כבר די מזמן עברו הימים בהם כל ספר שהיה מוצא את דרכו אל חנויות נספרים היה נמכר בתוך זמן קצר, הוצאו מהדורות על גבי מהדורות לכל ספר מוצלח, והקוראים התרווחו בנחת על ספה בסלון או על הערסל במרפסת, על כסאות הספרייה העירונית או בבית של סבתא, וקראו בשקיקה כל אות וכל שורה. כיום בעידן המהיר והמקליק של ימינו מי בכלל קורא ספריו ואת מי זה מעניין? הוצאה לאור של ספר היא ריזיקה שפעמים רבות מדי מתגלה ככושלת, לוותר ודי? אז זהו, שהדור עתיר המילים שלנו מייצר הזדמנויות חד פעמיות רק לספרים הטובים באמת, ורק לכאלו שמתאימים לנתוני החיים היומיומיים שלנו, אם בכל זאת אתם חולמים שגם הספר שלכם יהיה בין היחידים שזכו לכך- תמשיכו איתנו כאן. איך גורמים לספר שלכם להיות רב מכר למרות המציאות העגולה של ספרים בשטח?
מה עושים כדי למכור ספר
השלב הראשון שאתם חייבים לבצע כדי להעניק סיכויים ראשוניים לספר שלכם הוא בחירת חברת הוצאה לאור. אל תעשו את השגיאה המוכרת של סופרים שסומכים על עצמם ובוחרים להוציא את פרי ביכוריהם לאור באופן עצמאי, זה כמעט תמיד נכשל. רק הוצאה לאור וותיקה ומבוססת יכולה להוליך את הספר שלכם במסלול שהיא מכירה היטב אל עבר ההצלחה, בלעדיה זה עלול להיות הרבה יותר קשה משחשבתם. הוצאת ספרים דרך חברה יכולה להעניק לכם אחוזי וודאות לגבי המקצועיות של הספר שלכם, וגם לגבי הנראות החיצונית הכובשת שלו. לפעמים רק כריכה טובה חסרה כדי לתת לספר להצליח בשוק, ורק חברה שמתמחה בהבנת קהל היעד ובניתוח הקוראים שלו יכולה להרכיב לכם את הכריכה המושכת לספר שלכם. הוצאה לאור ספרי ילדים היא אפילו מורכבת עוד יותר בגלל השוק הקשוח והלא כל כך אוהד, רק חברת הוצאה לאור תוכך לפצח אותו מתוך הכרותה עם מה שכן הצליח בין הקוראים הצעירים.
מגבירים מכירות
מה יכול להגביר את המכירות שלכם חוץ מלסמוך על חברה מקצועית בתחום? השקעה בפלטפורמות פרסום עיקריות בדור המדיה שלנו, כולל עמודי פייסבוק וכל מה שאתם מכירים טוב כל כך, סביר להניח שגם הקוראים הפוטנציאליים שלכם מכירים כמוכם. וכמובן- שם טוב בין הקוראים שלכם שתלוי בעיקר באיכות הטקסט שהוצאתם. אז אל תזלזלו באף שלב, לכל אחד יש חשיבות בדרך למטרה שלכם. לכו על הכי גבוה, עם סער הוצאת ספרים תמיד יש לכם סיכוי להצליח.