודית-דמוקרטית, המדינה הלאומית היחידה של העם היהודי”
הנשיא התייחס לצורך המיידי והדחוף להשיב את החטוף האחרון הנמצא...
נשיא המדינה יצחק הרצוג בהתייחסות לבקשת החנינה של ראה״ם
״אני אשקול אך ורק את טובת המדינה והחברה הישראלית רק...
נשיא המדינה נפגש עם ראש עיריית ניו יורק היוצא אריק אדמס
נשיא המדינה יצחק הרצוג נפגש היום, יום שני, כ״ו בחשון,...
חוויה מרתקת לחג החנוכה: סיור חנוכיות 2025 - “באנו חושך לגרש”
לרגל חג החנוכה, חג האורות, יציע  מלון התיאטרון בירושלים  סיור...
דילוג לתוכן